Saudiarabiens GP

Inför Saudiarabiens GP

Formula 1 är tillbaka! Och är sporten bättre och roligare än någonsin? Det beror kanske på vilket lag du supportar. Om du är en Ferrarisupporter kan man säga att du inte har haft mycket att glädja dig åt på mer eller mindre ett decennium, men allt det kan komma att förändras inom kort.

Senaste loppet

Ferrari var försäsongens stora snackis och snacka om att dem levde upp till förväntningarna i säsongens första race. Ferraris Charles Leclerc och Carlos Sainz Inledde årets F1-säsong med att kamma hem första och andraplatsen i Bahrains GP.
Leclerc visade i Bahrain att han verkligen är en förare att räkna med i förarmästerskapet när han har en konkurrenskraftig bil att tävla med. Leclerc hade verkligen en minnesvärd helg då han inte bara vann racet utan plockade även pole position samt racets snabbaste varv.

Om Ferrari hade en minnesvärd helg så hade Red Bull en helg att glömma då det inte riktigt gick som planerat för deras förare Max Verstappen och Sergio Perez.
Max Verstappen låg tvåa i princip hela racet och hade även chansen att sno ledningen av Leclerc vid några tillfällen. Verstappen blev dock berövad på alla poäng då hans bil drabbades av styr- och batteriproblem när bara några varv återstod av racet.
Även Verstappens stallkamrat Sergio Perez fick avbryta racet på grund av problem med bilen, Perez låg på en tredjeplats i loppets sista varv när bilen lade av.

Red Bulls haveri var Mercedes lycka då Lewis Hamilton och George Russell kunde knipa tredje och fjärdeplatsen i Bahrain. Detta var ett resultat som man på förhand inte hade räknat med då Mercedes sett ganska långsamma ut jämfört med Ferrari och Red Bull på försäsongen, något som vi även fick bekräftat under loppet i Bahrain.

Formel 1 live på TV 2022

Sändningsrättigheterna för årets säsong innehas även detta år av Viaplay.
Utöver streamingtjänsten Viaplay kommer sändningarna från F1-kalendern visas på Viasat Motor samt så kommer utvalda sändningar och sammandrag visas på TV10.

Se alla kommande sändningar från Formel 1 nedanför

© TVmatchen.nu – Motorsport på TV

Helgens Grand Prix i Saudiarabien

Bana: Jeddah Corniche Circuit
Första Grand Prix: 2021
Sträcka: 6.174 km
Antal varv: 50
Banrekord: 1:30.734 – Lewis Hamilton, 2021

Jeddah Corniche Circuit är utan tvekan en av de snabbaste banorna i F1-kalendern.
Denna blixtsnabba gatubana innehåller 27 kurvor och har en genomsnittlig hastighet på 250 km/h.

Efter 2021 års race klagade många av förarna på att banan var farlig på flera ställen och omfattade säkerheten för alla inblandade. Enligt uppgifter har små förändringar gjorts på Jeddah-banan för att förbättra säkerheten samtidigt som man behåller de höga hastigheterna som fansen älskar.

Saudiarabiens Grand Prix 2022: Prognos

Sett till svårigheterna för Red Bull och Mercedes är det svårt att inte hålla Ferrari som favoriter för helgens Grand Prix. Ser man till förra helgens race så var det bara Red Bull som höll jämn takt med Ferrari, så om Red Bull-stallet har hunnit åtgärda sina problem inför det kommande racet så kan det bli en tät kamp ända in på sista varvet.

Man ska inte heller räkna bort de regerande konstruktörsmästarna Mercedes med förra årets vinnare av Saudiarabiens GP Lewis Hamilton i spetsen. Även om det var en långsammare Mercedes än vi är vana att se så lyckades Lewis och George samla ihop bra med poäng i Bahrain. Det mest sannolika resultatet skulle nog vara att Charles Leclerc tar förstaplatsen och att Max Verstappen och Lewis Hamilton slåss om andra och tredjeplatsen.