Anfield. (Photo by PAUL ELLIS / AFP)

Stryktipset 10/4

Miljonyra på lördagens Stryktips när hela 18 millar ligger i jackpotten och väntar. Räkna med hög omsättning och en lurig kupong som gör det än troligare att antal rader som hittar full pott blir få. Perfekt läge att vidga vyerna och inte enbart stirra på lagnamn således. Redan i match ett hittar vi bud på skräll när Lejonen från Birmingham reser till Anfield. Detta, och tolv andra matcher finner ni i analysen nedan. Mot 13 rätt och evig ära!

Spelstopp: 15:59

För att ha möjligheten att slåss om miljonerna på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

1. Liverpool – Aston Villa 1

Det blev åka av för Jurgen Klopps rödingar borta i den spanska huvudstaden som nu omedelbart tvingas samla kraft när Aston Villa väntar i ligan. På de brittiska öarna kan i alla fall två segrar i ryggen bygga viss optimism inför slutracet i jakten på en ack så viktig Europaplats. De flesta minns nog dock vad som hände sist dessa två lagen möttes i ligan – “Lejonen” från Birmingham segrade med hela sju mål mot två och säsongens bomb var ett faktum. Gästerna sätter fortsatt sitt hopp till Grealish skade-comeback men oavsett om den snitsige liraren spelar eller icke kan Liverpool inte hållas i handen. Gaffeln (1-2) är ett roligt drag! 

2. Crystal Palace – Chelsea 2

På tal om bomber stod Chelsea för en sådan sist det begav sig i ligan, även här en negativ sådan när West Brom spelade ut sitt register (och lite därtill…) i 2-5 segern på Stamford Bridge. Tuchels mannar såg dessutom rejält vilsna ut de första trettio i mötet mot Porto men när slutsignalen ljöd hade både Mount och Chilwell hittat nätmaskorna samtidigt som den egna buren hållits fläckfri. Nu stundar London-derby där gästerna kliver in som klara favoriter. Crystal Palace löste en pinne på Goodison Park senast men stöter på tuffare patrull här. Att “The Boys in Blue” segrat i sex raka matcher lagen emellan gör inte saken lättare för värdarna. Chelsea vinner och spiken är given! 

3. Barnsley – Middlesbrough 1

Hissen ned i seriesystemet där The Championship står på agendan. Barnsley är ett av säsongens succélag och jakten på PL är i allra högsta grad levande. The Tykes har endast behövt torka sina tårar en gång de 15 senaste ligamatcherna så visst får favoritstämpeln bäras hemma på Oakwell återigen. Middlesbrough har efter en stark månad i mars inlett april mindre bra och har nu misslyckats att segra i tre raka fighter. Mot Watford såg det länge tungt ut, men inhoppande Bolasie behövde endast fem minuter på sig för att hitta kvitteringen och agera räddande ängel. Gästerna är absolut inte chanslösa i South Yorkshire, men utgångstecknet ges till värdarna. Strecka därefter i mån av plånbok. 

4. Birmingham – Stoke X

Ett svårlöst möte tar plats när Birmingham står för gästfriheten och välkomnar Stoke. Stadens “Blånäsor” har inte haft en rolig säsong, huvudet är just ovanför vattenytan där League One-spel nästa säsong hotar. Således är det extremt viktiga poäng på spel när John Obi Mikel anländer med sitt rödvita entourage till St Andrew’s. Värdarna fick något förvånande med sig en poäng borta mot Brentford men kan inte slappna av här. Gänget från Stoke-on-Trent blandar och ger minst sagt, men blixtrar stundtals till på resande fot där en seger mot Bristol noterades sist. Räkna med en jämn och tät batalj – den vågade drar till med spikkrysset, men finns det stålar så gör sig tvåan gott som sällskap. 

5. Bristol City – Nottingham 2

Nära den walesiska gränsen hägrar ett tabellmässigt osexigt möte. Det må skilja blott två pinnar mellan Bristol och Nottingham, men då lagen befinner sig i ingenmansland är det snarare spel om placering än något annat. Formmässigt skiljer det sig dock en del, besökarna från Sherwood-skogen har gått starkt den senaste tiden medan Nigel Pearsons gäng fått kliva av gräset med tre förluster i rad. Nottingham har imponerat där triumfen borta mot Cardiff följdes upp av ännu en trea mot QPR. Rutinerade herrar med Lewis Grabban i spetsen visar att säsongen inte lagts på is ännu. Bortasegern på Ashton Gate känns inte alls avlägsen och till dryga 35 prollar lockar en fräck spikvariant. Tvåa!

6. Cardiff – Blackburn 2

Blackburn packar matsäcken och beger sig till Wales huvudstad för att ställas mot Cardiff. De blåvita från Lancashire har väl inte rosat marknaden den senaste tiden för att uttrycka sig milt, men truppen består av klass-spelare i bland andra Adam Armstrong (19 baljor denna säsong) och den oerhört spännande talangen Harvey Elliot. Här finns en grundkapacitet som kan segra mot samtliga lag när det klaffar och inte att förglömma lämnade Rovers den här arenan med full pott sist det begav sig. Cardiffs framfart som togs vid när Mick McCharthy tillträdde som tränare har lagt sig och smekmånaden tycks vara över. Samtliga tecken är att rekommendera. 

7. Preston – Brentford 2

Trots att kapten Pontus Jansson återvänt i laget har det gått trögt för Brentford. Med en mindre smickrande svit på fyra raka kryssmatcher trots stabila insatser är det dags för trendbrott. För på Deepdale väntar ett seriens sämsta hemmalag – nämligen Preston. Värdarna stod förvisso för en skräll som heter duga borta mot Swansea sist, men annars lyser treorna med sin frånvaro. The Lilywhites tycks inte behärska spelet på eget gräs, knappast en lyckad ingrediens när ilskna bin kommer på besök. Gästerna är minst en klass bättre och visar det här. Finfin bortaspik! 

8. Huddersfield – Rotherham X

När halvtidsvisslan ljöd över Carrow Road klev Huddersfield in i omklädningsrummet med fem(!) insläppta i baken mot Norwich (7-0 full tid). Ingen vacker syn för The Terriers som dessförinnan varit solida där poäng mot Brentford, QPR och Cardiff bärgats. Det säger dock en del om lagets säsong, höga toppar blandas med djupa dalar. Hemma på Kirklees väntar nu Rotherham som i sin desperata jakt på överlevnad kommer bjuda på hårt motstånd och den högt betrodda ettan lockar inte det minsta. The Millers har ett par matcher tillgodo på lagen ovanför och i en jämn batalj hittas värdet österut. X2! 

9. Derby – Norwich 2

Kanariefåglarna gjorde som ovan nämnts processen kort mot stackars Huddersfield. I 7-0 segern hade Teemu Pukki stor show och krönte insatsen med baljor gånger tre. I och med detta har Norwich nu åtta poängs försprång till närmaste konkurrent, något som inte alls behöver betyda tre enkla poäng här. Derby kan dra nytta av viss mättnadskänsla hos gästerna och ni som har minnet med er kommer kanske ihåg att Rooneys manskap segrade i vändande möte i höstas. The Rams har kapacitet att stå upp här trots underdog-stämpeln. Minst krysset kompletterar favorit-tvåan. 

10. Bournemouth – Coventry 1

Körsbärens jakt på playoff-plats fortsätter och de rödsvarta tycks prickat formen lägligt. Fjärde raka segern hägrar för Bournemouth när Coventry kommer på besök. Truppen doftar klass på långa vägar och hemma på Vitality Stadium sprudlar offensiven, något gästerna lär bli varse om. Magnus Hedmans ex-klubb gnuggar på i de nedre regionerna men får sätta sitt hopp till andra matcher. Här lär det bli svettigt från start till mål och trots viss överstreckning lämnas ettan ensam!

11. QPR – Sheffield Wednesday 1

Med slutspelsdrömmarna i kras föll Queens Park Rangers inte oväntat mot Nottingham och det är ingen högoddsare att resultaten kommer variera resterande del av säsongen. På eget gräs har insatserna varit av det bättre slaget däremot och att bara ställa ut skorna är det inte tal om. De blåvita kan trots allt spela med axlarna nere utan större press. Värre är det för gästerna. Sheffield Wednesday är i akut behov av poäng för att degradering inte ska bli ett faktum. Hyfsat nytillträdde Darren Moore har fått liv i Ugglorna där 5-0 segern mot Cardiff senast var ett rejält styrketecken. Inget av lagen har varit särskilt glada i att kryssa på senare tid och gaffeln (1-2) kommer till perfekt användning här! 

12. Wycombe – Luton 2

Innan vi lämnar de brittiska öarna ska ett möte från High Wycombe benas ut. Gästerna från Londons utkanter besöker Adams Park utan något att spela för då kontraktet är säkrat. Luton kan således bara njuta av att lira boll och motståndet för dagen har The Hatters besegrat i tre raka möten. Wycombe har varit uträknade sedan omgång ett och finns som väntat längst ner i tabellen. Sedan mitten av mars har The Chairboys förvisso ryckt upp sig, men tåget har troligtvis lämnat perrongen och en bekräftad nedflyttning är bara någon match bort. Mindre kuponger gör inte fel i att lämna den inbjudande tvåan ensam.

13. Örebro – IFK Göteborg 2

Vår alldeles egna allsvenska drar igång och förgyller kupongen. IFK Göteborgs satsning kan ingen ha missat. Spelare som Marcus Berg, Oscar Wendt och Marek Hamsik(!) är klara för klubben, där de två förstnämnda anländer efter EM. Något spel för slovakiske storstjärnan Hamsik lär det inte bli i premiären, men blotta närvaron höjer samtliga spelare som vill visa sig från sin bästa sida. Favoritskapet bärs med rätta när plastgräset i Närke entras. Örebro lär bjuda in till en god kamp och hoppas kunna dra nytta av just underlaget, här finns spelare som Agon Mehmeti och Deniz Hümmet redo att störa Blåvitts stjärnor, men en seger känns långsökt. X2!

Spiken! – Bournemouth

Körsbären blomstrar och formtopp råder. Här kommer Coventry få slita ont matchen ut och frejda egen bur. Bournemouth, där har ni en solid spik!

Skrällen! – Aston Villa

Jack Grealish närmar sig en återkomst hos “Lejonen”. Villa har inga dåliga minnen efter 7-2 bomben senast mot Liverpool och kan mycket väl segra igen. Skräll-läge deluxe!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Stryktipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR

96 rader

  • 1. Liverpool – Aston V 12
  • 2. Crystal P – Chelsea 2
  • 3. Barnsley – Mboro 1
  • 4. Birmingham – Stoke x
  • 5. Bristol C – Nottingham 2
  • 6. Cardiff – Blackburn 1×2
  • 7. Preston – Brentford 2
  • 8. Huddersf. – Rotherham x2
  • 9. Derby – Norwich x2
  • 10. Bournem. – Coventry 1
  • 11. QPR – Sheffield W 12
  • 12. Wycombe – Luton 2
  • 13. Örebro – Göteborg x2

864 rader

  • 1. Liverpool – Aston V 12
  • 2. Crystal P – Chelsea 2
  • 3. Barnsley – Mboro 1×2
  • 4. Birmingham – Stoke x2
  • 5. Bristol C – Nottingham 2
  • 6. Cardiff – Blackburn 1×2
  • 7. Preston – Brentford 2
  • 8. Huddersf. – Rotherham x2
  • 9. Derby – Norwich 1×2 
  • 10. Bournem. – Coventry 1
  • 11. QPR – Sheffield W 12
  • 12. Wycombe – Luton 2
  • 13. Örebro – Göteborg x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100