Stryktipset 24/4

Stryktipset har för tredje helgen i rad en extra krydda i form av en jackpot som lördagen till ära ligger på 14 miljoner. Resan till cashen går via Premier League hela vägen ned till charmiga League One där två toppmatcher avslutar kupongen. Hitta de givna spikarna och kupongrensarna i analysen nedan. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

För att ha möjligheten att slåss om miljonerna på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. West Ham – Chelsea 2

Vi får blicka tillbaka x antal år för att hitta senast mötet mellan West Ham och Chelsea var så här hett. I Londons östra delar ska en häftig batalj i kampen om Champions League-platser utspela sig och sett till truppläge råder fördel gästerna. The Hammers säsong har varit en strålande sådan. Här saknas dock viktiga gubbar såsom Rice, Dawson, Antonio och frågetecken råder för Cresswell. För The Boys in Blue råder en nästintill fulltalig trupp bortsett Kovacic och eventuellt Thiago Silva. Chelsea växlar upp och får med sig tre pinnar. Tvåa!

2. Sheffield United – Brighton 2

Sorgebarnet Sheffield United har sedan en tid tillbaka varit klara för degradering och de senaste prestationerna har visat att luften gått ur. Förlusterna har radas upp på löpande band och det är naivt att tro på ett brytande mönster redan här. Potters fiskmåsar har flugit i motvind många matcher den här säsongen, men bättre läge att plocka full pott får de knappast än här. Den eftersläpande utdelningen kommer för Brighton. Dunder-tvåa på Bramall Lane.

3. Blackburn – Huddersfield 1

Hissen ned i seriesystemet där Huddersfield tar den inte allt för långa resan till Ewood Park för att gästa Blackburn. Matchen i sig är inte av någon tyngre kaliber då “Hudds” med största sannolikhet klarat kontraktet och värdarna för dagen harvar runt i ingenmansland. Blackburns säsong får anses vara ett stort misslyckande efter en lovande start med en Adam Armstrong som gjorde mål på allt. Relativt avslappnat möte bäddar för mål. Således är gaffeln (1-2) en utmärkt lösning!

4. Coventry – Preston X

Med kniven mot strupen insåg Coventry allvaret och segrarna har avlöst varandra under april. Fyra segervrål de fem senaste och ytterligare en säsong i Championship väntar. I och med detta kan det säkerligen infinna sig en viss mättnadskänsla hos Magnus Hedmans ex-klubb. Preston imponerande mot Derby senast (3-0) men överlag har The Lilywhites säsong varit blek. Ojämnheten har präglat gästerna och säsongsavslutningen blir oviss. Spik-krysset är ingen dum variant här.

5. Derby – Birmingham 2

På tal om Derby agerar Wayne Rooneys gäng värdar när Birmingham kommer på besök. Säsongen är långt ifrån över då kontraktet fortsatt hänger på en skör tråd med fyra pinnar ned till Rotherham. Någon vidare harmoni råder knappast, med fyra raka torsk börjar krisen närma sig med stormsteg och i de främre leden har Kazim-Richards haft blött krut i bössan en längre tid. Lee Bowyer anländer med sina “Blånäsor” med gott mod. Blott en röd bock de sju senaste talar sitt tydliga språk och det blir sannerligen intressant att se vad Bowyer kan göra nästa säsong. Här plitas X2 ned i första hand. Ettan åker med först på större system på grund av motivationsfaktorn.

6. Nottingham – Stoke X

De som väljer att se Nottingham mot Stoke bör inte förvänta sig någon sprudlande tillställning. Inget av lagen har något särskilt, förutom hedern, att spela för och trepoängare har knappast avlöst varandra. Föga förvånande slutade föregående möte 1-1 lagen emellan då vi har att göra med ligans två kryssgladaste lag. Framförallt offensiven hos Forest har varit en tam historia och visst osar det 0-0 eller 1-1 även här. Krysset lämnas ensam för den vågade. 

7. Watford – Millwall 1

Mot ett uppflyttningsklart Norwich tog Watford en blytung seger borta på Carrow Road och cementerade sin andraplats i serien än mer. Nu ska det mycket till för Ken Semas gäng att dribbla bort sig själva från Premier League nästa år. På eget gräs är The Hornets seriens bästa lag med brutala 17-2-2 och mycket talar för vinst nummer 18 mot Millwall. Gästerna, som inte har något nämnvärt att spela för, gick på pumpen mot Bournemouth sist och kan mycket väl torska med ett par bollar även här. Ettan räcker på mindre system. Större plockar med krysset med värde i åtanke.

8. Middlesbrough – Sheffield Wednesday 2

Nu äro goda råd dyra för Darren Moores gäng. Sheffield Wednesday har spottat upp sig på sistone, men fyra poäng upp till säker mark råder och en seger är av allra högsta vikt. Här väntar ett ojämnt Middlesbrough som redan tycks klivit på semester. En seger de sex senaste är ingenting att skryta med och mot desperata gäster blir det tufft. “Ugglorna” har i närtid segrat mot både Blackburn och Cardiff, så visst kan även ett utcheckat “Boro” besegras. Motivationsspiken är en fräck variant. Tvåa!

9. Barnsley – Rotherham 1

Ett av säsongens stora succélag får anses vara Barnsley som kan ta ett stort kliv mot playoff vid seger. The Tykes har drabbats av viss frossa hemma på Oakwell där blott två triumfer noterats de fem senaste. Kvalitén kvarstår dock hos de röda och succétränaren Ismael kan ställa en ut en stark elva mot Rotherham. Gästerna kämpar som bekant för överlevnad och lär sälja sig dyrt. I det vändande mötet var det en jämn fight som utspelade sig. Ettan går först men täck gärna upp med krysset.

10. Cardiff – Wycombe 2

Succén som infann sig efter Mick McCarthys övertagande av Cardiff har lagt sig och det märks att säsongen bara ska spelas av. Blåfåglarna har inte segervrålat sedan derbyt mot Swansea den andra halvan av mars. Skulle inställningen vara likt de senaste matcherna har kupongen en strålande skräll på gång. Wycombe må ha ett par pinnar upp till säker mark och läget ser dunkelt ut, men jätten Akinfenwa och övriga lagkamrater har lagt klubbar som Blackburn, Rotherham och senast Bristol på rygg den senaste tiden. Räkna med att The Chairboys är taggade till tänderna här. X2 är en spännande lösning för mindre plånböcker.

11. QPR – Norwich 1

Från och med nästa säsong tillhör Norwich det engelska finrummet. Visst har det märkts på Kanariefåglarna att avancemanget är säkrat med dubbla torskar i ryggen. Det kan och bör tas tillvara av Queens Park Rangers som vaknat till liv från de döda med blott två nederlag de åtta senaste. Sedan Charlie Austins ankomst till klubben har The Hoops presterat likt ett topplag och trots att säsongen inte bjuder på mycket nerv i slutskedet har prestationerna imponerat. Favorit-tvåan sållas omedelbart bort. 1X ramar in tillställningen väl!

12. Charlton – Peterborough X

Nere i League One vankas det toppmöte mellan Charlton och Peterborough. Besökarna från östra England har stått för en mäkta solid säsong där en trepoängare hade varit av yttersta tyngd då både Lincoln och Sunderland är sju pinnar bakom. På klassiska The Valley väntar Nigel Adkins med sin rödsvarta armé. Värdarna har inte gått på en nit sedan februari men givetvis väntar ett högkvalitativt motstånd för The Addicks. Måla så brett det bara går. 1X2!

13. Lincoln – Hull 2

På resande tass har Hull inte visat några tecken på någon större sårbarhet. Tigrarna har med raden 12-5-3 visat att eget gräs eller inte spelar mindre roll. Avancemanget upp till The Championship är snubblande nära och kan en vinst ordnas på LNER Stadium är det klart. Lincoln har en playoff-plats att värna om men har varit skakiga i hemmaborgen under hela 2021 där höga toppar blandats med djupa dalar. Toppläge råder för Hull således. Tvåa!

Spiken! – Brighton

Brighton har efter en tids motstuds äntligen börjat få utdelning av det fina spel Potter implementerat. Mot redan nedflyttningsklara Sheffield ska Fiskmåsarna ses med toppchans. Sund spik! 

Skrällen! – Wycombe

Wycombe slåss för sin existens i den engelska andraligan och mot Cardiff som tycks klivit på semester kan allt hända. Borta i draklandet doftar det skräll. Go Chairboys!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Stryktipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

 • 1. West Ham – Chelsea 2
 • 2. Sheffield U – Brighton 2
 • 3. Blackburn – Huddersf. 12
 • 4. Coventry – Preston x
 • 5. Derby – Birmingham x2
 • 6. Nottingham – Stoke x 
 • 7. Watford – Millwall 1
 • 8. Mboro – Sheffield W 2
 • 9. Barnsley – Rotherham 1x
 • 10. Cardiff – Wycombe x2
 • 11. QPR – Norwich 1x
 • 12. Charlton – Peterbor. 1×2
 • 13. Lincoln – Hull 2

864 rader

 • 1. West Ham – Chelsea 2
 • 2. Sheffield U – Brighton 2
 • 3. Blackburn – Huddersf. 12
 • 4. Coventry – Preston x
 • 5. Derby – Birmingham 1×2
 • 6. Nottingham – Stoke x2
 • 7. Watford – Millwall 1x
 • 8. Mboro – Sheffield W 2
 • 9. Barnsley – Rotherham 1x
 • 10. Cardiff – Wycombe 1×2
 • 11. QPR – Norwich 1x
 • 12. Charlton – Peterbor. 1×2
 • 13. Lincoln – Hull 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100