Topptipset 6/5

Torsdagssupén består först och främst av semifinaler från Europa League. Därefter ska kamper från Bundesliga och Primeira Liga tittas till, bland annat rivalmötet mellan Benfica och Porto. Det hela avslutas med nattmackor från Sydamerika där Copa Libertadores gruppspelsfas är framme vid den tredje omgången. Där hittas en fin spik på ett hemmastarkt manskap. Dags för avspark!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Arsenal – Villarreal 2

Knivigt läge för Arsenal som måste vända på 1-2-underläge mot “Den gula ubåten” hemma på Emirates. Gunners visade åtminstone fina takter borta mot Newcastle där Aubameyang hittade nätet första gången sedan skadecomebacken. Här blir det dock andra bullar. Unai Emery har med sitt Villarreal segrat i samtliga sju slutspelsmatcher och har sett oförskämt bra ut i Europa. Troligen en målrik match där engelsmännen behöver gå för det, något som bör passa spanjorerna ganska väl. Här är gaffeln (etta-tvåa) en trevlig lösning!

2. Roma – Manchester United 2

Den största upphetsningen kring Roma är knappast kring denna match. Under gårdagen blev det klart att Fonseca lämnar och Mourinho kliver in på tränarbänken från och med nästa säsong. Frågetecken deluxe således kring Romaspelarnas motivation här med en snart avskedad tränare, usel form och ett 2-6-underläge att göra något av. Ole Gunnars röda djävlar anländer till Rom utan någon större press. Att engelsmännen skulle sumpa det här finns inte, när det råder kaos av den högre graden hos motståndarna så talar det mesta för att det återigen blir en grön bock i kolumnen efter 90 spelade minuter. Tvåa!

3. Hertha Berlin – Freiburg 1

Ingen rast ingen ro för Hertha Berlin där matcherna nu duggar tätt efter klubbens karantän-vistelse under april. Blott tre dagar efter mötet mot Mainz (1-1) är det dags igen, nu på eget gräs mot Freiburg. Det är fortsatt tre pinnar upp till säker mark, men huvudstadslaget har två matcher tillgodo på de övriga. Besökarna från “Den gröna staden” ska absolut inte underskattas, men har inte segrat mot Hertha på Olympiastadion sedan 2015 och har inte imponerat på resande tass under säsongen. 1X räcker gott och väl.

4. Benfica – Porto X

Rivalmöte med stort R tar sin plats i Lissabon när Benfica ställs öga mot öga med Porto. Svennis gamla gäng har fyra pinnar upp till motståndarna för dagen där tre poäng är av yttersta vikt om en direktplats till nästa års Champions League ska bärgas. “Örnarna” trivs inte särskilt väl mot Pepe och company då receptet till seger inte hittats på fem raka försök. Porto lär främst rikta in sig på att försvara andraplatsen, för Sporting blir svåra att nå i toppen av ligan. Svårsiat möte där krysset får agera utgång men helst samtliga tecken bör få plats.

5. Sporting Farense – Guimarães 1

Sent ska syndaren vakna tyckte Sporting Farense, som med fem poäng på de tre senaste närmar sig säker mark. “Lejonen” kan vid seger klättra upp till kvalplats, något Jorge Costas manskap ska ha goda chanser till. För Guimarães må besitta roligare lirare som strulputten Quaresma, men sju(!) förluster de tio senaste visar att “Conquistadorerna” inte är att lita på. Detta trots att de svartvita haft bra häng på femteplatsen som innebär kvalspel i Europa Conference League. Nej, gästerna har checkat ut för i år och detta tar spelsugna värdar hand om. Bank-etta!

6. Junior – Fluminense 1

Vi korsar Atlanten och tar oss till Karibiska havet för att hamna hos “Hajarna” i Barranquilla. Tredje gruppspelsomgången i Copa Libertadores står för dörren när Fluminense reser till den colombianska kuststaden. Som väntat är det brassarna och River Plate som kopplat greppet om de två slutspelsplatserna. Här ställs dock gästerna från Rio inför en tuff uppgift. Junior är erkänt starka här hemma där de bland annat krossade Bolivar i kvalet till denna turnering. Lagets specielle målskytt, Miguel Borja, är dessutom i strålande form för de rödvitrandiga som är framme i semifinal i inhemska Apertura. Fluminense har hög kapacitet men här kommer de få det tufft. Den värdemässigt fina ettan singlas.

7. Atlético Nacional – Argentinos Juniors 1

Colombianskt hemmalag även i nästa batalj, men denna match kommer spelas i Paraguays huvudstad, Asunción. Såklart en nackdel för Atlético Nacional som dock skördat stora triumfer i kontinentalspelet i Sydamerika genom åren. “Kungarna av cuper” vann bland annat denna turnering för fem år sedan. Nu har de inlett med klart godkända fyra poäng på två matcher, varav den sista var en galen 4-4-tillställning mot Nacional från Uruguay. Fullpoängaren Argentinos Juniors, ledda under den tidigare Barcelona-backen Gabriel Milito, står på andra sidan här. Han har satt en stabil grund hos Buenos Aires-laget där defensiven minst sagt imponerar. Lillvärdet ser ut att hamna på Atlético, men här är det inte fel att rulla ut heltäckningsmattan.

8. Deportivo La Guaira – América de Cali X

Vi avslutar kalaset i Venezuela där lilla Deportivo La Guaira stått för en stor bedrift genom att ta sig till Copa Libertadores. Väl där har de fortsatt övertyga med poäng mot starka lag som Atlético MG och Cerro Porteno. Att “Apelsinerna” tvingas spela sina matcher i huvudstaden Caracas är dock ett minus. Jumbon América de Cali står på andra sidan här, ett lag som är inne i en tung period men som på pappret är snäppet bättre än La Guaira. Här finns exempelvis skickliga Jeison Lucumi som spelade i Elche tidigare under säsongen. Kulturbäraren Yesus Cabrera ska även nämnas. Oviss kamp som troligen kommer bli fysisk och målsnål. Börja i mitten, komplettera först och främst med tvåan men få också med ettan om stålarna räcker till.

Spiken! – Manchester United

Visst – Manchester United måste inte segra, men Roma kliver knappast in i denna match med några förhoppningar. Det har sett kaotiskt ut i de bakre leden och ingenting talar för att det ordnat upp sig här. Det straffar “De röda djävlarna” direkt. Sund spik!

Skrällen! – Villarreal

“Den gula ubåten” trivs med att ligga lågt och kontraslå. En sådan matchbild kommer de få här om de inte släpper ett tidigt mål. Då ska de kunna straffa Arsenal som tenderar att bli väl naiva i sitt spel. Fin tvåa att få med till låg procent.

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Arsenal – Villarreal 12
  • 2. Roma – Man United 2
  • 3. Hertha Berlin – Freiburg 1x
  • 4. Benfica – Porto 1×2
  • 5. Farense – Guimarães 1
  • 6. Junior – Fluminense 1
  • 7. Atl.Nacional – Arg.Juniors 1×2
  • 8. D. La Guaira – Am. de Cali 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100