San Siro (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Inför Milan – Napoli

På söndag är det match på San Siro när Milan tar emot Napoli i den 27 omgången av Serie A. Rossoneri innehar andraplatsen i tabellen medan Napoli ligger på sjätteplatsen.

⏰ Söndag 14 mars kl. 20.45
📺 Cmore / Cmore Fotboll

Senast lagen möten var det en Milan-seger med 1-3 efter mål från Mertens, Ibrahimovic x2 och Jens Hauge.

Milan räddade 1-1 i slutminuterna borta mot Manchester United på Old Trafford som ändå är ett hedersvärt resultat inför returen.
Märk väl att Milan fick ett mål bortdömt då Kessie fått bollen på handen enligt VAR innan han bombade in ett mål.

Milan har tappat greppet om ligaledningen efter att ha åkt på en del skador. Laget åkte på en tung derbyförlust mot Inter som drog iväg, och inför helgens omgång är det 6 poäng upp till Nerazzuri.
Följande spelare är eller har varit skadade för Milan den senaste tiden: Bennacer, Calhanoglu, Ibrahimovic, Maldini, Mandzukic, Rebic. Inga dåliga avbräck alltså.

För Napoli ser skadeläget bättre ut med endast Ghoulam, Lozano och Petagna borta.

Napolis CL-dröm lever, men det är något av ett getingbo däromkring Europaplatserna. Juventus på tredjeplatsen har 52 poäng, följt av Roma på 50, Atalanta, 49, därefter Napoli, 47 och Lazio på 46.

Oddsen ligger rätt jämt, med en viss hemmaplansfördel för Milan. De senaste matcherna lagen emellan har slutat i två Milansegrar och tre kryss, så det verkar finnas vissa svårigheter för Napoli här.

Formen för de båda lagen är liknande sett till de senaste 10 matcherna då båda har 6 vinster, 1 kryss och 3 förluster. Napolis bortafacit på de senaste 5 matcherna är dock bristfällig då man har 4 poäng på sina senaste 5 bortamatcher.

Startelva i senaste matchen för Milan (mot United):
Donnarumma –
Calabria, Kjaer, Tomori, Dalot –
Krunic, Meite, Kessie –
Saelemaekers, Leao, Diaz

Startelva i senaste matchen för Napoli (mot Bologna):
Ospina –
Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Ghoulam –
Ruiz, Demme –
Politano, Zielinski, Insigne –
Mertens


Se aktuella odds hos Casumo