-->
Anfield. (Photo by PAUL ELLIS / AFP)

Inför Liverpool – Man City

De senaste säsongernas två giganter drabbar samman på söndag när Liverpool tar emot Manchester City.
Du ser matchen på Viaplay och V Sport Premium på söndag kl 17.30.


Svenskar i Premier League och England genom tiderna

Poängrekord i Premier League

Inför Australian Open 2021

Inför Super Bowl LV (55)


City går som tåget

När det gäller form är det utan tvekan City som är det bättre laget och har kommit igång riktigt bra. I skrivande stund ligger City i topp med 47 poäng före United på 44 poäng. Lägg till att City har en hängmatch till godo.

På de senaste tio matcherna har de 9 vinster och ett kryss och nu mycket talar för att Cityzens kommer ta ännu en ligatitel efter att konkurrenterna Liverpool och stadsrivalerna United sjabblar bort viktiga poäng lite för ofta.

City har endast släppt in 13 mål på 21 matcher, mycket tack vare att man har hållit nollan i sina 6 senaste ligamatcher. Överlag har man 13 raka segrar i alla tävlingar, så visst har de kommit igång bra efter att haltat i inledningen av säsongen.

Liverpool inne i en tung period

Apropå sjabbel, Liverpool kommer från en bortaförlust mot Brighton, 0-1, efter att än en gång gått mållösa från en match. Verkligheten har börjat komma ikapp Liverpool, och de många skadorna på stommen och framför allt i försvaret gör sig till känna. Mittbackslåset Gomez och Van Dijk har varit borta större delen av säsongen vilket ofta har tvingat ner mittfältarna Henderson och Fabinho att täcka upp, vilket i sin tur har försvagat hela Liverpool.

På de senaste tio matcherna är det 4 vinster, 3 kryss och 3 förluster för de Röda. Förluster mot Brighton, Burnley och Southampton har varvats med vinster mot Spurs, Villa och West Ham samt kryss mot United.

Det mesta går rätt för City just nu och därför vilar favoritskapet på dem. Liverpool blandar högt och lågt och kan mycket väl visa sig från sin bästa sida när sånt här motstånd kommer på besök. Men skadorna är riktigt tuffa och anfallet har dessvärre gnisslat en hel del sedan årsskiftet.

Senast saknades Sergio Aguero, Nathan Ake och Kevin De Bruyne för City och för Liverpool saknades Alisson Becker, Fabinho, Joe Gomez, Diogo Jota, Naby Keita, Sadio Mané, Joel Matip och van Dijk, varav majoriteten är långtidsskadade.


Svenskar i Premier League och England genom tiderna

Poängrekord i Premier League

Inför Australian Open 2021

Inför Super Bowl LV (55)