Topptipset 20/5

Torsdagens Topptips är ett roligt sådant. Inte nog med att kupongen innehåller matcher från Norden, här finns även oerhört spännande slutspelsfighter som tar sin plats i både England och Italien. Som grädde på moset hittas två möten från Belgiens mästerskapslutspel. Slutsnackat, analysen nedan inleder jakten på 8 gröna bockar!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Malmö FF – Elfsborg 1

Malmö har växlat upp efter en trög start och kliver in på Eleda Stadion med en seger i ryggen mot Rydströms Kalmar FF. Passande läge återigen för en triumf när svajiga boråsare gästar. Elfsborg bjöd på en choke utan dess like när 2-0 blev till förlust mot Halmstad BK. När dessutom kuggar som Alm, Olsson och Holst saknas i Thelins bygge bådar det inte gott. Låt ettan stå ensam!

2. Aarhus – Bröndby 1

I den danska mästerskapsserien finns Bröndby hack i häl på ledande FC Midtjylland. Bakslag råder dock inför mötet mot Aarhus då både Jung och Lindström saknas för “Drängarna från Vestegnen” i en redan på förhand tuff uppgift. Faktum är att de blågula från huvudstaden segrat i blott ett av sju möten lagen emellan och med målfarlige Kamal Sulemana på mitten för värdarna så osar det katt. Värdet ligger klart åt vänster som även agerar utgång. 

3. Rosenborg – Brann 1

De har det inte lätt för dagen, Brann. Gänget från Bergen har inlett säsongen katastrofalt resultatmässigt och står noterade med den inte allt för smickrande målskillnaden 1-10 efter tre spelade matcher. Rosenborg är som alltid stabila hemma på Lerkendal och Åge Hareides gäng har inlett årets Eliteserien fullt godkänt där förlustkolumnen fortsatt står på noll. Givetvis är “Trollungarna” stora favoriter, men en hårt ansatt etta bör täckas upp. 1X räcker. 

4. Genk – Royal Antwerp 2

Matcherna duggar tätt för Antwerpen som spelar sin fjärde match på tolv dagar. Dagens motståndare har de dessutom ställts mot två gånger tidigare på en dryg månad där det varit jämna bataljer. Räkna med ett tight möte på Luminus Arena även denna torsdagskväll. Detta till trots blir värdarna för dagen, Genk, överdrivet betrodda. Visst finns det mycket kvalité i gubbar som Onuachu och Bongonda, men här går givetvis värdetvåan ut först. Måla sedan på efter plånbok. 

5. Anderlecht – Club Brugge 2

Club Brugge befinner sig ännu i förarsätet i jakten på ligaguldet och kan avgöra det hela om tre pinnar bärgas borta mot Anderlecht. Fint läge för Philippe Clements mannar även om insatserna den senaste tiden inte varit av det mer dominanta slaget. Klass finns i den unge målsprutan Noa Lang som ackompanjeras av rutinerade räven Bas Dost längst fram. Värdarna från Bryssel har inte segrat på fyra försök i följd där svaga avslutningar på matcherna varit oroväckande. Det osar inte direkt självförtroende. Här räcker X2 gott och väl! 

6. Tranmere – Morecambe X

På de brittiska öarna stundar playoff i League Two. En av säsongens stora sensationer, Morecambe, har aldrig varit i League One tidigare och ett avancemang skulle givetvis vara enormt. Nu väntar Tranmere borta på Prenton Park och “Räkorna” får acceptera rollen som underdogs vid avspark då värdarna trots allt besitter en hel del rutin och tyngd i laget. Denna typ av matcher har ofta en speciell karaktär så att välja sida i detta svårsiade möte är knappt lönt. Rulla ut heltäckningsmattan. 1X2!

7. Lecce – Venezia 1

Även i Serie B vankas det slutspel där Venezia har övertaget efter 1-0-viktorian i måndags. Ingenting kan tas ut i förskott då en gastkramande batalj är att vänta i Apulien där Lecce står redo att utkräva revansch. Extra roligt med svenska ögon då John Björkengren, tidigare i Falkenberg, finns hos värdarna och får bära favoritkepsen i hemmaborgen. Senast lagen möttes på Stadio Via del Mare delades det lika på poängen (2-2) så favorit-ettan får gärna sällskap av fler tecken. Hel om cashen räcker till. 

8. Monza – Cittadella 1

Sist ut kliver Silvio Berlusconis Monza in i handlingarna. Monza har hela 0-3 i baken att hämta upp. Inget roligt utgångsläge minst sagt, men samtidigt finns ingenting att förlora, så räkna med plattan ner i botten redan från start. Icke att förglömma besitter värdarna en trupp innehållandes både Mario Balotelli och Kevin Prince-Boateng, två lirare som snudd på egen hand kan ordna magi när stjärnorna står rätt. Då Citadella går vidare trots eventuell torsk med både en och två bollar känns ettan bra att avsluta kupongen med! 

Spiken! – Malmö FF

Stökigt skadeläge hos Elfsborg är knappast optimalt när Malmö FF ska besökas. De himmelsblå lär se en spelsugen Ola Toivonen i startelvan igen och här kommer Skånepågarna diktera villkoren direkt. Sund spik på Eleda!

Skrällen! – Royal Antwerp

Jämnt möte att vänta mellan Genk och Royal Antwerpen – då är det givet att jobba in den lågt streckade tvåan på Luminus Arena. Plocka med gästerna omedelbart och håll tummar och tår för en solid insats från Manchester Uniteds gamla samarbetsklubb. 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Malmö FF – Elfsborg 1
  • 2. Aarhus – Bröndby 1
  • 3. Rosenborg – Brann 1x
  • 4. Genk – Royal Antwerp 1×2
  • 5. Anderlecht – Club Brugge x2
  • 6. Tranmere – Morecambe 1×2
  • 7. Lecce – Venezia 1×2
  • 8. Monza – Cittadella 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100