West Ham mot Manchester City Foto: Jamie Squire | Getty Images/AFP

Förhandstitt på West Ham mot Manchester City

Är du redo för en super-söndag? Bänka dig då framför TVn när West Ham United tar emot mästarna Manchester City klockan 17:30 – två lag som båda hade en fantastisk säsong förra året ställs mot varandra i vad som kan bli en spännande match. City kommer att göra sitt yttersta för att försöka behålla titeln, vilket i så fall skulle göra dem till mästarna hela tre år i rad. Det enda andra laget som gjort detta är Manchester United, vilket säkerligen ger ännu mer motivation för rivalen att fullborda hattricket.

West Ham kommer att vara på jakt efter europeisk fotboll, oavsett om det är genom Premier League eller genom att vinna Europa Conference League. West Ham var ytterst nära att missa Europa League-spel förra säsongen då de förlorade med 3-1 mot Brighton under sista matchdagen. Det är otroligt viktigt för ”Hammers” att få en bra start på säsongen så att de har något att bygga vidare på, på samma sätt är det minst lika viktigt för City att börja bra om de vill försvara sin titel.
Senaste gången lagen möttes slutade det med resultat som knappast levde upp till någon av deras förväntningar eller mål.

Ett då Europa League-fokuserat West Ham lyckades med att få in två mål innan de tillät City att komma tillbaka in i matchen, som sedan slutade oavgjort med 2-2. City var vid tiden i stort behov av 3 poäng då de var mitt uppe i ett tajt titelrace med Liverpool, en vinst för City hade varit tillräckligt för att säkra titeln. Kommer vi att få se ytterligare en intensiv kamp mellan dessa två ikoniska lag?

West Ham stärker truppen

West Hams primära mål såg ut att vara att plocka in Jesse Lingard efter hans imponerande lånetid hos West Ham under säsongen 2020/21. Han lämnade Man United som en fri agent och West Ham var en klar favorit tills det att West Ham fick höra hans lönekrav. West Ham var inte beredda att matcha de 180 000 miljoner pund i veckan som Nottingham Forest erbjöd. ”The Irons” valde istället att satsa på andra spelare. De har valt att behålla mittfältaren Declan Rice, ett val som utan tvekan kommer att gynna laget, samt även att värva fyra andra spelare som alla har goda framtidsutsikter.

  • Gianluca Scamacca – 32 miljoner pund
  • Nayef Aguerd – 30 miljoner pund
  • Flynn Downes – 10 miljoner pund
  • Alphonse Areloa – 9 miljoner pund

Den mest spännande värvningen för West Ham-fansen är Gianluca Scamacca. Anfallaren har funnits på många klubbars radar efter en imponerande säsong i Serie A med Sassuolo. 23-åringen kommer att vara stöd till Michail Antonio, klubbens enda andra erkända anfallare. Scamacca kan helt klart orsaka en del problem för Citys försvar.

City hungriga efter mer

Manchester Citys ambition måste verkligen applåderas. De hade en fantastisk säsong förra året: vann hela ligan samt nådde semifinalen i både Champions League och i FA-cupen. Och trots dessa fina resultat kämpar de fortfarande hårt för att förbättras både som klubb och lag!
För att nämna några av de spelare de har värvat i sommar har vi Erling Haaland, Kalvin Phillips och Julian Alvarez. Tre spelare som alla kan komma in och göra avtryck direkt och i många säsonger framöver.

Som vi vet sedan tidigare så är pengar inte är en faktor för City då de gör vad som helst när det kommer till att värva spelare för att säkerställa att de har bästa möjliga chans att vinna titeln och Champions League.

Odds West Ham mot Manchester City

West Ham skapade en del problem för City under förra säsongen, men den här gången tror vi att City kommer att slå dem.
City är stora favoriter inför helgens match enligt oddssättarna och vi ser ingen större anledning till att spela emot dem.
Vi skulle föreslå att man spelar på City-vinst i en kombination med något annat spel. Manchester City att vinna matchen ger dig x1.36 tillbaka på insatsen, West Ham å andra sidan ger dig x.8.00 att vinna matchen.

Ett annat hett tips är att spela på att båda lagen gör mål i matchen. West Ham är extremt målfarliga på hemmaplan och vi tror på möjligheten att Bowen eller Scamacca ska kunna bryta sig loss i en kontring och göra mål på ett Cityförsvar som ännu inte har hunnit spela ihop sig för säsongen.
Spelet att båda lagen ska göra mål ger dig x1.80 insatsen.

Oddsen hittar du hos Bet365

Var och när?

West Ham mot Manchester City spelas söndagen den sjunde augusti klockan 17:30 på Olympic Stadium i London.

Matchen visas på Viaplay samt kanalen V Sport Premium.