Anfield. (Photo by PAUL ELLIS / AFP)

Topptipset 14/4

Onsdagens Topptips tar oss på en resa från Champions League-slutspel till matcher från andradivisionerna i Tyskland, Spanien och Frankrike. Som extra krydda på Topptipsmoset avslutar vi med dubbla nattmackor från kvalet till sydamerikanska Copa Libertadores. Både stabila skrälldrag såväl som spikar med stort S finns att skönja. Jakten på åtta gröna bockar tar sitt avstamp på Anfield. Häng på! 

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

1. Liverpool – Real Madrid 1

Att spela fotboll i Real Madrid lär vara roligt för stunden. 3-1-viktorian mot Liverpool följdes upp med seger i lördagens El Clásico. Vinícius är en anledning till uppryckningen, den unga brassen stod för dubbla påsar förra veckan. Ta ut ett avancemang i Champions League vore dock dumt. Anfield och Europakvällar torde räcka för att inse vilken lurig batalj som väntar. Mohamed Salah har nätat i tre matcher i följd och det är knappast att sticka ut hakan med spådomen att tre mycket väl kan bli fyra. Real kan mycket väl falla lite väl lågt från start och det bör passa Liverpool väl. Ettan singlas. 

2. Dortmund – Manchester City 2

Dortmund ska försöka vända på steken mot Manchester City. Ingen drömsits för Håland och company med andra ord. Pep Guardiolas ljusblå manskap gör en maskinliknande säsong och kör över det mesta som kommer i deras väg. I helgen kunde dessutom viktiga spelare som De Bruyne vilas lagom till att återvända här. Tyskarna gjorde absolut ingen dålig insats på Etihad. Men att det ska räcka över 180 minuter mot miljardbygget är inte särskilt troligt. Stabil tvåa! 

3. Holstein Kiel – Hannover 1

Lottas med bollfördelningen 7-4-5 vilket motsvarar 43,75-25,00-31,25 i procent. Ettan agerar utgång men här bör det garderas, och det tidigt.

4. Osnabrück – Regensburg 2

Det är inte mycket som gått vägen för Osnabrück i Zweite Bundesliga. Det lilafärgade hemmalaget återfinns på negativ kvalplats, till stor del på grund av ett rekorduselt hemmaspel. Hemma på Bremer Brücke har inte “Åsnorna” tagit poäng sedan oktober(!) – tio raka hemmaförluster. Jahn Regensburg är inte heller något lag som rosar marknaden i den tyska andraligan. Die Jahnelf nådde dock en kvartsfinal i DFB Pokal efter att de bland annat slagit ut ett meriterat Köln. Här drar Regensburg fördelen av att de har fått en veckas vila medan Osnabrück spelade så sent som i söndags. Utgå från tvåan och säkerhetsställ med krysset om utrymmet finns. 

5. Rayo Vallecano – Mirandés X

Rayo Vallecano är med i toppen av spanska Segunda División. Klubben från Madrids sydöstra område Vallecas har gått segrande från fyra av de fem senaste fajterna. Offensiven, som leds av Isi Palazón och den före detta Manchester United-anfallaren Bebé, är slagkraftig, dock har spelet hemma på Estadio de Vallecas varit något tveksamt. Här har huvudstadslaget bara vunnit två av de sju senaste. Mirandés slår ur underläge men ska inte räknas bort. Los Rojillos har en hög lägstanivå och vann den senaste bortamatchen mot ett ruskigt hemmastarkt Sporting Gijón. Med tanke på att Rayo lutar åt att överstreckas bör garderingarna spenderas tidigt. Gärna alla tecken. 

6. Clermont – Amiens 2

Clermont har varit ett utropstecken under tid i franska Ligue 2. La lancers, som värdarna kallas, har fortsatt chans att nypa en av två direktplatser till det franska finrummet men formen har varit sviktande på sistone. Mohamed Bayo, som tidigare gjort mål i mer eller mindre varenda match, har gått lottlös från tre raka ligafajter. Utan baljor från Guinea-spelaren har inte heller segrar kunnat ramla in. Amiens å sin sida har haft svårt att hitta sin identitet i andradivisionen efter att ha rasat ur finrummet i fjol. Spelmässigt har det dock sett en aning bättre ut på slutet och detta är trots allt två rätt jämna lag. Värdemässigt blir troligen tvåan kanon och i jakten på större stålar är det givet att starta med pennan från höger, även om alla tecken gör sig allra bäst.    

7. Gremio – Independiente del Valle 1

I kvalet till Copa Libertadores gick Independiente del Valle från Ecuador segrande från den första matchen med 2-1 som spelades på neutral plan (Paraguay). Brassarna tog tidigt ledningen men i den andra halvleken lyckades argentinaren Lorenzo Faravelli vända på steken med sina två mål. Det röda kortet på Gremio-försvararen Ruan blev i slutändan direkt avgörande. Nu när lagen ska kampera i Porto Alegre går brassarna till trots in som klara favoriter. Gremio väger tyngre i grunden och är normalt sett väldigt starka på hemmabanan, framförallt då det vankas cupspel. Pennan ska fattas från vänster. 

8. Atlético Nacional – Libertad Asunción 1

Nacional är ett topplag i Colombia och de grönvita toppar just nu den inhemska ligan. Första matchen dessa lag emellan slutade 1-0 till Asunción i en rätt jämn tillställning. Gästerna huserar i toppen av Primera División i Paraguay. En liga som ändå får anses snäppet sämre än den colombianska överlag. Framåt har de vitsvarta klass i före detta Benfica-spelaren Óscar Cardozo men är i övrigt ett mer anonymt bortagäng kontra Medellíns herrar. Ettan känns trolig då hemmaplan i Sydamerika mer eller mindre alltid väger tungt. Med lite flyt kan den dessutom bli värdemässigt fin att avsluta det hela med.     

Spiken! – Manchester City

Guardiola har alla kanoner tillgängliga inför returen mot Dortmund. Även fast den första tillställningen blev tämligen jämn ska de himmelsblå vara numret större nu och tvåan kan gott stå på egna ben,  

Skrällen! – Amiens

Amiens är i riktigt bra slag och Oswald Tanchots mannar har sju poäng på de tre senaste fajterna. Clermont å sin sida har sett mänskliga ut på slutet och inte alls kommit upp på samma höga höjd som vi vant oss vid att se de blåröda. Kul drag! 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR

108 rader

  • 1. Liverpool – R.Madrid 1
  • 2. Dortmund – Man City 2
  • 3. Holstein Kiel – Hannover 1×2
  • 4. Osnabrück – Regensburg x2
  • 5. Vallecano – Mirandés 1×2
  • 6. Clermont – Amiens 1×2
  • 7. Gremio – Inde del Valle 1x
  • 8. A.Nacional – Lib.Asunción 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100