Europatipset 12/5

Ett saftigt Europatips tar sin plats under onsdagen där fräna möten från England, Spanien, Italien, Belgien, Frankrike och sist men inte minst – Norge tar sin plats på kupongen. Spiken finner ni borta i Bergen och skrällen, den doftar över hela Stadio Olimpico i Turin. Vägen mot 13 rätt börjar med analysen nedan. Varsågoda!

Spelstopp: 19:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Chelsea – Arsenal 1

Ingenting tycks kunna stoppa de blå från huvudstaden för dagen. Chelsea har besegrat Man City, West Ham och Fulham hemma i ligan och í Champions League hade Real Madrid ingenting att sätta emot. Seger mot Arsenal under onsdagen skulle i praktiken säkra CL-spel även nästa år. Gästerna stod för blek insats när Villarreal tog sig vidare i EL men studsade snabbt tillbaka mot, förvisso usla, West Brom. Att Gunners ska räcka till på Stamford Bridge med rådande trend är däremot inte troligt. Etta! 

2. Inter – Roma 1

Scudetton är hemma i Milano och Inter kan entra Giuseppe Meazza med rak rygg när Roma gästar. Nerazzuri visade inga tecken på tidig semester då Sampdoria pulveriserades med 5-1 senast där Alexis Sanchez pytsade gånger två. Romarna har minst sagt haft en turbulent säsong och för någon vecka sedan stod det klart att Fonseca lämnar efter säsongen till förmån för José Mourinho. En väg ut till Europa har “I Giallorossi” fortsatt då sjundeplatsen är i dess egna händer, men någon trepoängare lär det inte bli här. Ettan inleder kupongen, men då lagen kryssat de sex senaste gångerna de mötts kan penseldraget täcka det utfallet om plånkan tillåter. 

3. Torino – Milan X

Det såg smärtsamt ut när Zlatan lämnade Allianz Stadium och EM såg ut att vara utom räckhåll. Prognoserna efteråt var desto bättre, men spel borta mot Torino lär vara för tidigt. Milan spelade skjortan av “Den gamla damen” men reser nu till något av en mardrömsarena. Inte en viktoria på Stadio Olimpico di Torino sedan 2013 är högst anmärkningsvärt och mot bottenstridande “Tjurar” blir det ingen promenad i parken. Värdarna har segrat mot Roma samt tagit poäng av Juventus i närtid och lär sälja sig dyrt här. Räkna med en ytterst jämn batalj där etta-kryss är värdedraget. Större system kan överväga favorit-tvåan.  

4. Sassuolo – Juventus 2

Med en pinsam insats i ryggen far Juventus till Modena för att mäta sina krafter med Sassuolo. Huruvida Andrea Pirlo leder de svartvita nästa säsong låter vi vara osagt, men här måste hedern återställas och dessutom lever Champions League-platsen i fara. De hemmahörande “I Neroverdi” har torskat blott tre fighter på eget gräs och varken Atalanta eller Napoli har lyckats segra här i år. Då inget av lagen är särskilt nöjda med att dela poängen broderligt är gaffeln (1-2) ett klokt val.

5. Sampdoria – Spezia 2

Spezia kan sannerligen inte ropa hej i nedflyttningsracet ännu. Ynka tre pinnar skiljer hamnklubben från Benevento på degraderingsplatsen, men nu ges de ett strålande tillfälle till triumf när Sampdoria gästas. Albin Ekdals gäng huserar i ingenmansland och tycks redan ha tankarna mot semester, något som syntes när Inter demolerade Claudio Ranieris mannar. Motivationstvåan streckas blygsamt och kupongens kanske fräckaste singel-drag hittas i Genua! 

6. Atalanta – Benevento 1

I Bergamo kliver Atalanta ut som stora favoriter i mötet mot Benevento. De blåsvarta är en målmaskin utan dess like och har spottat in smått osannolika 84(!) mål i Serie A, där fem av dessa kom mot Parma senast. Med topp 4 i sikte lär det knappast bli några tillbakahållna värdar på Stadio di Bergamo. Gästerna sliter hårt i botten och “Häxorna” befinner sig i ett prekärt läge med tre omgångar kvar att spela. I grund och botten är det inte mycket som talar för att besökarna ska lyckas få med sig något, men då ettan streckas över 90 procent kan ordspråket “Bollen är rund” implementeras som motivering till krysset. 1X och jobba skräll.

7. Bologna – Genoa X

Innan vi lämnar Italien gör vi nedslag i pasta-riket Bologna där Sinisa Mihajlovic gäng står för gästfriheten när Genoa kommer på besök. Värdarna har inte mer än heder och ära att spela för där kryss efter kryss inkasseras på kontot. Det har segervrålats en gång de sju senaste så det är knappast några vinstmaskiner vi har att göra med. Gästerna från Genua riskerar i teorin nedflyttning, även om det inte är särskilt sannolikt. Vi lär knappast bjudas på någon klang och jubel-föreställning i detta möte där krysset säkerligen är ett resultat respektive lag är nöjda med. Mindre system gör inte fel att singla i mitten. 

8. Atlético Madrid – Real Sociedad 1

I La Liga befinner sig Atlético Madrid fortsatt i förarsätet när det hela börjar gå mot sitt slut. Att förlust lyckades undvika mot Barcelona sist var ett styrketecken som heter duga trots ett tidigt skadebyte på Lemar. Hemma på Wanda Metropolitano råder en trygghet som gör de rödvita extremt svårslagna, något dagens gäster är väl bekanta med. Faktum är att Alexander Isak och company inte segrat borta mot Atlético sedan 2014. Baskerna är inte att lita på när det gäller spelet på resande fot, något som tydligt visades när torsk mot Huesca noterades nyligen. Trots en något hårt betrodd etta lämnas den allena!

9. Celta Vigo – Getafe 2

Getafe börjar bli rejält neddragna i bottensörjan efter nederlaget hemma mot Eibar. Fyra poängs försprång råder dock för “Azulones” som har en tillräckligt kompetent trupp för att lirka sig ur nuvarande situation. I bortamötet mot Celta Vigo finns goda chanser till inte bara poäng, utan tre värdefulla pinnar i bagaget då frånvarolistan är en lång sådan hos de ljusblå. Gubbar av rang som Iago Aspas, Joseph Aidoo, Jeison Murillo är skadade och från föregående match saknas duon Ferreyra och Araujo som synar avstängning. Toppläge för “Geta” att lämna de nedre regionerna, om än tillfälligt. Lås in X2 och kasta bort nycklarna omedelbart.

10. Huesca – Athletic Bilbao 1

Goda råd äro dyra för Huesca som med näbbar och klor slåss för överlevnad. Aragonerna lyckades sumpa ett gyllene läge i förra omgången när ett försvagat Cádiz skulle städas av, men trots stort övertag blev det noll pinnar. Dagen till ära gästar Athletic Bilbao Estadio El Alcoraz där en hemmaseger hade smakat prima. De rödvita Lejonen är dock inga duvungar och har därtill inte torskat på fem raka matcher. Orosmomentet ligger istället på skadelistan då varken Muniain, Garcia eller Capa ser ut att komma till spel. Blytunga avbräck. Då värdet finns klart ute till vänster vore det dumt att inte inleda streckingen därifrån. Slopa favorittvåan och nåla dit 1X!

11. Montpellier – PSG 2

Frankrike gästspelar med ett möte från Coupe de France där Montpellier välkomnar PSG. De mörkblå från huvudstaden har inte levt upp till kvalitén som finns med poängtapp mot Rennes som senaste match. Där föll troligtvis ligatiteln Pochettinos gubbar ur händerna och givetvis spökar även uttåget ur Champions League. Räkna ut lirare som Neymar går det däremot aldrig att göra, men då parisarna inte agerat stabilt vore det tjänstefel att inte täcka upp en högt streckad tvåa med övriga tecken. 1X2!

12. Genk – Anderlecht 2

Näst på tur hittar vi Mästerskapsgruppen i Belgien. Säsongsinledningen var ingen rolig sådan för Genk som inte alls presterade vad som förväntades. Uppryckning har dock skett och nu finns en realistisk chans att kamma hem titeln om det fortsätter på den inslagna vägen. Tufft motstånd väntar när Anderlecht anländer till Luminus Arena. Gästerna segrade de facto här sist lagen gjorde upp och även om de inte är samma stormakt i Belgien längre, finns det ruskigt potential i Vincent Kompanys gäng. Värdet får visa vägen, då inleder vi högerifrån och streckas vidare därefter.

13. Brann – Vålerengen 2

Norska Eliteserien smygstartade i helgen. Vålerengen är uppsnackade som outsiders till att kamma hem hela ligan då offensiven i Dönnum-Kjartansson-Layouni är av absolut högsta klass. Mot Rosenborg (1-1) klickade det inte för vårt svenska bidrag som fick kliva av en bit in i andra halvlek, men det kan bara bli bättre. Prestationen var dock en solid sådan av laget i stort och mot svajiga Brann tror undertecknad på en bekväm bortavinst. Värdarna från Bergen har läckt som ett såll under försäsongen och gamle räven Vegard Forren såg ut att trampa i kvicksand mot Viking i löpduellerna mot Veton Berisha. Allt som allt är Brann inte längre vad de en gång var och här segrar gästerna från Oslo! 

Spiken! – Vålerenga

Undertecknad råkar se mycket norsk fotboll och kupongens bästa spik är Vålerengen. Det doftar klass i offensiven målet vaktar Claesson som blev uttagen i det norska landslaget. Kjartansson avgör!

Skrällen! – Torino

Torino kan inte räknas bort mot Zlatan-lösa milaneser hemma i Turin. Som tidigare nämnts trivs gästerna dessutom inte alls på den här arenan och det skojas inte bort. Tjurarna kan mycket väl segra!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Chelsea – Arsenal 1
  • 2. Inter – Roma 1
  • 3. Torino – Milan 1x
  • 4. Sassuolo – Juventus 12
  • 5. Sampdoria – Spezia 2
  • 6. Atalanta – Benevento 1x
  • 7. Bologna – Genoa x
  • 8. A.Madrid – Sociedad 1
  • 9. Celta Vigo – Getafe x2
  • 10. Huesca – A.Bilbao 1x
  • 11. Montpellier – PSG 1×2
  • 12. Genk – Anderlecht 2
  • 13. Brann – Vålerengen 2

864 rader

  • 1. Chelsea – Arsenal 1
  • 2. Inter – Roma 1
  • 3. Torino – Milan 1×2
  • 4. Sassuolo – Juventus 12
  • 5. Sampdoria – Spezia 2
  • 6. Atalanta – Benevento 1x
  • 7. Bologna – Genoa x2
  • 8. A.Madrid – Sociedad 1
  • 9. Celta Vigo – Getafe x2
  • 10. Huesca – A.Bilbao 1x
  • 11. Montpellier – PSG 1×2
  • 12. Genk – Anderlecht 1×2
  • 13. Brann – Vålerengen 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100