Formel 1 är tillbaka på Zandvoort Ferrari's tidigare förare Sebastian Vettel i Abu Dhabi. I år kör han för Aston Martin. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

Formel 1 är tillbaka på Zandvoort

Från ett gråmulet Belgien där racet bokstavligen regnade bort beger vi oss nu till Nederländerna när Formel 1 är tillbaka på Zandvoort. Räkna med att Zandvoort kommer att fyllas med mestadels orangeklädda fans som ska göra sitt yttersta för att heja fram hemmasonen Max Verstappen till en seger. Häng med 15:00 på söndag när 36 års väntan är över – då är det light’s out på Zandvoort igen!

Alla sändningar från helgens GP på Zandvoort hittar du här!

Förutsättningar inför helgens GP

Inför helgens GP leder Mercedes Lewis Hamilton förarmästerskapet med 3 poäng ner till Red Bulls Max Verstappen, detta betyder att Verstappen har chansen att ta tillbaka förstaplatsen i mästerskapet vid en eventuell vinst på sin hemmabana när Formel 1 äntligen är tillbaka på Zandvoort.

Då ingen av förarna har någon F1-erfarenhet från Zandvoort finns det en del ovissheter kring utfallet av detta race vilket gör det extra spännande.

Favoritskapet ligger hos Red Bull och Max Verstappen, dels på grund av deras resultat på banor som liknar den smala och blixtsnabba bana som är Zandvoort och dels för den massiva support som tillkommer när man kör på sin hemmabana – Frågan är bara om pressen hjälper eller stjälper den unge Verstappen.

Zandvoort GP – Var, när och hur?

  • Alla sändningar från F1 ser du på Viaplay.
  • På Fredag börjar helgens träning. P1 går av stapeln 11.30 och P2 börjar 15:00.
  • Lördagen löper vidare med P3 klockan 12:00 och fortsätter sedan med kvalet klockan 15:00.
  • På söndag kl 15:00 är det ”light’s out” på Zandvoort och racet är igång.