San Siro (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Toppmöte mellan Milan och Juventus på trettondagen

Enligt traditionen för l’Epifania (Trettondagsafton) spelas det fotboll i Serie A, och bland matcherna på den 16:e omgången har vi matchen mellan de två mest framgångsrika klubbarna i ligan, Milan och Juventus. På San Siro Stadium arrangeras nyckelmatchen med avspark 20:45. 

Du ser matchen på Cmore stream och Cmore Fotboll.

Efter några års frånvaro av Rossoneri i toppen kommer matchen att spelas i omvänd ordning – med ett Bianconeri som jagar toppen.

Milan med ligaledning, har först och främst målet att bli vintermästare och hålla Inter bakom sig, som för närvarande bara är en poäng bakom. Juventus innehar för närvarande den femte positionen bakom Rossoneri med 10 poäng, även om de visserligen har en match till godo.

Historia och statistik mellan Milan och Juventus

De två lagen har mötts 202 gånger i ligamatcher med Bianconeri som har vunnit 79 head-to-head-matcher, Milan 60 segrar och 63 av dessa slutade oavgjort.

Senast de möttes på San Siro vann Milan med 4-2 efter en stark upphämtning av Milan som vände ett 2-0-underläge.

Värt att notera är att det inte har blivit oavgjort mellan de här två lagen i ligan sedan 25 februari 2012.

Troliga formationer

Stefano Pioli kommer fortfarande att behöva klara sig utan Zlatan Ibrahimovic som missar matchen mot Ronaldo. De två har redan gjort totalt 24 mål den här säsongen (14 mål för Ronaldo och 10 för Ibra). Förutom den svenska anfallaren kommer Gabbia, Bennacer och Saelemaekers inte att vara tillgängliga på grund av skada, och Tonali är avstängd efter en utvisning i matchen mot Benevento.

Därför kommer Rossoneri-tränaren att förlita sig anfallet med Rebic, Calhanoglu och Castillejo i frontlinjen. På mittfältet, förutom Kessie, lär Krunic spela, medan försvarslinjen ser ut att bildas av Kalabrien, Romagnoli, Kjaer och Theo Hernandez med Donnarumma i mål.

Uppdatering: Krunic och Rebic har testat positivt för covid-19.

Juventus, som inledde det nya året med en fin seger över Udinese där alla de anfallande komponenterna (Ronaldo, Chiesa och Dybala) gjorde mål. En förlust här och Juventus får det riktigt svårt att vara inblandade i Scudettostriden.

Andrea Pirlo borde ha hela truppen tillgänglig, med det enda tvivel som faller på Alvaro Morata, som var frånvarande i förra matchen och fortfarande kämpar med en mindre skada. Oavsett så lär han inte starta då han får ge plats åt Dybala.

Juventus entrar planen med en 4-4-2 med Chiesa utanför mittfältet, alltid redo att stödja Bianconeri-offensiven. Rabiot, Bentancur och McKennie kommer att ha till uppgift att styra mittfältet, medan backparet Bonucci/de Ligt har fortsatt förtroende, med Danilo och Cuadrado på kanterna.

Förhandstipset

En riktigt viktig match mellan Milan och Juventus. Trots Milans succésäsong och ligaledning, så ligger favoritskapet på den Gamla Damen.

Trots statistiken ovan så känns ett oavgjort ganska rimligt. Vi får komma ihåg att Milan än så länge är obesegrade i Serie A den här säsongen.

Alla Serie A-matcher på Trettondagen

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV