Allsvenskan 2022 Foto: Fancy Crave | Unsplash

Fullspäckad fotbollshelg!

Vi bjuds på en mängd intressanta matcher runt om i Europa i en fullspäckad fotbollshelg! Det blir allt från cupspel i Sverige till titelkamper i Europas bästa ligor.
Nedanför finner du våra utvalda godbitar inför helgen som kommer (5/3-2022 och 6/3-2022).

Helgens utvalda från Svenska Cupen

Svenska Cupen går in i sin sista gruppspelsomgång och bjuder på matcher från lördag (5/3-2022) till måndagen (7/3-2022), vilka lag ska ta sig vidare til slutspelet i 2022 års upplaga av Svenska Cupen?
Nedanför finner du våra fem utvalda favoriter för den kommande omgången samt lite information om förutsättningar samt lagens tidigare resultat.

IFK Norrköping – Varbergs BoIS | Lördag 5/3 15:15 | C More
I vår första utvalda match beger vi oss till PlatinumCars Arena i Norrköping för att se när grupptvåan Norrköping tar emot gruppettan Varbers BoIS.
Varbers BoIS har vunnit båda sina inledande gruppspelsmatcher och har ännu inte släppt in ett mål på 180 minuter.
IFK Norrköping inledde gruppspelet med att spela 1-1 mot Östers IF sedan vann man komfortabelt mot Sollentuna med 4-0. Norrköping behöver vinna matchen mot Varberg för att knipa en slutspelsplats till årets slutspel i Svenska Cupen.

Malmö FF – IFK Värnamo | Lördag 5/3 17:30 | C More
I vår andra utvalda match beger vi oss söderut till Malmö där de regerande Allsvenska mästarna Malmö FF tar emot IFK Värnamo på Malmö IP.
Malmö har rullat upp sitt tidigare motstånd ordentligt och vann båda matcherna mot GAIS och Ängelhoms FF med 5-1 vilket betyder att dem har en sammanlagd målskillnad på 10-2. Serbiske Veljko Birmančević har gjort fyra av tio mål för Malmö så här långt.
Värnamo har vunnit sina två inledande matcher med uddamålet, man slog GAIS med 1-0 och man slog Ängelholms FF med 2-1.
Ängelholm behöver att vinna matchen mot Malmö FF på lördag för att gå vidare till slutspel då MFF har bättre målskillnad.

Hammarby IF – BK Häcken | Söndag 6/3-2022 13:00 | C More
I nästa match bjuds vi på ytterligare en gruppfinal när fjolårsfinalisterna Häcken och de regerande cupmästarna Hammarby ställs mot varandra.
Hammarby har inlett med att slå Falkenberg med 2-1 samt så slog man Ytterhogdals IK med 6-1. Svåraste testet för Hammarby kommer dock i sista omgången när man ställs mot gruppledaren Häcken som också har spelat in sex poäng efter två spelade matcher. I sin första match mot Ytterhogdals IK vann göteborgarna med hela 13-0, efter detta sanslösa resultat följde man upp med att slå Falkenberg med 5-0. Den hetaste spelaren så här långt i Häcken har varit Gustav Berggren som har stått för fem mål.

IFK Göteborg – Mjällby AIF | Söndag 6/3-2022 13:00 | C More
För nästa match beger vi oss till Gamla Ullevi där gruppledaren IFK Göteborg tar emot grupptvåan Mjällby. Göteborg inledde med att slå Landskrona BoIS med 2-0 i sin första match och följde sedan upp med att spela lika mot Norrby i en match som slutade 1-1.
Mjällby har spelat lika mot både Landskrona och Norrby och har bara lyckats göra ett mål på 180 minuter. För att IFK Göteborg ska gå vidare gäller det att ta minst en poäng mot Mjällby samtidigt som man behöver ha bättre målskillnad än Norrby som möter Landskrona i sista matchen.

IF Elfsborg – Degerfors IF | Söndag 6/3-2022 15:15 | C More

I vår sista utvalda match från Svenska Cupen ställs Elfsborg mot Degerfors. Båda lagen har inlett med två segrar mot Sundsvall och Skiljebo.
Elfsborg slog Sundsvall i sin första match med 3-2 och följde upp med en seger över Skiljebo med 8-1. Degerfors vann sin första match mot Skiljebo med 6-1 och vann sedan sin andra match mot Sundsvall med 4-1.
Sista gruppspelsomgången är direkt avgörande där vinnaren går vidare, Elfsborgs målskillnad just nu är 11:3 och Degerfors målskillnad är 10:2. Skulle matchen sluta lika så kommer Elfsborg att gå vidare då dem har gjort fler mål än Degerfors.

Nedanför finner du samtliga matcher från kommande omgång av Svenska Cupen

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV

Helgens utvalda från Europas toppligor

Helgens godbitar från Premier League

Premier League går in sin tjugoåttonde omgång vilket betyder att vi efter helgens omgång endast har nio omgångar kvar att spela. Titelstriden står mellan Manchester City och Liverpool där City har fördelen. City leder just nu ligan med sex poängs försprång ner till Liverpool som har en match mindre spelad.

Liverpool FC – West Ham United | Lördag 5/3-2022 18:30 | Viaplay

Liverpool är i riktigt fin form just nu och har vunnit sina sex senaste matcher i Premier League. Utöver fina resultat i Premier League vann man EFL League förra söndagen mot Chelsea, man tog sig även vidare från femte omgången av FA-Cupen genom att slå ut Norwich med 2-1, som om inte det skulle vara nog så leder man med 2-0 inför returen mot Inter hemma på Anfield i Champions Leagues åttondelsfinaler.

West Ham har också haft en väldigt fin säsong i Premier League så här långt och ligger just nu på en femteplats före lag som Arsenal, Tottenham och Leicester för att nämna några stycken.
West Ham stått för fina prestationer under säsongen och har bland annat Tottenham, Chelsea och omgångens motståndare Liverpool. Man kan med andra ord inte räkna bort säsongens West Ham, frågan är bara om det stämmer för dem när dem ställs mot ett Liverpool som är ett av dem mest svårslagna lagen i världen.

Manchester City – Manchester United | Söndag 6/3-2022 17:30 | Viaplay

Äntligen är det dags för City mot United igen, ett derby som har setts som ett av de mest prestigefyllda mötena i Europa de senaste åren. Inför årets helgens drabbning får man nog hålla City som favoriter sett till deras form, att de spelar på hemmaplan samt till avståndet på hela nitton poäng lagen emellan. Det är dock som sagt ett derby så vad som helst kan verkligen hända, i de två senaste mötena mellan klubbarna har båda lagen vunnit vars en gång, båda vann med 2-0 på rivalens hemmaplan.

Båda lagen har mycket att spela för, City måste vinna för att bibehålla sitt försprång ner till Liverpool som är dem hack i häl. United är också i stort behov av tre poäng då dem jagar Chelsea på tredjeplatsen. United har just nu tre poäng upp till Chelsea men har två matcher mer spelade än Londonklubben.
Det blir utan tvekan ett spännande möte på söndagskvällen när vi får se vilka som blir kungarna av Manchester!

Helgens godbitar från Serie A

Även Serie A går in i sitt slutskede och titelstriden ser ut att stå mellan Napoli som just nu leder ligan, Milan som ligger tvåa samt Inter som ligger trea. Juventus har även en teoretisk chans att plocka hem ligan men då gäller det för dem att samtliga lag ovanför dem börjar tappa poäng.

AS Roma – Atalanta | Lördag 18:00 5/3-2022 | C More

Roma tar emot Atalanta på Olympiastadion där tre enormt viktiga poäng står på spel i kampen om Europaplatserna. Atalanta ligger just nu på en sjätteplats med fyrtiosju inspelade poäng efter tjugosex matcher och Roma ligger på en sjätteplats med fyrtiofyra poäng efter tjugosju spelade matcher.

Inför omgångens match är Roma obesegrade i sina sex senaste ligamatcher, utöver hyfsad form i ligan har Roma tagit sig vidare till åttondelsfinal i Conference League genom att slå ut CSKA Sofia.
Atalantas form har dippat den senaste tiden då man enbart tagit sex poäng av arton möjliga de sex senaste omgångarna.
Senast lagen möttes så vann Roma med hela 4-1 borta på Gewiss Stadium i Bergamo, plockar Roma hem alla poäng även i kvällens möte?

Napoli – AC Milan | Söndag 20:45 5/3-2022 | C More

 I den absoluta toppen av Serie A ställs Napoli mot Milan på Diego Armando Maradona-stadion i Neapel. Napoli och Milan ligger inför omgångens match på samma poäng (57) efter tjugosju spelade ligamatcher. Båda lagen kan dock ligga en poäng bakom Inter beroende på hur det artar sig i deras match mot Salernitana på fredagen (4/3-2022), om Inter vinner matchen klättrar dem upp på en första plats med femtioåtta poäng.

Napoli har vunnit de två senaste mötena mot Milan med 2-0, båda mötena spelades på San Siro. I omgångens match har man dessutom fördel av hemmaplan där man enbart har släppt in nio mål den här säsongen.
Napoli är knappa favoriter för omgångens stora möte men man ska absolut inte räkna bort Milan som är ligans näst bästa borta lag i Serie A den här säsongen, endast Napoli har tagit fler poäng på bortaplan i säsongens Serie A. Senast Milan förlorade en tävlingsmatch var i mitten av december 2021, motståndaren då var inga andra än just Napoli som segrade med 1-0 på San Siro.

Helgens godbitar från La Liga

Titelstriden i Spanien ser ut att stå mellan två lag, dels Real Madrid som just nu leder La Liga samt ligatvåan Sevilla som har sex poäng upp till förstaplatsen. Lagen som ligger närmast toppstriden är Real Betis som har åtta poäng upp till Sevilla och Barcelona som är nio poäng från Sevilla.

Real Madrid – Real Sociedad | Lördag 5/3-2022 21:00 | C More

Ligaettan ställs mot ligasexan i en match där Real Madrid är stora favoriter. Real Madrid har ännu inte förlorat på Bernabeu den här säsongen och har enbart släppt in åtta mål på tretton matcher i Madrid. Senaste gången Real Madrid förlorade mot Real Sociedad i ligaspelet var i 2019 då Sociedad vann med 3-1 på hemmaplan.

På sina femton senaste ligamatcher har Real Madrid vunnit tolv stycken, bland dessa tolv matcher finner vi vinster mot bland annat Atletico Madrid, Sevilla, Athletic Bilbao samt kvällens motståndare Real Sociedad. Kan Alexander Isaks Real Sociedad rubba giganterna Real Madrid i sin jakt på sin andra ligatitel på tre säsonger?

Real Betis – Atletico Madrid | Söndag 6/3-2022 21:00 | C More

Helgens sista godbit är mellan årets uppstickare Real Betis som möter dem regerande ligamästarna Atletico Madrid. Real Betis ligger just nu på en tredjeplats med tolv omgångar kvar att spela av säsongen och Atletico Madrid ligger på en femteplats.
Real Betis framgångar är mycket tack vare mittfältaren Nabil Fekir, anfallaren Juanmi samt försvarskuggen Kike Hermoso.
Tidigare i veckans slog Real Betis ut Rayo Vallecano i Copa del Reys semifinal vilket betyder att dem ställs mot Valencia i cupens final i slutet av april.

Atletico Madrid har så här långt varit en besvikelse i La Liga då man enbart har vunnit hälften av sina matcher i årets ligaspel. Det är framförallt försvarsspelet som inte stämmer för Madridklubben, efter tjugosex spelade omgångar har dem släppt in hela trettiofyra mål.
Kan Atletico få det att stämma mot årets sensation Real Betis eller faller Atletico från toppen ännu mer?