Topptipset 19/4

Vi bjuds på en hel del skandinavisk boll på måndagens Topptips. Här tar ett glödhett möte sig plats när Blåvitt ställs mot ärkerivalerna AIK, där Marek Hamsik mycket väl kan göra debut. I övrigt bjuds vi på sköna bataljer från Superettan, Division 1, Segunda División samt mästerskapsserien i Danmark. Analysen finner ni i sedvanlig ordning nedan. Nu återstår bara åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Leeds – Liverpool 2

Mycket kan sägas om Liverpools säsong i år. Men något som samtliga kan enas om är en rejält undermålig prestation i Premier League. Inte sedan 2015/16 har The Reds placerat sig utanför topp 5, då med en trupp bestående av spelare som Jordon Ibe, Joe Allen och Simon Mignolet. Viss skillnad på kvalitén årets upplaga besitter, alltså. Leeds comeback i det engelska finrummet har varit en positiv sådan. El Loco på tränarbänken har inte tummat på det framgångsrika spel som prydde The Championship och sist besegrades faktiskt Manchester City. Gästerna får givetvis iklä sig rollen som favoriter trots allt. Men en lågt streckad etta bjuder ändå in till en gaffel-variant. Etta-tvåa!

2. IFK Göteborg – AIK X

Med de tunga namn i beaktning som florerat kring IFK Göteborg under försäsongen var det en tämligen osexig elva som ställde upp på Behrn Arena. Lika osexig var prestationen och matchen slutade mållöst. Nu väntar ett betydligt hetare möte när gnagarna från Solna äntrar Ullevi. Plustecken hos de blåvita då Aiesh ska vara åter i full träning, och en viss Hamsik är redo att ta en plats i matchtruppen. AIK motbevisade många i premiären när Degerfors enkelt städades av. Truppen ser intressant ut med unga talanger blandat med erfarenhet av högsta klass på den här nivån. Stefanelli har återvänt från Argentina och ser spelsugen ut som få. Hängslen och livrem råder – samtliga tecken och njut av det här häftiga mötet!

3. Varberg – Elfsborg 2

Det lär inte spraka framåt för Varbergs BoIS i år. Klassgubbar som Selmani, Barny och Norlin har alla lämnat. Ingen lätt uppgift för Robin Simovic att mantla rollen som målgörare i det här gänget således. Den gänglige anfallaren, senast i norska Odd, har nästa för mål men har inte levererat sedan 2019 och får bära ett tungt lass hos Jocke Persson och company. Elfsborg tog sig an Allsvenskan med att förlora hemma i Knalleland. Motståndet var dock av det tuffare slaget, här lär Thelins gulklädda manskap omedelbart repa sig. Håller sig boråsarna under 55 prollar är hammaren framme. Spik!

4. Norrby – Jönköpings Södra 1

På tal om Knalleland står Norrby för gästfriheten på Borås Arena när Jönköping kommer på besök. Guld blev till sand för värdarna i premiären på “Tjongavallen” där samtliga tre poäng såg ut att stoppas ned i gottepåsen. Men en kollaps av modell större sista tio minuterna och förlust var ett faktum. Gästerna för dagen såg tagna ut av stundens allvar mot Vasalund. 0-1 i baken efter 14 minuter fick säkerligen tankarna att snurra för Jildefalk vid sidlinjen. En utvisning några minuter senare på kapten Georges i Solna-laget var som en skänk från ovan och efter det var det ett lag på banan och fem bollar trycktes in. För stora växlar ska således inte dras av den segern. Ovisst möte är bara förnamnet. Samtliga tecken och gå vidare!

5. Haninge – Täby FK 1

Kupongen äras av derby från Ettan Norra. Haninge var snubblande nära en kvalplats uppåt i fjol. Den här säsongen lär dock bli trixigare för Tino Katsoulakis gäng. Framåt har målsprutan Ashley Coffey lämnat för AFC och Cosic har flyttat till Grimsta IP för spel i BP. Nyförvärvet Eminn Ghozzi hittade nätet omedelbart mot Hudiksvall (2-0) och kan bli en bra ersättare i de främre leden. Täby är ett ungt och spännande lag men väger aningen lätt ibland. Här kommer prestationerna vara svajiga under året och en plats på den undre halvan är rimlig att anta. Haninge besitter mer tyngd i laget och ges fullt förtroende här. Etta!

6. Randers – Midtjylland X

Vi gör ett gästspel i danska Superligan där Midtjylland högst troligt kommer försvara ligatiteln. Vargarna från Herning fick däremot en knäpp på näsan senast då Sönderjyske skickade ut Brian Priskes gäng och det är på resande fot spelet varit knackigt. Ingen lätt uppgift väntar på Cepheus Park. Randers, med Patrik Carlgren i buren och före detta Peking-strikern Alhaji Kamara som ett sylvasst hot framåt, lär bjuda på hårt motstånd och någon promenad i parken blir det knappast för de spelskickliga gästerna. Brist på självförtroende lär inte infinna sig hos värdarna efter att rivalerna AGF slagits ut ur cupen nyligen. När procenten sticker upp mot 70 procent på FCM sållas tvåan bort helt. 1X!

7. Leganés – Ponferradina 1

I den spanska andradivisionen har vi med ett hemkärt lag att göra. “Gurkodlarna” från huvudstaden trivs alldeles ypperligt hemma på Municipal de Butarque. Här har Leganés segrat i 13 matcher under säsongen och blott tre nederlag noterats. Med viktiga poäng på spel i jakten på det spanska finrummet har Borja Bastón och gänget goda chanser att knipa ytterligare en triumf. Ponferradina har gjort en bra säsong men när det vankas bortamatch vacklar spelet betänkligt. Ingenting ska tas ifrån gästerna, där rutinerade brassen Yuri har näsa för mål, men från Madrid åker de troligtvis tomhänta. Ettan står stadig på egna ben! 

8. Almería – Espanyol 2

Överst i Segunda División hittar vi föga förvånande Espanyol. Katalanerna besitter en trupp snarare ämnad för serien ovanför och visst får vi troligtvis ett kärt återseende i La Liga nästa säsong. Real Madrid-fostrade Raúl de Tomás öser in mål för RCD och kan mycket väl ha kammat hem skytteligan när säsongen summeras. Under måndagen väntar dock svårspelade ligatrean Almería borta på Estadio del Mediterráneo. Här har Henok Goitoms ex-klubb behövt torka tårarna ynka tre gånger under säsongen. Då ett oavgjort resultat inte är fy skam för Espanyol kan matchbilden mycket väl bli en låst historia. Tvåan agerar utgång i form av grundkapacitet, men här målas det helst så brett det bara går.

Spiken! – Leganés

Ett knallstarkt Leganés på eget gräs skojas inte bort. Här dikterar “Gurkorna” allt som oftast matchbilden, mot bortasvagt motstånd lyser spiken upp starkt över Madrid!

Skrällen! – Randers

Hästarna från Randers har alla möjligheter i världen att störa FCM. På Cepheus Park har storlag som FC Köpenhamn redan åkt på däng. Ett rejält överstreckat Midtjylland går fetbort! 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Leeds – Liverpool 12
  • 2. IFK Göteborg – AIK 1×2
  • 3. Varberg – Elfsborg 2
  • 4. Norrby – Jönköping 1×2
  • 5. Haninge – Täby FK 1
  • 6. Randers – Midtjylland 1x
  • 7. Leganés – Ponferradina 1
  • 8. Almería – Espanyol 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100