Malmö FF är tillbaka i Champions League

Malmö FF är tillbaka i Champions League

Det var sex år sen sist, men nu kan svensk fotboll glädjas igen då Malmö FF är tillbaka i Champions League.

Malmös väg till Champions League

I årets kvalspel till Champions League ställdes Malmö FF mot FK Riga, HJK, Glasgow Rangers och Ludogorets Razgrad. Malmö FF vann samtliga av sina kvalmatcher på hemmaplan samt så stod de för en bragdinsats på Ibrox Stadium tidigare i augusti i år. På bortaplan blev det dock förlust mot Ludogorets, men bortsett från det gick Malmö obesegrade genom kvalspelet.

Resultat:

Malmö FF – FK Riga 1-0
FK Riga – Malmö FF 1-1

Malmö FF – HJK 2-0
HJK – Malmö FF 2-2

Malmö FF – Glasgow Rangers 2-1
Glasgow Rangers – Malmö FF 1-2

Malmö FF – Ludogorets Razgrad 2-0
Ludogorets Razgrad – Malmö FF 2-1

Se alla matcher med Malmö FF när de är tillbaka i årets Champions League på Cmore

Malmös grupp i årets Champions League

I årets Champions League ställs Malmö FF mot extremt tufft motstånd.
Gruppspelet rivstartar med en ”himmamatch” på Eleda Stadion den fjortonde september mot inga mindre än Juventus FC. Juventus som nyligen återinsatt Massimiliano Allegri på tränarposten efter det att Juventus misslyckades med att vinna Scudetton föregående säsong.
Det här är inte första gången Malmö FF ställs mot Juventus i Champions leagues gruppspelsfas, lagen lottades även mot varandra säsongen 2014/15, båda dessa möten slutade 2-0 till Juventus fördel.

I den andra matchen av årets gruppspel så beger sig Malmö FF till St Petersburg, närmare bestämt Krestovskij Stadion där Zenit St Petersburg väntar. Zenit lär med största sannolikhet bli det lag Malmö slåss emot för att knipa en tredjeplats i gruppen för att sedan kunna avancera i Europa Leagues slutspel, därför är det otroligt viktigt att inte tappa poäng mot de regerande ryska mästarna.

I tredje omgången av gruppspelet så ska Malmö FF bege sig till Stamford Bridge där inga mindre än de regerande Champions League mästarna Chelsea står för motståndet.
Chelsea har sedan Tuchels ankomst sett ut som en riktig maskin som har en plan mot alla typer av motstånd.
Malmö mötte Chelsea för bara tre år sedan (2018/19) då de ställdes mot varandra i en 16-delsfinal i Europa League. Detta dubbelmöte slutade med vinst till Chelsea, sammanlagt 5-1 efter två spelade matcher.

Malmö FF:s spelschema i Champions League:

Malmö FF – Juventus FC 14 September 21:00
Zenit – Malmö FF 29 September 18:45
Chelsea FC – Malmö FF 20 Oktober 21:00
Malmö FF – Chelsea FC 2 November 18:45
Malmö FF – Zenit 23 November 21:00
Juventus FC – Malmö FF 8 December 18:45