Topptipset 15/4

Europa Leagues slutspel ska benas ut. Här står favoriter som Manchester United, Arsenal och Villarreal redo att ta sig vidare, men som bekant är bollen rund och när några gäng kan avancera trots oavgjorda resultat blir kupongen extra intressant. Festen toppas med tre bataljer från lägre divisioner i Skottland. Bättre kan det inte bli. Mot 8 gröna bockar! 

Spelstopp: 19:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

1. Roma – Ajax 2

Med 1-0 upp och tidigt skadebyte på Romas Spinazzola var italienarna illa ute i Amsterdam. Dessutom hade Dusan Tadic ett gyllene tillfälle att sätta sitt lag i pole position när en straff tilldelades tidigt i andra halvlek vid ledning 1-0. Guld blev till grus när serben misslyckades från elva meter och Italienarna både kvitterade och vände på steken därefter. Ajax var dock spelmässigt bättre så visst finns alla chanser i världen att avancera. Internt gnäll mot coach Fonseca stör hos värdarna som mycket väl kan sätta käppar i hjulet. Inled kupongen med en fräck singeltvåa! 

2. Manchester United – Granada 1

De Röda Djävlarna från Manchester äntrar Old Trafford med självförtroendet på topp då segrar radats upp på löpande band den senaste tiden. I det här mötet har Ole Gunnars armé dessutom två bollar att gå på och nog får mötet klassas som avgjort på förhand. Granada har en skadelista av modell värre där kombinationen av ligaspel plus Europa tagit rejält med stryk på spelarna. Räkna inte med någon klang och jubel-föreställning här. Engelsmännen lär styra och ställa från minut ett. Ettan är given som utgång men på grund av för hård streckning bör krysset åka med. 

3. Slavia Prag – Arsenal X

Vad som länge såg ut att bli en mållös historia exploderade i slutminuterna. Först hittade Pépé nätet i minut 86 och Arsenal såg ut att lämna Emirates med segern i bagaget. På matchens sista hörna lyckades dock Holes nicka in kvitteringen och lämnade det här mötet vidöppet. Frågetecken råder hos gästerna där Aubameyang, Ödegaard och Smith Rowe är osäkra till spel. Slavia Prag har laddat upp med att spöa rivalerna Sparta i hemmaborgen och lär inte vika ner sig här. Här streckas det brett. 1X2!

4. Villarreal – Dinamo Zagreb 1

Den gula ubåten med Unai Emery vid rodret imponerar ute i Europa. Här staplas segrarna upp en efter en. Blott ett insläppt mål i slutspelet visar på vilken disciplin Villarreal besitter. Borta i Kroatien togs planenligt en seger (0-1) och inte mycket talar för att spanjorerna släpper detta hemma på östkusten. Dinamo Zagreb är inte oävna men har i grund och botten inte spetsen som krävs för avancemang. Icke att förglömma går dock värdarna vidare på oavgjort resultat, så här gör sig kryssgarderingen bra med ettan. 

5. Rotherham – Coventry 2

Ångestfyllt möte väntar på New York Stadium när Rotherham står för gästfriheten i mötet mot Coventry. Värdarna tog en blytung seger i jakten på överlevnad då QPR besegrades i tisdags. Ingen rast, ingen ro alltså för The Millers som har tre pinnar upp till säker mark, en plats som just nu belägras av motståndarna för dagen. Gästerna anländer med några välbehövliga dagars vila efter den inte allt för oväntade förlusten mot Bournemouth. Värdarna har visat mest den senaste tiden, men det faktum att det spelades boll för blott två dagar sedan är oroväckande. Heltäckningsmattan rullas ut. 1X2!

6. Clyde – Dumbarton 1

Ytterligare ett bottenmöte på tapeten, nu i Skottland. Dumbarton har inte haft det lätt med offensiven i årets League One. På 16 matcher har “The Sons” lyckats hitta nät ynka åtta gånger och på resande fot har Jim Duffys gäng bara inkasserat en seger i år. Inget lätt uppgift således när turen går till Glasgow där Clyde FC väntar. Hos värdarna står David Goodwillie redo att kliva upp i ensam skytteligaledning. Den rutinerade skotten, med matcher i bland annat Blackburn och Crystal Palace bakom sig, har öst in mål år efter år i Clyde-dressen. Detta blir svårt för gästerna att freda sig mot. Ettan står stadig på egna ben. 

7. Partick Thistle – Montrose 2

I samma serie, men i den övre delen av tabellen huserar dessa två kombattanter. Partick Thistle är svårslagna hemma i Glasgow där enkom Peterhead lyckats klura ut receptet till seger. Montrose håller till strax utanför topp 4 men kan med en trea här kliva upp jämsides i tabellen med värdarna för dagen. Besökarna har varit stabila när det vankats bortaspel, skickliga lag som Cove Rangers och Airdrieonians har fått kliva av eget gräs som förlorare och nog kan “The Gable Endies” segra återigen. Öppet möte – då går penseldraget tvärs över. Helgardera! 

8. Stranraer – Stenhousemuir 1

Mycket står på spel för Stranraer i skotska League Two. Seger är ett måste om de blåklädda ska ha chans på playoff-spel. Som en skänk från ovan är motståndet ett gäng som värdarna trivts mycket bra mot de senaste åren. Hemma på Stair Park har The Blues segrat fyra gånger de senaste fem mot besökarna och som grädde på moset har gästerna ingenting mer än hedern att spela för. Både lagen spelade så sent som i tisdags, men där vilades hemmalagets stjärna Thomas Orr. Det kan visa sig vara mycket värt här. Avrundar kupongen gör vi med en solid etta!

Spiken! – Stranraer

Allt på spel mot ett motstånd som brukar innebära seger. Ja, lägg därtill viss rotation i senaste matchen för att komma så fräscha som möjligt hit. Räkna med att Stranraer inte lämnar något åt slumpen. Dunder-spik på Stair Park! 

Skrällen! – Slavia Prag

Tjeckerna är kompetenta nog att störa de engelska stjärnorna här. En moralboost utan dess like med kvitteringen i matchens sista minut sist lagen möttes gör inte saken sämre. Här kan Slavia Prag mycket väl triumfera! 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR

108 rader

  • 1. Roma – Ajax 2
  • 2. Man United – Granada 1x
  • 3. Slavia Prag – Arsenal 1×2
  • 4. Villarreal – Din.Zagreb 1x
  • 5. Rotherham – Coventry 1×2
  • 6. Clyde – Dumbarton 1
  • 7. Partick Thistle – Montrose 1×2
  • 8. Stranraer – Stenhousemuir 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100