Topptipset 17/5

Veckans inledande Topptips är ett högoktanigt sådant innehållandes sex matcher från Allsvenskan samt två spännande playoff-strider från The Championship. Halmstad, Sirius och Varberg har gemensamt att de figurerar som skrällkandidater medan Malmö och AIK är två stabila spikar att luta sig emot. Nu kör vi! 

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Elfsborg – Halmstad 1

Efter premiärsegern hemma mot Häcken har Halmstad blott fått med sig två poäng från de senaste fem matcherna. På resande tass jagar hallänningarna alltjämt säsongens första pinne efter tre nederlag mot Sirius, Norrköping och Örebro. Elfsborg står på tio poäng vilket räcker till en femteplats i tabellen och boråsarna har vunnit mot lag som som väntas hålla till på den nedre halvan av tabellen. Marokhy Ndionde har inlett piggt med fyra fullträffar på sex fighter och målade senast när Sirius nollades på bortaplan. Hemmasegern ligger närmast till hands, men då ettan är uppe och snurrar runt 65 procent välkomnas ändå garderingar, särskilt då Elfsborg har flera bortfall. Alla tecken.            

2. Malmö FF – Kalmar FF 1

Vi rör oss ner mot Skåneland där de regerande svenska mästarna letar efter formen från i fjol. Malmö FF har bara lyckats inkassera fem poäng sett till de fyra senaste matcherna och bland annat tappat poäng mot Östersund och gått på pumpen borta mot Djurgården. Pågarna ställs inför en klurig uppgift under måndagen när allsvenskans enda obesegrade lag kommer på besök – Henrik Rydström har gjort ett strålande jobb med Kalmar, men känslan är att de tillresta smålänningarna är för tunna offensivt för att kunna hota Malmö. Ettan singlas.      

3. IFK Göteborg – Sirius X

Henke Rydströms forna lag har efter en stark öppning klivit på två raka minor. Det ska dock sägas att förlusterna kommit mot två topptippade lag (Hammarby och Elfsborg) och åtta inspelade poäng med sex strider under bältet är inte illa pinkat. I de främre leden har de blåsvarta gästerna fin kvalité i lirare som Ortmark, Netabay och Kouakou som kan ställa till med en del oreda i Göteborgs straffområde. IFK har inte imponerat så här långt och till rådande streck är X2 av högsta prio – helgardera och jobba in en skräll på Ullevi.

4. Varberg – IFK Norrköping 1

Norrköping hade en hel del flax som besegrade AIK för två omgångar sedan och i föregående runda fick östgötarna endast med sig 1-1 hemma mot Degerfors. Utöver två tappade poäng åkte även Peking på tunga skador på trion Skúlason, Adegbenro och Nyman, samtliga är osäkra inför trippen till Halland. Ett decimerat och kraftigt överstreckat Norrköping lär få händerna fulla med ett lågt liggande Varberg som inte ska räknas ut på Påskbergsvallen. Den hårt ansatta tvåan avslås – 1X!     

5. Mjällby – Häcken 2

Andreas Alm har inte lyckats infria förväntningarna med sitt Häcken så långt och kommer att lämna posten som huvudansvarig om drygt två veckor. De gulsvarta från Hisingen jagar säsongens första viktoria efter fyra torsk och två kryss. Getingarna besitter betydligt högre klass än vad tidigare resultat gör gällande och på Listerlandet är det dags för gästerna att bryta den negativa trenden. Mjällby må ha varit kvickare ur startblocken, men är i grund och botten inte på samma nivå som göteborgarna. X2 torde räcka hela vägen på Strandvallen.

6. Östersund – AIK 2

Tabellsjuan AIK har visat sig vara svåra att tampas med hemma i huvudstaden, något tre segrar och tio inspelade poäng av tolv möjliga vittnar om. På bortabana har emellertid stockholmarna inte rosat marknaden, men här ska Gnaget ses med stor segerchans även fast Sebastian Larsson återfinns på botbänken efter tre gula kort. Östersund sprattlade till i början och besegrade bland annat Örebro med hela 5-0. Med tre raka förluster innanför västen har verkligheten dock hunnit ikapp jämtarna som dessutom har gått på pumpen i fem raka hemmafighter mot AIK. Trolig tvåa som spikas upp till 60 procent.

7. Bournemouth – Brentford 2

Vi studsar över till Storbritannien där The Championships ligaspel har avslutats. För fyra lag återstår minst två oerhört viktiga playoff-matcher där mycket står på spel, både sportsligt och ekonomiskt. Ett svårtippat möte stundar på Vitality Stadium där Bournemouth tar emot topprankade Brentford. Gästerna håller i sina bästa stunder högst nivå av dessa kombattanter, men samtidigt har “Ponne” Jansson och company varit sämst när det gäller tidigare år och något givet avancemang är det inte tal om för “Bina”. Strecken sitter just nu korrekt och då tar vi följaktligen inga chanser. Alla tecken.

8. Barnsley – Swansea 1

Efter en ruggigt starka sista halva av ligaspelet landade Barnsley in på en finfin femteplats i den engelska andraligan. Valérien Ismaël har fått sina rödvita styrkor att dra åt samma håll och The Tykes ska tveklöst hållas som favorit hemma på Oakwell Ground där de tog poäng i nio av de tio avslutade omgångarna. Swansea kommer kunna ställa starka kort som Lowe och Ayew på planen, men Svanarna från Wales har trots allt fått med sig fler poäng än vad de förtjänat och får agera underhuggare i den första bataljen. Ettan är en tänkbar spik till omkring 45 procent.

Spiken! – Malmö

Malmö har tappat en del poäng under inledningen medan Kalmar fortfarande är obesegrade. Skåningarna ska dock vara ett nummer större, särskilt på Eleda Stadion där de sällan släpper ifrån sig poäng. MFF vinner!

Skrällen! – Varberg

Norrköping stod inte för någon vidare insats mot Degerfors senast och äntrar Påskbergsvallen utan ett par skadade nyckelspelare. Strålande läge för ett tight och kompakt Varberg att lugga östgötarna på poäng.

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Elfsborg – Halmstad 1×2
  • 2. Malmö – Kalmar 1
  • 3. Göteborg – Sirius 1×2
  • 4. Varberg – Norrköping x2
  • 5. Mjällby – Häcken x2
  • 6. Östersund – AIK 2
  • 7. Bournem. – Brentford 1×2
  • 8. Barnsley – Swansea 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100