Topptipset 28/5

Helgen inleds med ett Topptips fyllt av irländsk boll både från Premier Division och First Division. Damallsvenskan och Danmarks Superliga tar även de plats med korta instick. I sedvanlig ordning finner ni analysen nedan. Mot 8 gröna bockar!

Spelstopp: 18:44

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Aarhus – Aalborg 1

En plats till Europa Conference League står på spel i detta enkelmöte. Sist lagen ställdes mot varandra segrade Aarhus med hela 3-0 och AGF kliver in som favoriter även den här gången. På minuskontot finns viktige Mortensen på skadelistan men fullgoda ersättare finns i truppen. Aalborg har inte samma kvalité som AGF och trivs inte särskilt väl på Ceres Park där bussresan hem oftast består av tårar. Singel-ettan är ingen dum väg att inleda kupongen på! 

2. Växjö – Linköping 2

I damallsvenskan inledde Växjö med att plocka poäng mot AIK men har därefter rasat ihop. Fem förluster senare börjar krisstämpeln präntas in hårdare för var omgång och nu väntar Nilla Fischers Linköping på hemmagräset. Gänget från Östergötland har i toppen att göra men har tappat lite fart efter dubbla oavgjorda resultat mot Kristianstad respektive Vittsjö och ett frågetecken sätts ut kring en hittills blek offensiv. Således är rensarkrysset ett tecken att värdera om östgötarna inte får det att lossna. X2! 

3. Finn Harps – Sligo Rovers 1

Sligo Rovers har fått en kanonstart borta på Irland och toppar serien efter 13 spelade omgångar. Den supporter-ägda klubben har visat på ett ramstarkt försvar och de rödvita har med marginal släppt in minst antal mål och blott ett nederlag har noterats. Detta till trots är det ett gäng som har överpresterat och borta på Finn Park väntar ingen lätt uppgift. Finn Harps har ligans bäste målskytt i Adam Foley på topp och är erkänt starka i hemmaborgen. Räkna med värde från vänster – inled där men strecka helst hela vägen. 

4. Drogheda – Derry City 1

Att Drogheda är nykomlingar i den irländska högstaligan är svårt att tro. Triumfen hemma mot Longford senast var “The Drogs” fjärde raka viktoria där spelet varit snudd på champagnefotboll med en frejdig offensiv och en glödhet Mark Doyle som spottar in kassar. Derry City är ett gäng som sannerligen inte bjuder till på resande fot. Målsnittet är ett av de lägsta i serien och här kommer ett tight försvar behöva lirkas upp. 1X räcker gott och väl! 

5. St. Patrick’s – Dundalk X

Varken St. Patrick’s eller Dundalk befinner sig i något segerspår. För bägge gängen råder en seger de fem senaste och det är knappast att sticka ut hackan med spådomen om en jämn batalj på Richmond Park. Värdarna befinner sig på en tredjeplats i ligan och har förvisso bara tre pinnar upp till Sligo i toppen, men då krävs en betydligt vassare skärpa i de bakre leden. Inte heller Dundalk har lyckats hålla tätt den senaste tiden och det är en oviss drabbning vi har att göra med i Dublin. Då passar det väl att täcka upp med samtliga tecken. 1X2 

6. Athlone – UC Dublin 2

Hissen ned i seriesystemet där Athlone, som brukar husera i det nedre skiktet, fått en bra start och nu finns på en tredjeplats i andradivisionen. Men sanningen kommer alltid ikapp, tre förluster de fem senaste talar för att The Town sakta men säkert kommer trilla nedåt i tabellen. UC Dublin är ett lag ämnat för toppen och tryckte in hela fyra bollar här föregående säsong. Att den lovande Colm Whelan spatserar på topp för gästerna gör inte det hela sämre – 20 åringen har redan hunnit dunka in åtta bollar och fler lär det bli, kanske redan här. Fin-fin spiktvåa!

7. Treaty United – Bray 2

Bray Wanderers har sedan 2018 haft First Division som hem men siktar på att ta sig uppåt. Truppen “The Seagulls” besitter är av hög klass med spännande lirare likt Brandon Kavanagh som spås en lysande framtid. Riktigt samma klass och bredd finns inte hos nystartade Treaty United, som kom till efter att Limerick FC konkade. Truppen består av flertalet spelare från Limerick men stöter på kvalitativt motstånd denna fredag och nog blir det svårt att hävda sig trots hemmaplan. Trolig tvåa på Markets Field. 

8. Shelbourne – Galway 1

Sist ut hittar vi ett möte från Tolka Park i norra Dublin. Högst upp i tabellen finns Shelbourne FC som tillhörde det irländska finrummet i fjol, men fick ge vika i kvalet mot Longford. Nya tag råder och ännu har inga tårar torkats efter nio omgångar då de rödvita är obesegrade. Här ser ettan dock ut att streckas på tok för hårt i mötet mot Galway. Gästerna är absolut inga slagpåsar och spelet på resande fot har inte varit fy skam med sju pinnar införskaffade. Till procenten som råder måste ettan täckas upp hela vägen. 1X2!

Spiken! – Bray

Trots bortaplan ska Bray ha väl så goda chanser att resa hem med samtliga pinnar i ryggsäcken. Laget är betydligt mer samspel och med tre segrar i ryggen strålar självförtroendet. Tryggt spikalternativ!

Skrällen! – Galway

Som tidigare nämnts glöms Galways fina spel på resande tass bort. Visst är Shelbourne favoriter – men inte till vilket pris som helst. Här kan “The Tribesmen” bjuda upp till kamp och kanske även stå för en segerknall! 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Aarhus – Aalborg 1
  • 2. Växjö – Linköping x2
  • 3. Finn Harps – Sligo Rovers 1×2
  • 4. Drogheda – Derry City 1x
  • 5. St. Patrick’s – Dundalk 1×2
  • 6. Athlone – UC Dublin 2
  • 7. Treaty United – Bray 2
  • 8. Shelbourne – Galway 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100