chelsea managers stamford bridge Stamford Bridge - Chelseas hemmaplan. (Photo by IAN KINGTON / AFP)

Semifinaler i FA-cupen

Den 140:e FA-cupfinalen ska skaka fram årets finalister när semifinalerna spelas i helgen. Dessa spelas igen i år på Wembley, där Chelsea och Manchester City möts på lördag, medan Leicester möter Southampton på söndag. Finalen spelas den 15 maj.

Chelsea – Manchester City
⏰ Lördagen den 17 april kl. 18.30
📺 Viaplay och V Sport Premium

Chelsea kan glädja sig över att de går vidare i Champions League. Porto bjöd på tufft motstånd och trots ett 0-1-nederlag i returmatchen slutade det med avancemang och semifinal för Blues.

Endast Arsenal (14) och Manchester United (12) har vunnit FA-cupen fler gånger än Chelsea (8). Förra året var Chelsea i finalen, men det slutade med en 2-1-förlust mot Arsenal.

Chelseas väg till semifinalen har gått genom Morecambe FC, Luton Town, Barnsley FC och Sheffield United. Kanske inte världens tuffaste motstånd, men desto tuffare nu när vinnarna från för två år sedan – Manchester City, kommer på besök. I den finalen slog City Watford med 6-0 i finalen. Det var den största segern sedan Bury slog Derby County med samma siffror 1903.

Manchester City har mött Birmingham City, Cheltenham Town, Swansea City samt Everton på sin väg till semifinalen, som de slog med 2-0.

Om Guardiolas trupper vinner i år kommer de ha sju FA-cupsegrar, vilket är samma antal som Aston Villa och Liverpool. Manchester City siktar också på att vara det första laget som vinner Premier League, Champions League, FA-cupen och ligacupen under samma säsong.

Chelsea – Manchester City spelas lördag 17 april kl 18.30. Matchen visas på Viaplay och V Sport Premium.

Leicester City – Southampton
⏰ Söndagen den 18 april kl. 19.30
📺 Viaplay och V Sport Premium

Detta är Leicester Citys första FA Cup-semifinal på 39 år. Förra säsongen nådde de semifinalen i ligacupen, men här blev det en nedslående exit mot Aston Villa.

Leicester har aldrig vunnit FA-cupen, och det skulle vara ett bra sätt att fira en fin säsong, där de också kämpar om Champions League-platserna.

Leicester har slagit Stoke City, Brentford, Brighton och Manchester United på vägen. De har med andra ord haft en tuff väg till finalen. I kvartsfinalen slog de Manchester United med 3-1, och är det Southampton som står för motståndet.

Saints var också i semifinalen för tre år sedan. Vid den tiden slutade de med en förlust mot Chelsea med 2-0. De har vunnit turneringen till skillnad från Leicester. Det hände redan 1976, när de slog Manchester United med 1-0 i finalen trots de var massiva underdogs.

Southampton har mött Shrewsbury Town, Arsenal, Wolverhampton och Bournemouth på väg till finalen. Kvartsfinalen mot Bournemouth vann man med övertygande 3-0.