Europatipset 22/5

Ni ser rätt! Europatipset byter plats med det traditionsenliga lördags-stryket och det går inte av för hackor. Här bjuds vi på en påse fylld av smaskiga karameller då en högdramatisk sista omgång i Spanien tar sin plats. Även i Tyskland ska det hela sys ihop där bottenstriden är en gastkramande sådan. Detta och mer därtill finner ni i analysen nedan. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 14:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Real Madrid – Villarreal 1

Allt ställs på sin spets för Real Madrid i La Ligas sista omgång. De vitklädda “Marängerna” har två poäng upp till rivalerna i Atlético så allt annat än en viktoria vore förödande för Zidane och company. I dagarna blev det klart att Benzema gör comeback i det franska landslaget, det är en moralboost som heter duga för den målfarliga strikern som säkerligen ger effekt i omklädningsrummet. Besök kommer från “Den gula ubåten” som står i randen mellan Europa Conference League eller Europa League. Villarreal har en klart godkänd säsong bakom sig och ska vara nöjda oavsett resultat här. Favorit-ettan går såklart inte att bortse, men då kryss inte gynnar värdarna är gaffeln (1-2) en tänkbar väg att gå. 

2. Valladolid – Atlético Madrid 2

Ja, allt i egna händer har Diego Simeones gubbar när ett av seriens svagaste lag står på andra sidan. Nerver visades dock mot Osasuna som faktiskt tog ledningen med kvarten kvar att spela, men en urstark vändning av Atlético har nu bäddat upp för ett gyllene läge att ta klubbens elfte ligatitel. Truppläget är fortsatt starkt så några ursäkter är det inte tal om. Valladolid måste gå för samtliga tre pinnar om det ska bli spel i det spanska finrummet nästa säsong, men det är givetvis ett föga troligt utfall. Nej, spika in tvåan och traska vidare! 

3. Osasuna – Real Sociedad 2

För Alexander Isaks del har säsongen varit en succéartad sådan. Den blott 21-årige anfallaren från Solna pytsade in ytterligare två baljor mot Valladolid (4-1) senast och har nu mäktat med 16 mål i en av världens bästa ligor. Även för laget har säsongen varit en lyckad sådan där Europaspel stundar kommande säsong. Bortamötet mot Osasuna blir däremot ingen promenad i parken. Värdarna agerade stabilt borta mot serieledande Atlético senast men fick till slut ge vika. Här kan de mycket väl göra en gedigen insats återigen och tvåan bör kompletteras med den lågt streckade ettan. 

4. Werder Bremen – Mönchengladbach 2

I Bundesliga lever Werder Bremen farligt. I mötet mot Augsburg senast gick Augustinssons gäng på grund och föll med 2-0. I och med detta är det en pinne upp till säker mark inför den avslutande omgången där Mönchengladbach kommer på besök. Inget av lagen kan skryta med någon övertygande form men de grönvita värdarna kan heller inte förlita sig på den egna hemmaborgen, då Bremen är ett av seriens sämsta lag på eget gräs. Gästande “Die Fohlen” är ett bättre fotbollslag och har Europaspel att ta sikte på. Tvåan kliver in först för undertecknad. 

5. Stuttgart – Arminia Bielefeld 2

Just Arminia Bielefeld är det som ser till att ovan nämnda Bremen ligger pyrt till då Jocke Nilsson med lagkamrater parkerar strax ovanför i tabellen. De blåklädda från nordöst har visat sig svårslagna den senaste tiden med blott ett nederlag de sju senaste. Värdarna för dagen heter Stuttgart som vid full pott har en liten chans på Europaspel, men det är trots allt en snårig väg att gå med två lag framför. Några goda minnen har “Die Roten” inte mot dagens motståndare heller då mötet i januari slutade med en klar noll-tre-förlust. Då saftigt värde uppstår på högerflanken plitas tvåan ned direkt!

6. Union Berlin – RB Leipzig X

Innan vi säger adjö till Bundesliga gör vi ett besök i den tyska huvudstaden där Union Berlin välkomnar Forsbergs Leipzig. De besökande “Tjurarna” har andraplatsen säkrad och den här matchen får istället vara riktad mot Julian Nagelsmanns sista framträdande innan flyttlasset bär av till FC Bayern. Givetvis osar det klass på nästan samtliga positioner, men uppgiften denna lördag är ingen lätt sådan. Då Europaspel står på spel för Union tas denna uppgift på största allvar. Lägg därtill att värdarna bara förlorat en match hemma i Berlin. 1X inleder, men större system plockar även med favoriten. 

7. Swansea – Barnsley 2

En av kupongens fräckaste spikar hittas i Wales när Championships slutspel fortsätter. Ett av seriens succélag stavas helt klart Barnsley som fick ett hårt uppvaknande i första mötet lagen emellan där Swansea segrade med ett mål mot noll. Matchen i sig var en jämn sådan och räkna med en lika tight och dramatisk batalj på Liberty Stadium. Svanarna har varit habila på det egna gräset och besitter spets i gubbar likt Jordan Ayew, men “The Tykes” har visat genom hela säsongen att de inte kan räknas ut. När procenten dessutom landar i rejäl övervikt på ettan i ett helt öppet möte är det bara att lämna tvåan ensam.

8. AIK – Mjällby 2

På Friends Arena får AIK verkligen se upp med Mjällbys Jacob Bergström. Den direkte forwarden leder xG-ligan överlägset gällande “förväntade mål” och fortsätter chanser att skapas lär det bli en hel del nätkänning kommande matcher. “Smokinglirarna” från Solna packade in tre pinnar i bussen hem från Jämtland efter mål av ynglingen Strannegård och, i sammanhanget, gubben Goitom. Rutin finns det som bekant massor av hos de svartgula och spelmässigt har Grzelak börjat fått pli på sakerna, men att det skulle motsvara procent runt 75 och uppåt är bara fånigt. Här måste tvåan inleda. Övriga tecken fylls på i mån av storlek på plånkan. 

9. Östersund – Sirius 2

Efter en stark inledning har Östersund sakta men säkert dalat i tabellen. Inte särskilt förvånande då många hade jämtarna längst ned i förhandstipset och mycket talar för att det blir bottenstrid i år. Med fyra raka torsk i ryggen tar ÖFK emot ett blåsvart gäng från studentstaden Uppsala. Sirius hade inte mycket till anfallsspel mot Blåvitt, men släkten är som bekant värst och Kouakou såg till att en poäng ordnades på Ullevi. Potential finns dock så det räcker och blir över hos spännande gäster som kliver in som rättmätiga favoriter. Tvåan står stabilt på egna ben. 

10. Jönköpings Södra – Landskrona X

Att nykomlingarna Landskrona skulle vara obesegrade efter sex omgångar förvånar säkerligen många. Billy Magnusson har gjort ett strålande jobb där samtliga poäng varit fullt förtjänta och sist visades moral på hög nivå när topptippade Falkenberg åkte på däng. Svår bortamatch stundar när Jönköping väntar. De grönklädda värdarna har inte levt upp till förväntningarna ännu men är ett gäng ämnat för placeringar högt upp med spännande lirare som Marko Nikolic och Adrian Edqvist. Svårsiat möte där krysset får agera utgång och värdarna, i form av hemmaplan, får kompletterings-ettan. 1X. 

11. Örgryte – GIF Sundsvall 1

Idrottssällskapet välkomnar “Giffarna” från norr till Gamla Ullevi under lördagen. Örgrytes inledning har lämnat mer att önska i inledningen av säsongen men göteborgarna lyckades äntligen hitta årets första seger då Akropolis besegrades på Grimsta. Henrik Åhnstrand anländer med sitt Sundsvall som favoriter då den dödliga duon Engblom/Hallenius äntligen börjat hitta rätt och backas upp av talangen Johan Bengtsson som kommer in med friska ben i slutet av matcherna. På naturgräs brukar gästerna dock ha problem, något som verkligen syntes i förlustmatchen mot Värnamo (2-1) och har inte någon lätt uppgift till mötes här. Upp till 25 prollar är ettan en läcker chansspik i jakten på de stora pengarna. Den mindre våghalsige fångar upp krysset likaså. 

12. Sunderland – Lincoln 1

Pressen ligger tungt på Sunderlands axlar efter 0-2 nederlaget i första mötet på LNER Stadium. Lincoln har ena benet på Wembley där en plats i The Championship senare ska avgöras. Först ska “The Imps” stå emot ilskna katter på Stadium of Light och det lär vara ett klart förbättrat rödvitt gäng som äntrar gräset. Anfallsesset Charlie Wyke var ett spöke av sitt normala jag i onsdags och kommer med all säkerhet göra en bättre prestation. Då ettan ser ut att bli rejält ansatt rekommenderas fler tecken i mån av värde, då Lincoln kan kontra in en balja vid lika-läge i slutet. 1X2 

13. St. Johnstone – Hibernian 2

Vi tar oss i mål med sällskap av finalspel i Skotska Cupen. Något förvånande är det varken Celtic eller Rangers som kliver in på Hampden Park. St. Johnstone och Hibernian ställs öga mot öga i Glasgow där de sistnämnda ges favoritskapet trots förlust i tre raka möten. Grundkvalitén är högre hos Jack Ross manskap som senast knep en pinne mot giganterna i Celtic. Extra kul för oss svenskar då ex-Kalmariten Melker Hallberg finns hos de grönvita som har chans att knyta till sig en åtråvärd titel. I en jämnt streckad batalj får favoriterna förtroendet. Tvåa!

Spiken! – Atlético Madrid

Inte mycket talar för att Atlético ska sjabbla bort La Liga-titeln borta mot Valladolid. Motståndet är av den sämre kalibern och här kommer Simeones gubbar göra jobbet. Ta fram hammaren och spika in guldet till de rödvita!

Skrällen! – Mjällby

Att AIK målas upp som om det vore division 2-motstånd de ställs mot är givetvis skrattretande. Mjällby har all kapacitet att ro med sig samtliga poäng hem till Listerlandet och icke att förglömma var de snubblande nära att plocka en pinne i fjol på Friends. Jobba skräll!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. R.Madrid – Villarreal 12
  • 2. Valladolid – A.Madrid 2
  • 3. Osasuna – Sociedad 12
  • 4. W.Bremen – M-gladb. 2
  • 5. Stuttgart – Bielefeld 2
  • 6. U.Berlin – Leipzig 1x
  • 7. Swansea – Barnsley 2
  • 8. AIK – Mjällby x2
  • 9. Östersund – Sirius 2
  • 10. J-Södra – Landskrona 1x
  • 11. Örgryte – Sundsvall 1
  • 12. Sunderland – Lincoln 1×2
  • 13. St. Johnst. – Hibernian 2

864 rader

  • 1. R.Madrid – Villarreal 12
  • 2. Valladolid – A.Madrid 2
  • 3. Osasuna – Sociedad 12
  • 4. W.Bremen – M-gladb. x2
  • 5. Stuttgart – Bielefeld 2
  • 6. U.Berlin – Leipzig 1×2
  • 7. Swansea – Barnsley 2
  • 8. AIK – Mjällby 1×2
  • 9. Östersund – Sirius 2
  • 10. J-Södra – Landskrona 1x
  • 11. Örgryte – Sundsvall 1x
  • 12. Sunderland – Lincoln 1×2
  • 13. St. Johnst. – Hibernian 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100