CHAMPIONS LEAGUE ÅTTONDELSFINALER Fotot: Alex Motoc | Unsplash

CHAMPIONS LEAGUE ÅTTONDELSFINALER 2021/22: INFÖR RETURMATCHERNA

Champions Leagues åttondelsfinaler 2021/22 går in i andra etappen! Under veckan kämpar åtta lag om biljetter till kvartsfinalerna.
Bayern München måste vinna efter det oavgjorda resultatet mot Salzburg i den första matchen.
Vi får även se den spännande uppgörelsen mellan giganterna Real Madrid och PSG.
Båda Premier League-klubbarna Liverpool och Manchester City har redan en fot i nästa omgång efter fina resultat i första omgången.

Bayern München mot Salzburg

FC Bayern München hade det förvånansvärt svårt i det första mötet i Salzburg.
Kingsley Coman gjorde 1-1 och kvitterade för Bayern i sista minuten, detta efter att Salzburg hade tagit ledningen i den 21:a minuten genom Junior Adamu.

Förutsättningarna för kvällens möte är nu enkla: vinnaren av returmatchen går vidare till åttondelsfinalerna, Bayern är förstås stora favoriter att ta sig vidare. På deras fem senaste matcher i Europeiska tävlingar har de inte tappat en poäng hemma mot österrikiska lag.

I genrepet i den gångna helgen fick FCB inte med sig mer än en poäng mot Bayer Leverkusen när man spelade 1-1 på hemmaplan. Samtidigt slog Salzburg slog Altach med 4:0 på hemmaplan.

⌚ Tisdag, 8. mars | 21:00
⚇ Resultat från första mötet: 1-1
📺 C More
🏟️ Allianz Arena

Liverpool mot Inter

Inter Milan stegade ut heta på San Siro och spelade med mycket engagemang och passion i det första mötet mot Liverpool. Nerazzurri skapade dock dessvärre inte tillräckligt många farliga situationer. I slutändan visade sig Jürgen Klopps lag vara iskallt genom att slå till två gånger om under den sista kvarten med mål från Roberto Firmino och Mo Salah.

Inter behöver alltså få till ett mirakel om de ska kunna vända på steken och nå sin första åttondelsfinal på tio år i Champions League. Italienarna måste vinna med två mål på Anfield för att fortfarande ha en chans att nå kvartsfinalen.

Under helgens gång tog Liverpool viktiga poäng i Premier League i en 1-0-seger mot West Ham på lördagen. På fredagen besegrade Inter Salernitana med 5-0 på hemmaplan.

⚇ Resultat från första mötet:: 2-0
📺 C More
🏟️ Anfield

Real Madrid mot Paris Saint-Germain

Real Madrid ligger under med 1-0 mot Paris St Germain efter det första mötet. Det mest positiva från den första matchen för ”Los Blancos” är förmodligen resultatet. Trots parisarnas fullständiga dominans blev slutresultatet enbart 1-0 för Messi, Neymar, Mbappe och Co.
Det var Mbappe som gjorde första mötets avgörande mål i typisk stil efter en passning från Neymar i den sista minuten på tilläggstid. Lionel Messi hade chansen att göra mål tidigare i matchen då hans straff blev räddad av Courtois i sextioandra minuten..

Inför returmötet är förutsättningarna enkla, en enkel seger för Ancelottis lag skulle räcka för förlängning medan Paris behöver undvika förlust. Vi förväntar oss en jämn returmatch returmatch på Bernabeu. Värt att notera är även att Kylian Mbappe gick av skadad från PSG’s träning under måndagen så fransmannen är ett frågetecken inför returen i Madrid.

Onsdag, 9. mars | 21:00
⚇ Resultat från första mötet: 0-1
📺 C More
🏟️ Bernabeu

Manchester City mot Sporting Lissabon

I onsdagens andra match är allt mer eller mindre klart redan efter det första mötet. Manchester City ser ut att kunna lufta truppen och spela med sina avbytare och reserver på onsdag eftersom Sporting Lissabon skulle behöva ett av fotbollshistoriens största mirakel för att få en biljett till kvartsfinalerna efter 5-0-seger på bortaplan i den första matchen. Bernardo Silva två nätade två gånger medan Riyad Mahrez, Phil Foden och Raheem Sterling fick göra vars ett.

Inför onsdagens match är ”The Citizens” är dessutom i fängslande form, i Manchesterderbyt i söndags gav de knappt United några chanser när de demolerade sina rivaler i hemmasegern med 4-1. Sporting lyckades också med att ta tre poäng då dem slog Arouca med 2-0-på hemmaplan.

⚇ Resultat från första mötet: 5-0