Topptipset 13/5

Röd dag i Svedala och solen lyser på de flesta håll – perfekt läge att knacka ihop 8 rätt som pricken över i:et således när Topptipset står på glänt. Här blandas kamper från England, Sverige, Tyskland och Spanien ihop i en festlig mix. Vägen till cashen börjar med analysen nedan. Vamos!

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Manchester United – Liverpool 2

Stormöte vankas på Drömmarnas Teater där Manchester United tar emot Liverpool. De röda djävlarna lirade boll så sent som i tisdags och tvingas omedelbart ladda om batterierna, något som givetvis inte är det lättaste. Här kommer Klopp beordra sina mannar att sätta plattan i botten från minut ett och försöka störa omgående. The Reds har efter en tids kräftgång äntligen börjat leverera i ligan och är nu obesegrade i sex raka fighter. Då procenten tycks landa jämnt går tvåan först ut. 

2. Aston Villa – Everton 2

Det andra gänget från Liverpool är även de i farten. Everton tog en blytung trepoängare borta mot West Ham där Calvert-Lewin agerade matchhjälte och kampen om Europaplatserna lever i allra högsta grad. Passande uppgift när Aston Villa står på andra planhalvan. Värdarna från Birmingham har tappat rejält med fart under våren. “Lejonen” har dock potential när stjärnorna och då det bör bli en öppen matchbild får tvåan sällskap av ettan. 1-2!

3. AIK – Malmö FF X

Ett möte av tung vikt tar sin plats i Hagalund norr om Stockholm. AIK har ännu inte gått på nit hemma på Friends men stöter nu på motstånd av annan dignitet då Malmö FF gästar. De himmelsblå har dock inte imponerat i säsongsinledningen och tvingades trycka dit tre baljor hemma mot Varberg sist för att lyckas segra. Rutin av massor finns hos båda gängen som inte kommer vika en tum i detta häftiga möte. Jon Dahl Tomassons grabbar har ännu inte växlat upp och frågan är om det ska ske här mot “Smokinglirarna”. Täck upp samtliga alternativ och traska vidare.

4. IFK Norrköping – Degerfors 1

Strulputten Victor Edvardsen stod för ett drömmål som heter duga när brukslagets första seger i årets allsvenska bärgades mot Djurgården. Vind i seglen för de rödklädda som äntligen fick äntra Stora Vallas naturgräs. Borta mot “Peking” väntar dock ett snabbt plastgräs som kan tänkas vara en nackdel för nykomlingarna. Dessutom har Rikard Norlings manskap fått upp ångan och krönte det hela med att segervråla mot AIK. Nyförvärvet Adegbenro från Rosenborg är ostoppbar för dagen medan både Levi och Haksabanovic har mer att visa. Spik-etta!

5. RB Leipzig – Dortmund 2

Final i den tyska cupen står på tapeten. Olympiastadion i Berlin agerar spelplats när “Foppas” Leipzig ställs mot Dortmund. Lagen möttes faktiskt senast i ligan där Die Borussen drog det längsta strået efter ett sent mål av Jaden Sancho. Känslan är att de svartgula kliver in i detta möte aningen mer rakryggade efter triumfen i Bundesliga men då målkalas mer eller mindre går att utlova när dessa kombattanter ställs mot varandra passar gaffeln (1-2) alldeles utmärkt! 

6. Granada – Real Madrid 2

La Liga-titeln finns fortsatt i sikte för Real Madrid, men då krävs full pott borta i Andalusien under torsdagskvällen. Här blir det dock ingen promenad i parken för “Marängerna” då värdarna varit rejält solida hemma på Nuevo Los Cármenes med blott fem nederlag i ligan. Därtill är den rutinerade räven Soldado tillbaka efter avstängning och det doftar alltid mål när den gamle målsprutan närmar sig motståndarnas box. Dra penseln så brett det bara går och slit in skrällen!

7. Valladolid – Villarreal X

Föga förvånande gick Den gula ubåten på grund efter urladdningen mot Arsenal. Fyra insläppta baljor mot Celta Vigo direkt efter var minst sagt en kalldusch och återigen väntar luriga motståndare. Valladolid är på randen till att trilla ur La Liga där förmågan att vinna matcher inte riktigt finns där. Nu ges Henok Goitoms gamla gäng åtminstone läge att få med sig något av värde då gästerna bör känna av det hårda matchandet. Blickarna går från mitten till vänsterflanken i första hand, men helst av allt plockas samtliga tecken med.  

8. Eibar – Real Betis 1

Spanien avslutar även kupongen där jumbon Eibar vaknat till liv från de döda. Två segrar i ryggen hos “Azulgranas”, där både Getafe och Alaves blivit nollade som grädde på moset, gör att det andas optimism trots det prekära läget. I hemmaborgen välkomnas Real Betis som ser ut att landa en åtråvärd plats ut till Europa när säsongen summeras. Om det ska bli några poäng för de grönvita i detta möte har undertecknad dock sina tvivel om. Formstarka värdar med allt på spel viftas inte bort. Fräck singel-etta!

Spiken! – IFK Norrköping

Peking har verkligen kommit igång där triumfen mot Gnaget senast säkerligen ger en extra skjuts till mötet mot Degerfors. Det finns så pass mycket klass i de främre leden att ett gäng nykomlingar ska besegras. Hamra in spiken i Norrköping!

Skrällen! – Granada

El Grana kan mycket väl fälla de stora drakarna från huvudstaden. Zidanes mannar har inte varit att lita på under året med anmärkningsvärda poängtapp under säsongen och till blygsam procent är Granada en läcker skrällvarning!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Man United – Liverpool 2
  • 2. Aston Villa – Everton 12
  • 3. AIK – Malmö FF 1×2
  • 4. Norrköping – Degerfors 1
  • 5. RB Leipzig – Dortmund 12
  • 6. Granada – Real Madrid 1×2
  • 7. Valladolid – Villarreal 1×2
  • 8. Eibar – Real Betis 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100