UFC MMA Fight Night

UFC 264: Dustin Poirier vs Conor McGregor III

Fighten mellan Dustin Poirier och Conor McGregor representerar nu ”nästan” ett klassiskt möte i MMA, och under natten mot söndagen är det dags igen, då de går upp i oktagonen igen under UFC 264. Conor McGregor utmanar den tidigare lättviktiga mästaren Dustin Poirier för tredje gången.

De två kämparna har redan möts i september 2014 under UFC 178 och i januari i år under UFC 257. 2014 besegrade McGregor motståndaren av KTO efter 1 minut och 46 sekunder. Helt annorlunda var utfallet från den senaste matchen där Poirier lyckades slå ut McGregor i andra ronden och vann med TKO tack vare en serie slag. McGregor har därför en stor önskan att hämnas detta bittra och oväntade nederlag.


🥊 Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3 🥊

⏰ Natten mot söndag ca 02:00
📺 Viaplay PPV


Till EM-spelet 5 000 kr – sista chansen nu!

Fullsmockad sporthelg – här är alla höjdpunkter

→  All sport på TV


Dustin “The Diamond” Poirier
Med smeknamnet ”The Diamond” gjorde den nu 32-åriga amerikanska fightern sin proffsdebut i maj 2009 i vissa turneringar i lättviktskategorin och efter en serie segrar 2011 gick han med i ”Ultimate Fighting Championship” genom att gå ner till kategorin fjädervikt.

Poirier, genomförde totalt 34 professionella matcher och vann 27 varav 13 av KO, 7 genom submission och 7 genom enhälligt beslut. Mötet med Eddie Alvarez i maj 2017 avbröts eftersom motståndaren slog Poirier med knä i huvudet som ansågs olaglig medan han nästan var på marken.

2015 återvänder han för att slåss i lättviktskategorin. Efter en serie segrar lyckades han i april 2019 erövra den tillfälliga UFC-titeln genom att slå landsmannen Max Holloway med enhälligt beslut. I september 2019, i Abu Dhabi, utmanade han den ryska mästaren Khabib om lightweight-titeln, men led ett nederlag genom submission i den tredje ronden.

År 2020 återvände han till oktagonen och utmanade och slog nyazeeländaren Dani Hooker med ett enhälligt beslut innan han utmanade och slog ”Notorious” McGregor i en match där den irländska kämpen i princip blev nerstängd.


Till EM-spelet 5 000 kr – sista chansen nu!

Fullsmockad sporthelg – här är alla höjdpunkter


Connor “The Notorious” McGregor
Den irländska mästaren återvänder till UFC-oktagonen sex månader efter sitt senaste framträdande med Poirier som nog förvånade de flesta MMA-fantaster. Efter en utmärkt start drabbades irländaren av en serie slag från amerikanen under den andra ronden.

McGregor var både lätt och fjäderviktig mästare, och med en seger över Eddie Alvarez vid UFC 205 blev han i november 2016 den första kämpen i UFC-historien som samtidigt hade två världstitlar och den tredje kämpen i historien som vann bältet i två olika viktkategorier.

Under sin yrkeskarriär som började 2008 uppnådde han 22 segrar varav 19 knockout och 5 förluster. Bland dessa var den enda som inträffade på grund av Technical KO mot Poirier, medan de andra ackumulerades genom submission. Den som hade störst inverkan på hans karriär ägde rum 2018 under mötet med den ryska mästaren Khabib Nurmagomedov (29-0), i en utmaning för lättviktstiteln.

På senare år har vi även sett McGregor i mer jippobetonade sammanhang. Framförallt bestämde han sig för att utmana den obesegrade och multipla mästaren Floyd Mayweather.
De två boxarna gick in i ringen på T-Mobile Arena i Las Vegas den 26 augusti 2017 och matchen slutade med Mayweather’s TKO-seger i den tionde ronden.Fight card UFC 264


Förutom det efterlängtade huvudevenemanget har UFC 264-kortet några andra intressanta matcher. Här är det kompletta programmet med huvudkort:

  • Lightweight: Dustin Poirier vs. Conor McGregor (main event)
  • Welterweight: Gilbert Burns vs. Stephen Thompson
  • Heavyweight: Tai Tuivasa vs. Greg Hardy
  • Women’s Bantamweight: Irene Aldana vs. Yana Kunitskaya
  • Bantamweight: Sean O’Malley vs. Kris Moutinho

Till EM-spelet 5 000 kr – sista chansen nu!

Fullsmockad sporthelg – här är alla höjdpunkter