Wembley i London. (Photo by Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP)

EM: Italien – Spanien | Semifinal

Då var det dags för semifinaler. På Wembley Stadium i London kommer de sista fyra lagen i fotbolls-EM att mötas. Och det är Italien mot Spanien samt som inleder semifinalerna.


Här hittar du EM-spelet – med chans på 5 000 kr varje dag det är match.

Till sidan för Fotbolls-EM


⏰ Tid: Tisdag 21.00, svensk tid
🏟️ Plats: Wembley, London, England
📺 Kanal och stream: TV4, Cmore Live 4 och Cmore Stream

Du ser matchen på TV4 och Cmore. EM delas mellan SVT och TV4/Cmore, men du kan se alla matcher på Cmore stream. Så om du är i EU så fungerar Cmore utan problem.


Italien och Spanien mötte varandra i kvartsfinalen i EM 2008 där det krävdes straffar för att avgöra matchen och där var det Spanien som avancerade efter straffmissar från De Rossi och Di Natale.

2012 mötte Azzurri Spanien både i gruppspelet och finalen. Det var ett profilstarkt Spanien med bland annat Iniesta, Xavi, David Silva, Sergio Ramos, Fabregas och Casillas som dominerade Europa och världen med sin ”Tiki-Taka”. Spanien vann finalen med 4-0.

I EM 2016 lyckades Contes Italien att slå Spanien som tränades av Del Bosque i åttondelsfinalen, och vända den negativa trenden från de senaste upplagorna. Azzurri vann med 2-0 med mål från Chiellini och Pellé.

Italien och Spanien på planen
Det italienska landslaget stod för en fin insats fantastisk framgång mot förhandsfavoriterna Belgien, stora favoriter att vinna finalen, samt på första plats i FIFAs ranking. Kvällens enda felaktiga nit var skadan på Leonardo Spinazzola som som gör att han spelat färdigt det här mästerskapet. Vänsterbacken var två gånger ”Star of the match” och bidrog med sina räder och assist till de italienska segrarna.

Mancini förlitar sig på Emerson Palmieri till vänster för att ersätta Spinazzola, medan till höger bör Di Lorenzo bekräftas med Bonucci och Chiellini som mittförsvar. Chiellinis skadeläge kommer att utvärderas in i det sista.

På mittfältet fortsätter antagligen kombinationen som slog Belgien med Verratti, Jorginho och Barella som kan ge Italien innehav och lugn i stunder när laget behöver andas. Framåt bör Insigne och Chiesa bekräftas på kanterna, medan Immobile som misslyckades med att göra mål i den senaste matchen eventueltl kan petas till förmån för Belotti.

Luis Enriques lag kämpade mot Schweiz och lyckades slå dem först efter de straffar som den här gången inte föll väl ut efter att laget tidigare vunnit mot Frankrike på just straffar.

Det enda tvivlet för den spanska tränaren gäller försvaret, vem som ska spela bredvid Laporte. Jordi Alba och Azpilicueta kommer fortfarande att spela på utsidan.

På mittfältet bör Koke, Pedri och naturligtvis Busquets bekräftas, medan framåt lär Ferran Torres och Olmo stötta den ensamme (och kritiserade) anfallaren Morata.


Här hittar du EM-spelet – med chans på 5 000 kr varje dag det är match.

Till sidan för Fotbolls-EM