Europatipset 19/5

Europatipset är tillbaka på traditionsenliga lill-lördag och det är en saftig kupong vi har framför oss. Inte nog med en drös matcher från det engelska finrummet, vi bjuds även på viktiga matcher från Italien, Frankrike, Belgien, Nederländerna och Danmark. Dessutom gör två gäng årspremiär i Norge. Som vanligt inleds det hela med analysen nedan, varsågoda!

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Burnley – Liverpool 2

En målvaktsnick rätt in i mål krävdes för att Liverpool skulle bärga tre pinnar mot nästjumbon West Bromwich. Nu är CL-platsen i dess egna händer och härnäst stundar knepigt motstånd på Turf Moor. För er med minnet på plats segrade Burnley borta på Anfield sist det begav sig och bröt den mäktiga hemmasvit som Liverpool hade innan. Att The Reds skulle åka på nit återigen är inte särskilt troligt med motivation av hög grad i ryggen, men visst kan krysset komplettera den hårt ansatta tvåan. X2!

2. Crystal Palace – Arsenal 2

Derby stundas i London där Arsenal behöver greppa tag i den sista livlina som finns om det ska bli spel i Europa nästa säsong. Läget ser prekärt ut, men räkna med ett påkopplat “Gunners” som trots allt triumferat i tre raka Premier League-fighter. För Crystal Palace del blev det klart i dagarna att Roy Hodgson kliver av efter säsongen och de lär inte vika ner sig i första taget här. Men då inte mer än heder och ära finns att spela för lämnas motivationstvåan på egna ben. 

3. Everton – Wolverhampton 1

Många satte säkerligen kvällsteét i halsen när Everton lyckades med bedriften att torska hemma mot redan nedflyttningsklara Sheffield United. Detta trots att en plats i Europa League står på spel och det klassas givetvis som ett fiasko. Här lär det bli andra bullar från start när Wolves gästar. De portugis-influerade “Vargarna” har varit en blek kopia av fjolårets upplaga där det mest harvats runt i ingenmansland. Inte lär de sprattla till liv mot slutet av säsongen, så här plitas ettan ned omgående och lämnas ensam!

4. Tottenham – Aston Villa X

Äntligen var han tillbaka, stjärngossen i Aston Villa. Jack Grealish gjorde äntligen comeback efter skadefrånvaro, dock blev effekten en negativ sådan då “The Villans” tappade ledning till förlust mot Palace efter mittfältarens inträde. Den moralmässiga boosten ska däremot inte viftas bort och när käppar i hjulet kan sättas på Tottenhams säsong lär det vara hungriga gäster som äntrar gräset i norra London. Spurs har som bekant svajat en del under säsongen och är inte att lita på fullt ut, trots tre segrar de fyra senaste. 1X inleder på mindre system, men om plånboken tillåter bör bortasegern fångas upp.

5. Newcastle – Sheffield United 2

Att spela utan press tycks vara Sheffield Uniteds melodi. Tre pinnar borta på Goodison Park är givetvis starka papper och klart är att “The Blades” ska avsluta säsongen på bästa vis. I en betydelselös match mot Newcastle kan således allt hända. Något klyschigt sagt, men ändock sant. Värdarna har kontraktet säkrat sedan en tid tillbaka och spelade en rejält underhållande match mot City senast, som till slut förlorades med 3-4. I vad som återigen lär bli en avslappnad batalj bör vi få se en del mål, då passar gaffeln (1-2) bäst! 

6. West Bromwich – West Ham 2

Med Europaspel i sikte och stjärnbacken Declan Rice tillbaka i laget råder harmoni i David Moyes bygge. En sen kvittering borta mot Brighton gör säkerligen inte humöret sämre hos West Ham som nu tar resan till The Hawthorns där Sam Allardyce väntar med sitt blåvita manskap. Då värdarna redan är klara för The Championship nästa säsong kan frågetecken med all rätta höjas för motivationen. Då gästande “The Irons” har mycket mer att spela för, och är ett bättre fotbollslag, är tvåan givetvis det första tecknet som spelas. Spiken är ett sunt alternativ.

7. Atalanta – Juventus 1

Titel på spel när finalen av Coppa Italia ska avgöras i Reggio Emilia. Således är det neutral plan för Atalanta och Juventus som gäller denna onsdagsafton. I ligaspelet segrade de blåsvarta från Bergamo (1-0) på det egna gräset och borta i Turin delades poängen broderligt i säsongens tidigare möten mellan lagen. Psykologiskt övertag för Duvan Zapata och company redan innan start och ett Atalanta som visar uppenbart mer optimism och entusiasm i dess prestationer ska ha goda chanser att plocka första titeln sedan 1963. “Den gamla damen” har inte imponerat på länge och Pirlo får inte heller här lyfta pokalen. Etta!

8. Monaco – PSG 2

Temat cupfinal fortsätter, men nu i Frankrike. Då miljardbygget PSG troligtvis inte kammar hem Ligue 1 i år blir istället detta chansen att utöka pokalskåpet hemma i huvudstaden. Dessvärre saknas både Neymar och Kimpembe som bägge synar avstängning, men här finns givetvis fullgoda ersättare där Mbappé befinner sig i ett målstim. Monaco är absolut inte några duvungar, vilket en nuvarande tredjeplats i ligan visar, men det skiljer trots allt en hel del spelare för spelare. Tvåan inleder. 

9. Feyenoord – Sparta Rotterdam 2

I Rotterdam vankas det derby där segraren får spela om en plats till nästa säsongs Europa Conference League. Feyenoord segrade förvisso sist mot Waalwijk, men de Advocaat-ledda gänget har inte imponerat den senaste tiden där poängtapp mot gäng som Heracles och Den Haag noterats. Ändå målas värdarna upp som stora favoriter på kupongen, något som inte är särskilt befogat då gästande Sparta blott torskat en gång de tio senaste med en rad gröna bockar. Inled streckningen från höger! 

10. Gent – Standard Liège 1

Standard Liége har på egen hand spelat bort sig själva från Europaspel kommande säsong efter dubbla förluster mot Gustav Engvall och company i Mechelen. Med det sagt besitter “Les Rouches“ kapacitet att störa Gent, men underdog-rollen får de gott infinna sig i. De hemmahörande “Bufflarna” krigar om förstaplatsen men målas upp till lite väl stora favoriter i detta möte. Faktum är att Gent fått ge vika i två raka bataljer mot dagens motståndare. 1X inleder, men här kan tvåan gott åka med på större kuponger. 

11. FC Köpenhamn – Midtjylland 2

Två omgångar återstår av den danska ligan där FC Midtjylland sitter i pole position mot slutracet med två pinnar ned till Bröndby. Stormöte väntar på parken där FC Köpenhamn även de har en liten, men teoretisk, chans att knipa titeln. Då är dock tre poäng ett måste och då FCM är något av en mardrömsmotståndare bådar det inte gott för Jens Thorups mannar. Inte en viktoria på nio(!) raka inbördes möten har det blivit för värdarna. FCM är för stunden ett bättre lag och det bör visa sig här. Tvåan går först. 

12. Stabaek – Odds BK 1

Bättre sent än aldrig när Stabaek och Odd äntligen premiärspelar i årets upplaga av Eliteserien. Corona har härjat hos gästerna från Skien men de kan vid matchstart ställa bästa tänkbara elva på benen då samtliga spelare testat negativt. Någon lätt uppgift blir det inte på Nadderuds naturgräs. Här är Stabaek väldigt solida och experter på att bryta ned sina motståndare. Janne Jönssons gäng gjorde en väl genomförd säsong i fjol och placerade sig strax bakom “Oddrane”. Öppet möte då Odd trots allt har fin spets i Mushaga Bakenga och Bajen-bekantingen Sander Svendsen. Gaffeln (1-2) är inget dumt alternativ. 

13. Lincoln – Sunderland 1

Sist ut väntar ett playoff-möte från League One där de svarta katterna från Sunderland kliver ut med pressen på sina axlar. Förväntningarna är som vanligt skyhöga på det före detta Premier League-laget att ta klivet upp till Championship. Någon vidare form kommer de inte med till Lincoln dock. En seger de nio senaste är knappast något styrkebesked och nog kan det vara så att darriga ben redan infunnit sig. Perfekt läge för Lincoln som kan äntra LNER Stadium med vetskapen att allting från nu är en bonus. Fräck singel-etta!

Spiken! – Arsenal

Formen går inte att klaga på för Arsenal som heller inte har någon lång bortaresa att skylla på när Crystal Palace väntar. Med motivation av hög grad i ryggen är spiken en sund sådan på Selhurst Park

Skrällen! – Sparta Rotterdam

Folket ute i stugorna stirrar blind på lagnamn och glömmer helt bort att Sparta Rotterdam är ett fullgott lag som mycket väl kan knipa segern i derbyt mot Feyenoord. Tvåan är ett måste att plocka med! 

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Burnley – Liverpool x2
  • 2. Crystal P – Arsenal 2
  • 3. Everton – Wolves 1
  • 4. Tottenham – Aston Villa 1x
  • 5. Newcastle – Sheffield U 12
  • 6. West Brom – West Ham 2
  • 7. Atalanta – Juventus 1
  • 8. Monaco – PSG 2
  • 9. Feyenoord – Sparta 1×2
  • 10. Gent – St.Liège 1x
  • 11. Köpenhamn – Midtjyll. 2
  • 12. Stabaek – Odds BK 12
  • 13. Lincoln – Sunderland 1

864 rader

  • 1. Burnley – Liverpool x2
  • 2. Crystal P – Arsenal 2
  • 3. Everton – Wolves 1
  • 4. Tottenham – Aston Villa 1×2
  • 5. Newcastle – Sheffield U 12
  • 6. West Brom – West Ham 2
  • 7. Atalanta – Juventus 1
  • 8. Monaco – PSG x2
  • 9. Feyenoord – Sparta 1×2
  • 10. Gent – St.Liège 1×2
  • 11. Köpenhamn – Midtjyll. x2
  • 12. Stabaek – Odds BK 12
  • 13. Lincoln – Sunderland 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100