Topptipset 18/5

Tisdagens Topptips är dagen till ära kryddat med 250 000 kronor extra att fightas om. De brittiska öarna dominerar kupongen men avslutas med tre bataljer från vårt avlånga land där ett hatmöte i Värmland tar plats. Detta och mer därtill finner ni i analysen nedan. Mot åtta rätt och en skön inledning på veckan! 

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Chelsea – Leicester 1

Mycket står på spel när Chelsea och Leicester drabbar samman i sydvästra London under tisdagskvällen. De blå från huvudstaden har dels revansch att utkräva på Rodgers rävar men även Champions League-spel kommande säsong att värna om. Segraren i denna kamp kan med största sannolikhet knipa en av platserna till den åtråvärda turneringen. Tuchels mannar kliver ut på Stamford Bridge som befogade favoriter med tyngd nog att triumfera. Etta!

2. Manchester United – Fulham 1

Manchester United borde ha säkrat andraplatsen för längesedan, men en rad slarviga insatser i ryggen gör att viss nerv uppstått. På “Drömmarnas teater” är Ole Gunnars röda djävlar trots allt kraftiga favoriter mot redan degraderade Fulham och här ges ett bra läge att knyta ihop säcken. Den röda armén har dock inte agerat helt stabilt i de bakre leden och Maguire lyser fortsatt med sin frånvaro, något som gör att skrällen till höger kittlar. Fulham har trots allt hög kapacitet när de träffar rätt. Ettan inleder men här är det läge att pensla på hela vägen.

3. Southampton – Leeds 2

Offensivt möte att vänta på St. Mary’s där Southampton välkomnar Leeds United med öppna armar. De gästande “Påfåglarna” kan kvittera ut en väl genomförd säsong när det hela summeras och med blott ett nederlag de nio senaste har vi att göra med formstarka gubbar. “Helgonen” från södra delarna av landet har inte heller de något nämnvärt att kriga för, men sex gjorda mål de två senaste visar att säsongen ska avslutas snyggt. Då målgaranti snudd på utlovas mellan två frejdiga lag är det inte fel att trycka ned gaffeln (etta-tvåa) här.  

4. Brighton – Manchester City 2

I en minst sagt svängig match lyckades Scott Carson och hans Manchester City segra med 4-3 mot Newcastle. Insatsen var en medioker sådan men när klass finns på samtliga positioner är det knappast förvånande att tre pinnar grävdes fram. Nu väntar Potters fiskmåsar nere på sydkusten. Brighton har som bekant haft det motigt under stora delar av säsongen, men kan äntra det egna gräset med axlarna nere och kanske är det vad som krävs för att poängen ska börja trilla in. Att värdarna ska segra är lite väl optimistiskt, men en pinne kan de mycket väl hitta. X2!

5. Oxford United – Blackpool X

Dramatik på hög nivå att vänta när dessa lag ska duellera i en playoff-semifinal som spelas i ett dubbelmöte. Oxford United kommer in med självförtroende av rang i de främre leden då hela 14(!) baljor smackats in de fem senaste ligamatcherna. De gulklädda har varit urstarka hemma i universitetsstaden och med vasse Matt Taylor längst fram är det ständigt farligt. Gästande Blackpool har även de gjort en strålande säsong där defensiven framförallt stått ut. The Seasiders lyckades dessutom resa hem med samtliga tre pinnar sist Kassam Stadium besöktes och kan mycket väl triumfera igen. Gärna samtliga tecken.

6. Degerfors – Örebro 1

Över till Allsvenskan där ett häftigt möte tar sin plats. I de värmländska skogarna tar nykomlingarna Degerfors emot Örebro i ett rivalmöte som heter duga. Det är ingen hemlighet att dessa klubbar inte har mycket till övers för varandra och bli inte förvånade om ett antal gula kort kommer delas ut här. Värdarna kommer in rakryggade efter att Djurgården besegrats och pinne knipits mot Peking, så att Örebro skulle kännas som någon övermäktig uppgift finns givetvis inte. De svartvita besökarna har agerat slätstruket där inte alltför stor vikt ska läggas vid triumferna mot Häcken och Halmstad. Här visar lillebror vilka som är det bättre laget. På Stora Valla lämnar vi ettan alena.

7. GAIS – Trelleborg 2

Kryssglada Trelleborg reser till Göteborg för att ta sig an GAIS. De tillresta från Skåne har dock sett spelmässigt intressanta ut och med lite flyt hade enpoängarna konverterats till gröna bockar. Någon lätt uppgift blir det inte mot “Makrillarna” som fått en lovande start på årets säsong i Superettan. Trots förlusten mot serieledande Värnamo senast ligger de grönsvarta fortsatt på en tredjeplats och besitter en hel del intressanta lirare som Adnan Maric och Michael Kargbo. Svårsiat möte där Trelleborg får agera utgång med hänsyn till värde. Men här rullas gärna heltäckningsmattan ut.

8. Landskrona – Falkenberg 2

Topptippade Falkenberg har lämnat en del att önska i starten av säsongen men glänste till hemma på västkusten när Örgryte besegrades med 3-2. Adam Bergmark Wiberg spräckte den efterlängtade målnollan och visst finns det mycket mer att kräma ur den talangfulle anfallaren. Svårlöst motstånd när Landskrona BoIS väntar på bortagräs. Nykomlingarna är ännu obesegrade men har inte på något sätt dominerat mot varken Akropolis eller AFC. Ska gästerna ha i toppen att göra är det tre pinnar som gäller här. Tvåa!

Spiken! – Chelsea

Chelsea har revansch att utkräva efter finalförlusten mot Leicester och visst ska Tuchels manskap ha goda chanser att repa mod. På eget gräs har de blå varit solida och har tillräckligt med kunskap för att segra här. Sund spik! 

Skrällen! – Fulham

Man United är givetvis favoriter då andraplatsen fortsatt står på spel. Men det har sett skakigt ut stundtals den senaste tiden och Maguires frånvaro påverkar. Ett Fulham som inte har något att förlora kan störa här. Smyg med den lågt streckade tvåan!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Chelsea – Leicester 1
  • 2. Man United – Fulham 1×2
  • 3. Southampton – Leeds 12
  • 4. Brighton – Man City x2
  • 5. Oxford – Blackpool 1×2
  • 6. Degerfors – Örebro 1
  • 7. GAIS – Trelleborg 1×2
  • 8. Landskrona – Falkenberg 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100