Sillysvepet

Januari närmar sig sitt slut och det innebär också slutet för årets första Silly Season, ett transferfönster som överraskat oss med en hel del oväntade och iögonfallande övergångar. Flera stora namn har rört på sig och även om en del av övergångarna inte träder i kraft förens till sommaren ska det bli intressant att hur dessa transfers påverkar de aktuella klubbarnas vår. För de svenska klubbarna är det fortfarande fritt fram att göra affärer då det svenska transferfönstret inte stänger förens den 31a mars. Här kommer en sammanfattning av det senaste på transferfronten! 

Få full koll på all fotboll på TV & Stream här

Kinesiska klubbar letar europeiska alternativ 

Två spelare vars framtid ser ut att ligga utanför en europeiska fotbollen är Sandro Wagner ifrån Bayern München och Marouane Fellaini, där den förstnämnda är officiellt klar för Tianjin Teda. Sandro Wagner som hunnit fylla 31 år har fått ytterst begränsad speltid denna säsong och väljer därför att vända skutan mot den kinesiska ligafotbollen och vad man får anta, ett hyffsat lönekuvert.

Ryktas vara klar för spel i den Kinesiska ligan

När det gäller Fellaini så var han möjligtvis den enda spelaren som gjorde en förlust på sina aktier i och med José Mourinhos avgång. Under Ole-Gunnar Solskjaer och Manchester Uniteds något mer anfallsglada och kreativa fotboll spelar inte Fellaini en lika stor roll längre, något som fått belgaren att se sig om efter andra alternativ. Shandong Luneng är klubben som det skrivs om, och förhandlingarna verkar kommit så pass långt att det personliga avtalet redan är på plats. Ifrån Manchester Uniteds håll har man inte velat kommentera det hela än. Kinas transferfönster håller öppet fram till slutet av februari vilket gör att det fortfarande finns gott om tid för att komma överens kring ett slutligt avtal. 

Antony Martial förblir Manchester United trogen 

Det såg länge ut som att Anthony Martial var på väg ut från klubben men det svänger snabbt även i fotboll. Under nya managern Ole-Gunnar ska tongångarna ha svängt så pass att fransmannen är villig att förlänga sitt avtal med Manchesterklubben. Om så blir fallet vore det en mycket viktig pusselbit för Manchester United som visat sig sitta på en liten guldklimp i Martial. Snabb, målfarlig och fortfarande mycket ung gör han till en potentiell framtida stjärna på Old Trafford. Det nya avtalet sägs bli officiellt på fredag och sträcker sig hela vägen fram till år 2024.

Nytt femårskontrakt för Martial?

Arsenals önskelista växer sig allt längre 

Säg den spelare som inte ryktats till Arsenal under detta transferfönster. Perisic, Rabiot, Gueye, Suarez, Cahill och många fler har alla vart på väg till Londonklubben om man får tro tidningarna. Till den redan långa listan adderar vi nu Yannick Carrasco och Christopher Nkunkus. 

Vad gäller Carrasco har han vart på tapeten tidigare när det gäller en potentiell flytt till Arsenal. Den före detta Atletico Madrid-spelaren sägs vantrivas i Kina där han för tillfället representerar Dalian Yifang. Intresset ifrån Arsenals sida är bekräftat, problemet för deras del är att där finns ytterligare en rad klubbar som är måna om ytterns signatur.  

Christopher Nkunku ryktas vara villig att röra på sig för att återförenas med sina före detta tränare Unai Emery. Agenten har bekräftat intresset men det hela känns väldigt långt ifrån en uppgörelse innan fönstret stänger. 

Tidigare idag stod det klart att Denis Suarez skriver på för Gunners, ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut med köpoption.

Perisic är rykternas man detta januarifönster

AIK förlorar guldhjälten 

Alexander Milosevic gjorde sin andra sejour i AIK-tröjan under den gångna säsongen när han var med och bärgade SM-guldet för klubben i hans hjärta.

Nu ser det ut som att AIK tappar mittbacksgeneralen till England och The Championship. Kontraktet med AIK gick ut efter säsongen och det var länge oklart kring Alexander Milosevic framtid. Valet föll till slut på Nottingham Forrest som sägs ha ett avtal så gott som klart med svensken, vilket betyder att han nu gör sig redo för ett andra utlandsäventyr. Sedan tidigare har han representerat Besiktas, Hannover 96, Darmstadt och turkiska Caykur Rizespor. 

Redo för spel i the Championship

Om flytten till England och Nottingham Forrest blir av kommer han göra bland annat Pontus Jansson och Niclas Eliasson sällskap i The Championship.

När januari blir februari stänger fönstret för de flesta ligorna runtom i Europa, men inte i Sverige. Se till att kika in på Sportrutan med jämna mellanrum för att hålla dig uppdaterad kring det senaste som händer på sillyfronten.