Dags för Champions League

Champions League rullar igång med pompa och ståt efter höstens första landslagsuppehåll. Denna säsong är det upp till bevis för Pep Guardiola och Manchester City som i fjol misslyckades med att besegra Tottenham i en sprakande kvartsfinal. Även Paris SG har som mål att ro hem turneringen.  Viasat ger sina kunder en unik möjlighet att följa den absolut bästa fotbollen i Europa på ett bekvämt sätt från TV-fåtöljen.

Heta matcher i första omgången

I början av säsongen är det alltid intressant att spekulera i vilket lag som lyfter den högst åtrovärda pokalen. Ledtrådar till svaret ges i den första rundan av gruppspelet som visas på Viasat.

Under tisdagkvällen välkommnar offensiva och fartfyllda Dortmund Barcelona som inlett säsongen knackigt. Matchen kommer att utspela sig inne på ett kokande Westerfallen stadium i något som kan förväntas utveckla sig till en målrik tillställning. 

Även de regerande mästarna Liverpool inleder årets upplaga av turneringen mot tufft motstånd. Klassiska Napoli ska besökas i en av säsongens tuffaste bortamatcher. Onsdagen följer upp med ytterligare två gigantmöten där Juventus åker till Madrid för att spela mot Atletico samtidigt som Real Madrid reser till den Franska huvudstaden för att göra mål på forna lagkamraten Kaylor Navas.

Vem lyfter pokalen?

Gruppspelet i all ära, men i slutändan handlar det om att vinna europas mest prestigefyllda pokal. Att Liverpool är regerande mästare och har flera framträdanen i turneringen medför inte att de förväntas upprepa bedriften från föregående säsong. Resan mot finalen bjöd på flera spektakulära kvällar, alla levererade till vardagsrummet från Viasat, men i år är oddsfavoriten en annan. 

Real Madrid har vunnit turneringen flest gånger av alla lag och kan därmed titulera sig mästa mästare i Europa. Under sommaren spenderade laget stora pengar på att förstärka laget samtidigt som transferrykternas man, Gareth Bale, blev kvar i Madrid. Dock bittra rivalen Barcelona en främre utmanare till den stora oddsfavoriten, regereande Engelska mästarna Manchester City. Oddsmarknaden verkar enig i att Mancehster City ska hållas som favorit och det finns knappt ett enda spelbolag som avviker från att betala 4.33 gånger pengarna på att det är Manchester City som lyfter pokalen i vår.

Uppstickaren

Men utanför de absoluta favoriterna kan man som fotbollssupporter fråga sig om det finns någon intressant utmanare, Bayern München ser svagare ut än på länge och så väl Tottenham som Chelsea känns svagare än i fjol. Dessutom har Ajax blivit rejält brandskattat och kan knappast förväntas upprepa succén som de charmade fotbollseuropa med föregående säsong. 

Det lämnar oss med Italienska mästarna Juventus samt Paris SG. De har båda gemensamt att de föregående säsong joggade hem ligan och i år är det Champions League som är det huvudsakliga målet. Med Viasat kan du följa deras strävan efter att snuva storfavoriterna på titeln och njuta av fotboll av absolut toppkvalité. 

Följ dina favoritmatcher live här: