Topptipset 31/5

Äntligen måndag och äntligen drar U21-slutspelet igång efter en tids uppehåll. Fyra dramatiska bataljer ska benas ut där bland annat våra grannar över bron tar sig an Die Mannschaft i en häftig drabbning. Dessutom finns möten från Superettan, Söderettan, OBOS-Ligaen samt en träningsmatch i Istanbul att grotta ned sig i. Let’s do this! 

Spelstopp: 17:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Nederländerna U21 – Frankrike U21 2

Kvartsfinal stundar i U21-EM som pågått en smärre evighet, då gruppspelet avgjordes i slutet av mars. Nederländernas unga manskap slutade överst i kluriga Grupp A, mycket tack vare 6-1-utskåpningen mot Ungern där PSV-anfallaren Gakpo hade stor show med två strutar, men som inte är uttagen här. I detta möte mot Frankrike får de orangeklädda dock iklä sig rollen som underdogs. Fransoserna fick något överraskande däng mot Danmark men har en sylvass generation, något som sannerligen speglar sig i resultatraden där triumferna annars staplas upp en efter en. Neutral mark råder då matchen spelas i Budapest och visst är “Les Bleutes” favoriter. Fräck singeltvåa. 

2. Spanien U21 – Kroatien U21 X

Trots nederlag mot Portugal samt England lyckades Kroatien tråckla sig vidare som bästa grupptvåa till denna kvartsfinal där Spanien nu väntar. Matchen tar plats i Slovenien, möjligen en liten fördel för Kroatien. Icke att förglömma är spanjorerna regerande mästare och upplagan som finns tillgänglig är inte så pjåkig den heller. En strålande defensiv med noll insläppta mål i gruppen talar sitt tydliga språk men här streckas ettan aningen för hårt. Således är det läge att rulla ut heltäckningsmattan i jakten på de stora pengarna! 

3. Danmark U21 – Tyskland U21 2

Inte heller Danmark fick känna på hur det är att släppa in mål efter en imponerande gruppseger där bland annat Frankrike besegrades med 1-0. Mittbacksparet Bech/Nelsson utstrålade pondus som heter duga men den förstnämnda finns inte tillgänglig här. Die Mannschaft har i vanlig ordning en U21-kull som är av högsta klass. Ett skakigt 0-0-resultat mot Rumänien i sista rundan ger lite orosmoment men en klart bättre prestation är att vänta på MOL Arena i Ungern. Tvåan får inleda då tyskarnas trupp är vassare i grunden, men här dras penseldraget gärna hela vägen. 

4. Portugal U21 – Italien U21 1

Varken Portugal eller Italien är särskilt vana vid förluster. Faktum är att portugiserna inte gått på nit i tio raka fighter och den forne stjärnförsvararen Rui Jorge har fått ordentlig pli på sina mannar. Italien hämtar sina lirare mestadels från Serie B bortsett från högkvalitativa spelare som Cutrone (Valencia) och Raspadori (Sassuolo). I gruppspelet hade Gli Azzurini tillgång till både Milans Tonali samt Juves Frabotta men får klara sig utan dessa herrar. Lysande värde lyser upp längs vänsterflanken och när Rafael Leao dessutom är ett skönt tillskott för Portugal så blir ettan en given spik. 

5. Västerås – Brage X

I gurkornas näste har stadens lag spottat upp sig rejält. Västerås SK står nu med fem raka obesegrade matcher i följd och senast togs en imponerande trepoängare borta på “Tjongavallen”. Någon sprudlande offensiv är det däremot inte tal om och den tänkta målskytten Viktor Prodell står chockerande nog med blott en pyts efter sju spelade omgångar. Borlänges stolthet heter IK Brage men har inte fått någon vidare säsongsinledning. Spådomarna inför det hela tydde på toppkänning för Kleber Saarenpääs manskap – något verkligheten inte anammat. Masarna befinner sig sist i tabellen men tog en förlösande viktoria borta mot Öster senast och det kan vara startskottet för en kommande vändning. Värdet till höger är för bra för att nonchaleras. X2 blir valet.

6. Qviding – Utsikten 2

Utsikten steg in i årets Söderettan som tydliga favoriter men har inte levt upp till förväntningarna. “Kiken” besitter en stark trupp och det bara en tidsfråga innan Bosko Orovic får snurr på sakerna igen. I de främre leden har Häcken-fostrade Lucas Hedlund levererat och punkterade mötet mot Skövde i 2-0-viktorian senast. Här står Qviding för värdskapet som fått en solid start på året, men det ska sägas att hemmalaget inte besitter samma spets och styrka. På frånvarolistan finns dessutom viktiga backen Isac Skoog som i fjol bara missade en match. Utsikten segrar i detta Göteborgsderby! 

7. KFUM Oslo – Ull/Kisa 1

KFUM Oslo har stött på patrull av det tuffare slaget och står efter tre omgångar fortsatt utan fullpoängare. Huvudstadslaget tar denna måndag emot Ullensaker/Kisa och kliver ut på det egna gräset som favoriter för första gången den här säsongen. Gästerna från Jessheim har inte heller de triumferat ännu och är inte ett särskilt vasst gäng på resande fot. Det ska dock sägas att en stark insats gjordes borta mot topptippade Sogndal och detta är ett relativt jämnt möte i grund och botten. Ettan får kliva ut först men får snabbt sällskap av övriga tecken. 

8. Turkiet – Guinea 2

Vi byter klubblag mot landslag när Turkiet träningsspelar mot Guinea hemma i Istanbul. Likt mötet mot Azerbajdzjan förra veckan (2-1 seger) ser turkarna dock ut att bli rejält överskattade där ettan målas upp till astronomiska höjder. Favoritskapet bär de givetvis, men i sedvanlig ordning lär det roteras en hel del i Şenol Güneş landslag och det påverkar givetvis. Guinea må inte se ut som något svårt motstånd vid första anblick, men en rad starka insatser har gjorts på senare tid mot bland annat Kamerun och Mali som båda slutat med seger. Saftigt värde till höger är vi inte sena att utnyttja. X2! 

Spiken! – Portugal U21

Portugiserna gjorde ett strålande gruppspel och nu är truppen kryddad med vasse Rafael Leao. Det finns en klart högre höjd att ta av kontra Italien och spiken är given! 

Skrällen! – Guinea

Turkiet streckas som ett världslag av rang. Så är givetvis inte fallet. Träningsmatcher är dessutom upplagt för mindre nationer att skrälla till. När värdet är så pass inbjudande som det är måste Guinea tas med. 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Nederl. U21 – Frank. U21 2
  • 2. Spa. U21 – Kroat. U21 1×2
  • 3. Dan. U21 – Tysk. U21 1×2
  • 4. Port. U21 – Italien U21 1
  • 5. Västerås – Brage x2
  • 6. Qviding – Utsikten 2
  • 7. KFUM Oslo – Ull/Kisa 1×2
  • 8. Turkiet – Guinea x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100