Europatipset 27/4

Luriga matcher på tisdagens Europatipsbong bäddar för saftig utdelning. Tolv fighter från de brittiska öarna kompletteras med CL-semi i Madrid. På The Valley ska skrällen inte uteslutas och spiken, den finner ni på Weston Homes Stadium. På med kaffet, kavla upp ärmarna och inled jakten på 13 rätt med analysen nedan. Vamos!

Spelstopp: 19:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Real Madrid – Chelsea 2

Två lag som sällan förlorar ställs öga mot öga på Alfredo di Stéfano-stadion i den spanska huvudstaden. Real Madrid lyckades inte lösa upp Real Betis försvar senast och tappade viktiga poäng i La Ligas titeljakt. Det var “Galacticos” tredje misslyckade försök att hitta nät på de fyra senaste matcherna. Chelsea kliver in på bortagräset med en förlösande trepoängare mot West Ham i ryggen, där den bespottade Timo Werner målade för första gången sedan mitten av februari. De blåklädda slog dessutom ut Manchester City nyligen i FA-Cupen och självförtroende finns det gott om. Klurigt möte där Madrids trubbiga offensiv gör att penseldraget börjar högerifrån.  

2. Brentford – Rotherham X

Trots ett tidigt rött kort i andra halvlek på kapten Pontus Jansson lyckades Brentford klura ut ett segerrecept i toppmötet mot Bournemouth. I och med det är playoff-platsen säkrad och “Bina” kan börja lägga fokus på att hitta formtoppen när det drar igång. Men först ska ett desperat Rotherham gästa västra London. Gästerna har fyra pinnar upp till säker mark där esset i rockärmen blir två matcher tillgodo på Derby som just nu parkerar ovanför strecket. En mycket stark insats mot Barnsley sist gav dessvärre inte utdelning i form av poäng, men kan en prestation likt den återupprepas kan det mycket väl komma här. Helst alla tecken.

3. Sunderland – Blackpool 1

De svarta katterna från Sunderland tycks ha drabbats av skakiga ben i slutracet. Krysset mot Accrington senast var femte matchen i följd utan segervrål trots två tidiga strutar från målsprutan Charlie Wyke. Nu ska det förvisso mycket till för att ett rejält fiasko och en missad playoff-plats ska bli verklighet, då truppen är en spetsig sådan. I stundande hemmamöte mot Blackpool, där poängen är av brutal vikt för de båda, lär matchbilden bli tight. De nyss nämnda besökarna kommer hit med dubbla förluster i ryggen och lär återigen få svårt att segra. 1X räcker långt. 

4. Accrington Stanley – Portsmouth 2

Anrika Portsmouth reser till grevskapet Lancashire för att ta sig an Accrington. En trepoängare till bussresan hem är av yttersta vikt för Danny Cowles gäng då “Pompey” befinner sig strax utanför Topp 6. En negativ trend på fyra fighter utan seger bröts senast mot Joey Bartons Bristol och den moralboosten ska inte viftas bort. Värdarna för dagen hade ett gyllene läge att på allvar ge sig in i kampen om slutspelsstriden men kryssade mot Sunderland. Här måste “Accy” gå för det och det kan Portsmouth mycket väl straffa. Tvåan lämnas ensam!

5. AFC Wimbledon – Rochdale X

Det är svårt att tro följande kamp utspelar sig i bottenriket om ett öga slängs på formtabellen. Både AFC Wimbledon och Rochdale är två av seriens hetaste lag de fem senaste. För gästande “The Dale” är dock läget prekärt. Med tre matcher kvar måste poängen in på löpande band, fem pinnar upp till Wigan, som just nu är sista laget som överlever årets League One, råder. Wimbledon kan vid oavgjort resultat mer eller mindre säkra sin plats i ligan. Således lär tillställningen bjuda på mycket kamp och då en pinne inte är kattpiss för gästerna heller kan spik-krysset vara ett alternativ. Annars 1X.

6. Burton – Fleetwood 2

Två gäng som huserar i ingenmansland gör upp på Pirelli Stadium. Att lira på eget gräs brukar vara en fördel, men för Burtons del gäller det motsatta. De gulklädda är faktiskt ett av seriens sämsta hemmalag med blott sex gröna bockar under året vilket givetvis är under all kritik. På resande fot har Fleetwood triumferat i tre av de fem senaste och visar att säsongen ska avslutas snyggt. I egenskap av detta är singel-tvåan en fräck lösning här!

7. Charlton – Crewe 1

Inte heller Charlton tycks finna trygghet när det vankas hemmaspel. Nigel Adkins mannar jagar fortsatt de åtråvärda Topp 6-placeringarna men även här har endast sex segrar inkasserats. Mot redan avhängda Crewe är allt annat än tre pinnar ett misslyckande. Lagets bäste målskytt, Chuks Aneke, närmar sig startelvan efter en tids skadefrånvaro och det hade lyft “The Addicks” enormt. Gästerna kan som sagt kliva in med axlarna nere och lira sitt spel. Ettan plitas ned först, men en rejält lågt streckad tvåa måste ändå in i jakt på de större pengarna. Gaffeln (1-2) åker fram!

8. Peterborough – Doncaster 1

Alex Fergusons avkomma ser ut att ta Peterborough upp till The Championship nästa säsong. Darren Ferguson har gjort ett strålande jobb med “The Posh” och säkrar avancemang om säcken kan knytas ihop hemma mot Doncaster. Framåt har 26-årige Clarke-Harris varit snudd på ostoppbar med sina 29 baljor och lär kamma hem skytteligatiteln. När “Vikingarna” nu kommer på besök är det inte mycket som talar för att gästerna ska störa. Fyra nederlag de fem senaste och en plats i mitten blir det oavsett resultat här. Det streckas givetvis hårt till vänster, men det är inte läge att slösa tecken här. Spiketta!

9. Shrewsbury – Lincoln 2

Lincoln har på pappret chans att nå andraplatsen, om än en minimal sådan. Fokus är dock givetvis att befästa den viktiga Topp 6-placeringen som The Imps just nu innehar. Borta mot Shrewsbury väntar en lurig batalj. Värdarna är ett hård arbetande lag som sällan bjuder motståndarna på något gratis. I lördags fick toppgänget Blackpool en knäpp på näsan då “Shrews” segrade. Värdarna får gilla läget som underdogs här, men den lågt streckade ettan gör sig gott tillsammans med favorit-tvåan. Gaffeln (1-2) åker in. 

10. Bradford – Salford City 2

Salford City är kanske mest känt för sin Manchester United-anknytning då flertalet legendarer äger klubben. På planen är det inte fy skam heller då “The Willows” är blott en pinne från playoff-platserna och har ett ypperligt läge att få med sig något här. Bradford har nämligen ingenting av värde att spela för och tycks gått på tidig semester med förluster i fyra raka matcher. Här finns inget att orda om. Låt tvåan agera ensam pelare!

11. Cheltenham – Carlisle 2

Mycket ska till för att Cheltenham ska sjabbla bort avancemanget till League One. I praktiken är det klart, men en pinne på eget gräs mot Carlisle skulle säkerställa det hela. Frågan är om Cheltenham då har den där riktiga desperationen som krävs för att ta tre poäng i en tuff serie som League Two. För gästande “The Cumbrians” står fortsatt mycket på spel då drömmen om playoff lever. Men då krävs nog en seger på Whaddon Road. Således plitas X2 ned omgående och den vågade kapar ettan helt! 

12. Exeter – Grimsby 1

Nervösa ben präglar Exter. Klubben, som har sin bas i sydvästra England, har efter en krampaktig tid i de främre leden hamnat utanför Topp 7. Hela fem gånger de sju senaste har Matt Taylors gäng klivit av banan nollade. Mot Grimsby gäller favoritskapet fortfarande hur som haver. Besökarna har slopat sin satsning på allsvenska lirare, Moses Ogbu, Sebastian Ring och Ludwig Öhman har samtliga representerat klubben som nu slåss för överlevnad. Två segrar de senaste tre visar att trepoängare kan hämtas till och från. 1-2 blir en perfekt lösning på mindre system i denna uppgörelse. 

13. Forest Green – Barrow 1

Ut från kupongen går vi med en spik. Forest Green står för gästfriheten när Barrow entrar The New Lawn i Nailsworth. Värdarna kämpar med att behålla sin playoff-plats och har efter en lite trögare period börjat hitta rätt igen. Tre raka matcher utan nederlag gör att Rovers håller sig kvar på playoff-plats. Barrow slåss med näbbar och klor i botten men får ge vika här. Forest Green är ett bättre lag och det ska visa sig. Etta!

Spiken! – Peterborough

Håglösa Doncaster, som redan klivit på tidig semester, har ingenting att sätta emot Peterborough som stormar fram. Clarke-Harris sniffar på 30 baljor och trycker högst troligt in minst en kasse här. Nej, spiken är given! 

Skrällen! – Crewe

Crewe streckas blygsamt borta mot Charlton och det är förvånande. Hemmaspelet är under all kritik för The Addicks och visst ska inte bortaknallen viftas bort här. Pass opp för Crewe!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Real Madrid – Chelsea 2 
  • 2. Brentford – Rotherham 1×2
  • 3. Sunderland – Blackpool 1x
  • 4. Accrington – Portsmouth 2
  • 5. AFC Wimble. – Rochdale x
  • 6. Burton – Fleetwood 2
  • 7. Charlton – Crewe 12
  • 8. Peterborough – Doncaster 1
  • 9. Shrewsbury – Lincoln 12
  • 10. Bradford – Salford City 2
  • 11. Cheltenham – Carlisle x2
  • 12. Exeter – Grimsby 12
  • 13. Forest Green – Barrow 1

864 rader

  • 1. Real Madrid – Chelsea x2
  • 2. Brentford – Rotherham 1×2
  • 3. Sunderland – Blackpool 1x
  • 4. Accrington – Portsmouth 2
  • 5. AFC Wimble. – Rochdale 1x
  • 6. Burton – Fleetwood 2
  • 7. Charlton – Crewe 12
  • 8. Peterborough – Doncaster 1
  • 9. Shrewsbury – Lincoln 12
  • 10. Bradford – Salford City 2
  • 11. Cheltenham – Carlisle 1×2
  • 12. Exeter – Grimsby 1×2
  • 13. Forest Green – Barrow 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100