Topptipset 21/5

Fredagens Topptips består av lag som vi kanske är helt vana vid på kupongerna. Vi snackar irländsk fotboll och ett skånederby från Division 1, bland annat. Spelvärdet går dock inte att klaga på så det kan helt klart vara värt att hänga med på dagens analys av de åtta matcherna. 

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Levante – Cádiz 1

Vid blotta anblicken på tabellen kan mötet mellan Levante och Cádiz tyckas vara betydelselöst. Här finns dock mycket prestige på spel för “Grodorna” som vid seger kan hamna före stadsrivalen Valencia om det faller väl ut, något som skulle sätta en historisk stämpel på bedriften. De tillresta från Andalusien har stått för en imponerande säsong men nu tycks blickarna vara på semester för Cádiz. Mot Osasuna och Elche har “Piraterna” släppt in hela sex mål, något som skvallrar om det hela. Motivation på topp hos värdarna – då lämnas ettan ensam! 

2. Blackpool – Oxford United 2

Hoppet om The Championship dog med största sannolikhet för Oxford United när Blackpool segrade med 0-3 trots hemmaplan. “The Seasiders” var ohyggligt effektiva där Ellis Simms agerade stor matchhjälte med dubbla pyttsar. Här finns således ingenting som hindrar gästerna från full attack redan från start och lämna stora ytor i de bakre leden på Bloomfield Road. Då krysset känns snudd på osannolikt gör gaffeln (1-2) entré på fredagens kupong! 

3. Toulouse – Grenoble 1

I en avgörande match ska det benas ut vilka av Toulouse eller Grenoble som får finalspela mot Nantes i kampen om Ligue 1. “Les Violets” har goda minnen från sist lagen ställdes mot varandra på Stadium Municipal då en 2-0 viktoria noterades i ligan. Klart är att värdarna är det bättre laget och i hemmaborgen har tårarna behövts torkas blott två gånger på 19 matcher. Gästerna från Sydöst får en tuff nöt att knäcka och ska vara nöjda om de lyckas undvika förlust efter 90 minuter. 1X räcker gott och väl. 

4. IFK Malmö – Lunds BK 1

Läckert möte från Division 1 Södra när två Skånerivaler gör upp. IFK Malmö har med all rätta som nykomlingar satt defensivt fokus i inledningen och visat sig svåra att nöta ned. “Di Gule” passade på att signera hela fem spelare från Lunds BK inför säsongen, så här kan vi med all säkerhet räkna med hårt spel ute på Malmö Stadion. Besökarna från universitetsstaden är inga duvungar, spelet på resande fot lämpar sig dock inte särskilt väl där segerkolumnen fortsatt står på noll. Malmös täta defensiv hjälper till att säkra tre poäng. Etta! 

5. Dundalk – Shamrock Rovers 1

På Irland gör två gäng som smakat på segerns sötma de senaste säsongerna upp. I årets upplaga har Shamrock Rovers startat poängmässigt starkt men spelmässigt har det inte varit av det dominanta slaget. En favorit i fara flaggas således upp då lagen möttes så sent som i april där Dundalk var bättre men föll snöpligt. Chans till revansch på Oriel Park och räkna med heltaggade värdar. Norrbaggen Ole Midtskogen spräckte sin egen målnolla senast och kan mycket väl måla igen. Ettan först, men dra gärna penseldraget vidare så långt det går. 

6. Sligo Rovers – Longford 1

Kupongens största favorit ser ut att bli Sligo Rovers som stärkt truppen med råge inför säsongen. “The Bit O’Red” har än så länge varit ett gäng stabila pjäser med blott en torsk i bagaget efter elva omgångar. Trepoängarna har förvisso inte radats upp på löpande band då en hel del kryss finns noterade hos Liam Buckleys mannar och frågetecken kan ställas kring målskyttet där Jordan Gibson bär ett stort lass på egen hand. Longford må inte ha samma spets, men att slita i 90 minuter är inga problem och för er som sett irländsk boll vet att fasta situationer ofta är avgörande. Plocka gärna med samtliga tecken i hopp om skräll.  

7. Finn Harps – Drogheda X

Drogheda tycks ha klurat ut trollformeln till evigt målgörande. I de två senaste figherna har “The Drogs” smackat in hela tio(!) bollar, där förvisso sju av dessa kom mot strykgänget Waterford. Brist på självförtroende lär det hur som haver inte vara och en vanligtvis trist historia kanske kan spraka till. Finn Harps är desto mer tillbakalutade i de främre leden, något som tydligt speglar sig i målkolumnen. Svårlöst möte där hängslen och livrem får kliva in i bilden. 1X2.

8. Greenock Morton – Airdrie 1

En biljett till skotska Championship står på spel när Greenock Morton tar sig an Airdrie i den gamla fiskebyn. “The Pride of the Clyde” kallar sig värdarna och segrade i det första mötet lagen emellan med 1-0 efter Muirheads mål på matchens sista spark i bortamötet. Psykologiskt momentum som heter duga redan innan avspark och känslan säger att League One-spelande Airdrie får svårt att hävda sig. Nej, här plitas ettan ned och lämnas alena. 

Spiken! – Levante

Redan utcheckade Cádiz ska bara spela av mötet mot Levante innan välförtjänt semester tas. Perfekt läge för hemmalaget att avsluta säsongen på bästa tänkbara sätt och med en målfarlig Roger Martí kan det smälla både en och två gånger. Fin spik!

Skrällen! – Longford 

Sligo är givetvis favoriter, men då målskyttet inte är av övertygande slag kan Longford inte helt räknas bort. Gästerna var snubblande nära att få med sig säsongens första trepoängare på resande fot mot Derry och kan mycket väl bjuda på kamp här. 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Levante – Cádiz 1
  • 2. Blackpool – Oxford 12
  • 3. Toulouse – Grenoble 1x
  • 4. IFK Malmö – Lund 1
  • 5. Dundalk – Shamrock 1×2
  • 6. Sligo R – Longford 1×2
  • 7. Finn Harps – Drogheda 1×2
  • 8. Morton – Airdrie 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100