Alltjämt är det tomma arenor. (Foto: Unsplash)

Der Klassiker: Dortmund – Bayern München

På lördag är det dags för Der Klassiker igen när Dortmund möter Bayern München på Signal Iduna Park. Den gula väggen får tyvärr stanna hemma och får se matchen på TV, men det blir ett spännande möte oavsett vad.

Dortmund och Bayern är i delad ligaledning, och endast målskillnaden skiljer lagen som har vunnit fem och förlorat en match var.
Vad som gör detta så intressant är att Dortmund bara har släppt in två mål i sina första sex matcher (2-0-matchen mot Augsburg) och i de fem övriga matcherna har de hållit nollan. Kan Lewandowski göra något åt den statistiken, månne?

På den andra sidan kommer Erling Braut Haaland att se om han kan överlista Neuer igen som han gjorde i den tyska supercupen. Han har gjort fem mål på fem matcher i ligan och två av två i Champions League (inför veckans omgång när detta skrivs) Värt att notera är att Bayern hittills släppt in hela nio mål (fyra mot Hoffenheim och tre mot Hertha bl.a.)

Svårt för Dortmund förra säsongen
När lagen möttes i Bundesliga förra säsongen var det tuffa tider för Dortmund torskade med 4-0 efter mål av Lewandowski samt Gnabry.
I den andra matchen var det lite jämnare, med två räddningar på linjen och ett av säsongens finaste mål i Bundesliga.

Kan bli avgörande för ligan
Det är alltid en stor match när Dortmund möter Bayern München, och den här matchen är en riktig sexpoängare. Det är fortfarande för tidigt att säga något om hur det kommer att se ut efter 34 matcher, men den här matchen får man inte förlora. Tre poäng här är ovärderligt för Dortmund som hamnade 13 poäng efter Bayern förra säsongen.