Topptipset 24/5

Innan Allsvenskan kliver på tidig semester ska de sista matcherna avklaras. På Behrn Arena hittas föga förvånande kupongens största favorit och där solen aldrig skiner väntar ett hett möte på Borås Arena. I övrigt hittas fighter från Superettan, Eliteserien, Premiership-kval och slutligen irländska Premier Division. Let’s do this!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Örebro – Malmö FF 2

De himmelsblå tar sitt pick och pack för ett besök till Närke. Jon Dahl Tomassons manskap har sannerligen fått igång maskineriet och får troligtvis avsluta Allsvenskan som serieledare innan EM-uppehåll stundar. I de främre leden har nyförvärven Antonio Colak och Veljko Birmancevic börjat hitta rätt, något som mycket väl kan bära hela vägen i höst. Örebro SK inledde som bekant säsongen bedrövligt men har spottat upp sig via segrar mot Häcken samt Halmstad innan det blev pisk i länsderbyt mot “Degen”. Gästernas kvalité och bredd ska givetvis räcka långt, men då tvåan streckas ytterst hårt får krysset komplettera. X2!

2. Elfsborg – IFK Norrköping 2

Möte alá plastmattor i Knalleland när Elfsborg välkomnar IFK Norrköping denna måndagskväll. Boråsgänget har bjudit på höga toppar och djupa dalar under inledningen där en choke som heter duga mot Halmstad följdes upp av en inte allt för oväntat torsk borta på Eleda Stadion. Åter i regnmeckat väntar synnerligen klurigt motstånd. Östgötarna har inte heller de varit särskilt stabila men besitter en högre höjd i spelet där succéförvärvet från Rosenborg i Samuel Adegbenro fortsatt toppar skytteligan. Norling får fortsatt undvara spelare som Nyman och Skúlason från spel. Då underlaget dock inte är till nackdel och ett fartfyllt möte väntas ligger tvåan närmast till hands. Fräck lösning på Haksabanovic och company! 

3. Värnamo – Akropolis X

Hissen ned till Superettan där Värnamo säkerligen chockerat många med sin starka start. Efter sex spelade omgångar har Jonas Therns bygge triumferat i fyra där en delad serieledning väntar om full pott kan lösas här. I vanlig ordning när nykomlingar inleder bra övervärderas gängen snabbt och ges nu stor tilltro på Topptipset ute i stugorna. Gästande Akropolis är absolut inga duvungar där gubbar av klass finns i bland andra John Alvbåge, Daniel Larsson och Astrit Ajdarevic. Således finns mycket att kräma ur gänget från Spånga och när procenten inte tycks hitta till högerflanken lämpar sig X2 mer än väl. 

4. Trelleborg – Västerås 1 

I “Palmernas stad” väntar en batalj mellan två kombattanter som lär slåss i tabellens övre skikt när det hela summeras. Trelleborg har ännu inte gråtit tårar då förlustnollan håller sig intakt. På sportcheferiet har Salif Camara-Jönsson stått för ett utmärkt jobb med smarta värvningar som Dzenis Kozica, Petar Petrovic och Johan Blomberg, där de två förstnämnda stod för varsin strut i 3-2 segern mot GAIS senast. Direkt från “Gurkstaden” anländer Västerås SK som börjat hitta rätt efter ett par trubbiga insatser i starten. Senast det vankades bortamatch sjabblade de grönvita bort tre pinnar efter rött kort och insläppt kasse i slutskedet, så det är inte helt lätt att veta vart Askebrands manskap står. Ettan kliver ut först men koppla gärna på hela säkerhetsbältet.

5. Rosenborg – Molde 2

Kampen om Eliteserien kommer att handla om tre lag. Bortsett från Bodö/Glimt kommer både Rosenborg och Molde att stånga sig blodiga i jakten på ligatiteln. På Lerkendal gör de två sistnämnda upp i ett glödhett möte där “Trollungarna” från Trondheim kliver in rejält boostade efter en sen vändning hemma mot Brann, där Zachariassen agerat räddare med ett hattrick i 3-2-segern. Besökande Molde besitter seriens bäste spelare i Malmö FF-ratade Wolff Eikrem. Den elegante mittfältsgeneralen har börjat starta kamper igen efter skadefrånvaro och kompletterar anfallsesset Ohi Omoijuanfo på ett utmärkt sätt. Det här mötet kan sluta hur som helst, men då spetsen finns i högre rang hos gästerna inleder penseldraget där och fortsätter därefter vidare. 

6. Kilmarnock – Dundee FC 1

Borta i Skottland ska det spelas kval om den sista Premiership-platsen. Något förvånande är Kilmarnock ett av lagen som ska kriga sig kvar och fick ge vika i det första mötet mot uppstickaren Dundee FC. “Killie” är dock ett bättre lag där vi bland annat hittar den nordirländska landslagsmannen Kyle Lafferty som smackat in hela åtta mål på nio matcher i sin nya klubb. Hemma på Rugby Park kliver de blåvita in som rättmätiga favoriter och vinst är ett måste efter en 1-2-förlust i det inledande mötet. Dundee är ett högst begränsat lag som lär kliva in med defensivt fokus, något en klassanfallare likt Lafferty säkerligen kan utnyttja. Ettan är ett hett alternativ att lämna allena.

7. Shamrock Rovers – Sligo Rovers 1

Undertecknad varnade för Dundalk i toppmötet mot Shamrock och det blev mycket riktigt noll pinnar. Nu väntar på pappret lättare motstånd för de regerande mästarna hemma på Tallaght Stadium, Sligo Rovers framfart till trots. Besökarna har inlett säsongen väl men klasskillnad råder i grund och botten, något som lär visa sig här. Inte sedan 2013 har värdarna gått på nit mot dagens motståndare och inte är det nu trenden bryts. Finfin etta!

8. Derry City – St. Patrick’s X

Derry City har ännu inte triumferat på det egna gräset men de rödvita från Nordirland är inte lätta att bryta ned. Mycket kamp och lite skönspel kännetecknar Ruaidhri Higgins manskap som kryssat tre av de fem senaste i hemmaborgen. En svårlöst uppgift för St. Patrick’s med andra ord som blandat och gett den senaste tiden. Gästerna är inte lika begränsade som värdarna, men två nederlag i närtid skvallrar om en ovisshet som heter duga. Nja, svårsiat möte är bara förnamnet, då passar hängslen och livrem gott. 1X2!

Spiken! – Shamrock Rovers

Sligo Rovers kliver in som rejäla underdogs med all rätta. Faktum är att gästerna inte hittat nätet i sex raka matcher på den här arenan, det säger en hel del om klassen som skiljer dessa gäng. Spiken är given. Heja Shamrock!

Skrällen! – Akropolis

Det är bara en tidsfråga innan Akropolis börjar plocka poäng. Perfekt läge då Värnamo övervärderas å det grövsta på kupongen. X2 är en solid lösning på Finnparksvallen. Kör vi, “Dani” Larsson! 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Örebro – Malmö FF x2
  • 2. Elfsborg – Norrköping 2
  • 3. Värnamo – Akropolis x2
  • 4. Trelleborg – Västerås 1×2
  • 5. Rosenborg – Molde 1×2
  • 6. Kilmarnock – Dundee FC 1
  • 7. Shamrock – Sligo 1
  • 8. Derry – St. Patrick’s 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100