Wembley Stadium. (Photo by Frank Augstein / POOL / AFP)

EM: England – Danmark | Semifinal

Det danska landslaget förväntar sig troligen den största matchen sedan EM-finalen 1992, då de möter England i en EM-semifinal på Wembley.


Här hittar du EM-spelet – med chans på 5 000 kr varje dag det är match.

Till sidan för Fotbolls-EM


Så ser du Danmark – England vid EM 2021
Tid: Onsdag 21.00
🏟️ Plats: Wembley Stadium, London, England
📺 Kanal och stream: SVT 1, SVT Play och Cmore

Du kan se England – Danmark på SVT 1. Du kan även se den på Cmore då de två tv-husen delar på rättigheten. Cmore Stream visar alla matcher.


Odds för Danmark – England
England är favoriter på förhand på att ta segern i denna semifinal. I skrivande stund erbjuder Gareth Southgates lag odds på 1,73 på matchen. Om du tror att det danska äventyret fortsätter så finns det odds på 5,20 på en dansk seger. Oavgjort och därmed förlängd speltid ger 3,45. Dessa odds finns på LeoVegas.

Inför England – Danmark

Som nämnts blir det en stor kväll på Wembley, när Danmark möter hemmalaget England. Engelsmännen har ännu inte släppt in ett mål i EM 2021.

I gruppspelet var dock många kritiska till det hackiga spelet. Två mål efter tre matcher mot Kroatien, Skottland och Tjeckien var heller inte imponerande. Det har dock lossnat något i slutspelet då man vann mot Tyskland med 2-0 samt Ukraina med 4-0.

En sak som särskilt har hjälpt England är att Harry Kane har kommit igång. Kaptenen gjorde ett mål mot tyskarna och två mot Ukraina. Naturligtvis är detta något som ger självförtroende efter ett nedslående gruppspel från Spurs-profilen.

Det borde vara intressant att se om Southgate väljer att göra ändringar efter matchen mot Ukraina. Harry Kane och Raheem Sterling ser mer eller mindre ut som säkra kort. Således ser det ut som en tuff kamp mellan spelare som Jack Grealish, Jadon Sancho, Bukayo Saka och Phil Foden och platsen på vänsterkanten.

Danmarks chanser mot England
Som nämnts är England stora favoriter. Men skrällar kan ske, det har vi sett i det här mästerskapet. Danmark har gjort det bra sedan den dramatiska inledningsmatchen mot Finland. Detta gäller också 2-1-nederlaget mot Belgien i vad som kanske kan beskrivas som Danmarks bästa ansträngning i EM 2021.

Det danska laget har visat att de inte har några problem att göra mål. Hela elva stycken har man gjort framåt under EM. Bara Spanien har gjort fler, och de har haft mer speltid än Danmark.

Kasper Hjulmands trupper kommer också att behöva de offensiva skickligheterna mot England, som som nämnts varit utmärkt defensivt. Naturligtvis måste Danmark också vara där för att stänga ner spelare som Kane, Sterling och Grealish så långt som det är möjligt.

Danmark har dock två gånger under det senaste året visat att de kan stänga ner England. Här tänker vi på höstens två matcher i Nations League.
Här slutade det 0-0 i parken och en straffspark av Christian Eriksen säkerställde en dansk seger på Parken.

Kasper Hjulmand förväntas hålla fast vid de spelare som har levererat de senaste par spelen. Det kan dock finnas förändringar i offensiven, där Yussuf Poulsen gjorde ett bra inhopp mot Tjeckien.

Danmarks resultat vid EM
12 juni: Danmark Finland 0-1
17 juni: Danmark Belgien 1-2
21 juni: Ryssland Danmark 1-4
26 juni: Wales Danmark 0-4
3 juli: Tjeckien Danmark 1-2

Englands resultat vid EM
13 juni: England – Kroatien 1-0
18 juni: England – Skottland 0-0
22 juni: Tjeckien – England 0-1
29 juni: England – Tyskland 2-0
3 juli: Ukraina – England 0-4


Här hittar du EM-spelet – med chans på 5 000 kr varje dag det är match.

Till sidan för Fotbolls-EM