Kval till Europa League omgång 3

BK Häcken och IFK Norrköping fick stiga åt sidan i Europaspelet lite för tidigt men vi har kvar IFK Göteborg och AIK för att lyckas kvalificera åtminstone ett svenskt lag till gruppspel. Men framför allt AIK står inför en mycket tuff uppgift.

Det har rapporterats om att det kan bli det sämsta året i Europakvalet för Sverige och Allsvenskan sedan turneringsformerna gjordes om för sju år sedan. För att det inte ska bli så måste en svenskklubb nå gruppspelet i Europa League. AIK och IFK Göteborg kvarstår. För Göteborg väntar HJK Helsingfors, ett lag som nyligen gjort bra ifrån sig i just EL men här har göteborgarna en bra chans. Speciellt när HJKs stora stjärna Tayie Taiwo är skadad och missar åtminstone det första mötet.
Hoppet står främst till IFK Göteborg att gå vidare efter den här omgången. Detta på grund av att AIK fick allt annat än en drömlottning. Grekiska storklubben Panathinaikos med bland annat Marcus Berg och Niklas Hult står ikväll redo i Aten för att möta AIK. Tufft men självklart inte omöjligt att kunna skaka Panathinaikos och laget har släppt in väldigt lite mål sedan Rikard Norling tog över på tränarposten. Dock får grekerna med all rätt vara stora favoriter.

Första mötena spelas ikväll medan returmötena avgör allt exakt en vecka senare.
IFK Göteborg – HJK Helsingfors 19.00 Viasat Sport och Viaplay
Panathinaikos – AIK 20.00 Viasat Fotboll och Viaplay