Fotbolls-EM: De 5 bästa lagen efter matchdag 2

I den andra omgången av gruppspelet fick vi se ett par intressanta resultat, däribland en imponerande comeback och ett England som fortsätter att vara blekt. Här är de fem bästa lagen i EM efter omgång 2.

Här hittar du EM-spelet – med chans på 5 000 kr varje dag det är match.

Till sidan för Fotbolls-EM

1. Frankrike ↔️

1-1 mot Ungern får väl anses vara den största skrällen i EM hittills. De flesta förväntade sig nog en tydlig seger för fransoserna och avancemang. Strax före halvtidsvilan så chockade Ungern med att göra 1-0 i sitt första anfall i matchen. Frankrike såg inte särskilt bekymrade eller oroade ut, men det var helt enkelt en dag där saker och ting inte gick som man hade tänkt sig.

Resultatet ändrar inte direkt att Frankrike fortsatt är stora favoriter till att kamma hem det hela om några veckor. Ungern hade trots allt 0-0 mot Portugal fram till den 84:e minuten. Hursomhelst blir det en spännande tredje omgång på onsdag när Portugal möter Frankrike där Frankrike inte har råd att förlora.

2. Italien 🔼  (+1)

Italien vann sin tredje match på söndagen och var helt outstanding i grupp B. Italien börjar bli ett lag att räkna med, men det har Italien-vännerna sagt sedan kvalet. Italien har nu 30 raka matcher utan förlust, och har inte släppt in ett mål på 1000 minuter. Laget har 11 matcher utan insläppt mål och har gjort 32 mål framåt. Inga dåliga siffror.

3. Belgien🔻  (-1)

Belgien vann även sin andra match, trots att man låg under mot Danmark fram till kvitteringsmålet den 55:e minuten. Men lagets individuella prestationer ledde till slut fram till seger med 2-1. Värt att notera är att Kevin de Bruyne är tillbaka efter skada och byttes in i början på den andra halvleken och stod för segermålet 2-1. Belgien är fortsatt stora favoriter jämte Frankrike till att ta hem hela klabbet.

4. Tyskland 🔼 (+)

Någon slags upprättelse för det tyska fotbollsundret? Ja, det kan man argumentera för i och med 4-2 mot Portugal efter att ha legat under med 1-0 . Atalantas Robin Gosens fick sitt genombrott på den stora scenen efter att legat bakom 3 av 4 mål. Även Kai Havertz visade sig från sin bästa sida och man får väl anta att han går på moln efter att avgjort Champions League-finalen för drygt 2 veckor sen.

5. Nederländerna 🔻 (-1)

Nederländerna var också bland de tre lagen som vann sina första två matcher. De visade sin klass mot Österrike och till skillnad från deras första match (3-2 mot Ukraina) behöll de skärpan i sin 2-0-seger. Spelet är attraktivt och offensivt, precis som det ”Oranje” vi fått se genom åren.

Hittills får man väl säga att det än så länge inte har varit det tuffaste motståndet, och därmed svårt att mäta kvalitén på laget, men det dröjer inte länge innan åttondelarna är igång och det genast blir tuffare. Laget har redan blivit klara gruppsegrare, och i värsta fall får de möta Frankrike, Portugal, Tyskland, Spanien, Kroatien eller England.