Andy Ruiz Jr (vänster) och Anthony Joshua (höger) (Foto: FAYEZ NURELDINE / AFP)

RUIZ VS JOSHUA 2

Andy Ruiz Jr VS Anthony ”AJ” JOSHUA – returen

Returmatchen mellan Andy Ruiz Jr och Anthony Joshua är helt klart den mest spännande boxningsmatchen i 2019. Det här är ”rematchen”, och den kommer att avgöras den 7 december i Diriyah i Saudi Arabien och sänds på Viaplay som PPV.

Längre ner i artikeln kan du läsa om hur du får boostat odds på den här matchen.

Ruiz – En otippad världsmästare

Den amerikanskfödde Andrés ”Andy” Ponce Ruiz Jr med det raka smeknamnet ”The Destroyer”, gick sin debutmatch i slutet av mars 2009 mot Miguel Ramirez. Han vann på en knockout i första rundan. Han har coachats av Freddie Roach, som bland annat har gjort Manny Pacquiao, Julio César Chávez Jr och Amir Khan till världsmästare. Den 188 cm långe värdsmästaren med samma räckvidd har 33 segrar (varav 22 knockouts) och en förlust. Statistiken talar sitt tydliga språk – han slår hårt. Sin största seger i karriären kom tidigare i år, då han den 1 juni då han slog Anthony Joshua i den sjunde rundan. Detta överraskade många då Ruiz hoppade in som ”vikarie” blott en månad före matchen för Jarrell Miller, då Miller inte klarat dopingkontrollen. I och med segern vann han WBA, IBF, WBO och IBO-titlarna i heavyweight-klassen.

Anthony ”AJ” Joshua – atleten

Den brittiske boxaren debuterade den 5 oktober 2013 i London mot Emanuele Leo och vann på knockout i den första rundan. De riktiga strålkastarljusen fick han på sig i matchen mot Wladimir Klitscho den 29 april 2017 inför 90 000 åskådare på Wembley Stadium. Den 198 cm långe Joshua (räckvidd 208 cm) besegrade Klitscho i sin längsta match i den elfte rundan med teknisk knockout. Efter att han försvarat sina IBF/IBO/WBA/WBO-bälten mot Alexander Powetkin i september 2018 åkte han på en oväntad förlust mot just Ruiz i juni 2019. Joshua har 22 segrar varav 21 på knockout, och förlusten mot just Ruiz ovan. AJ kommer minst sagt att vara sugen på revansch på lördag. Den muskulöse idrottsmannen Joshua är både aggressiv och taktiskt disciplinerad. Hans defensiva arbete och smidighet gör det svårt för motståndaren att träffa honom. Han visade också sina vinnande egenskaper mot Klitschko när han gick ner i den femte och sjätte rundan, men kom sedan tillbaka och vann matchen i den elfte omgången med en teknisk knockout.

Steg för steg

1. Gå till kampanjssidan hos 888 och registrera ett konto här
2. Gör en insättning med koden 888BO
3. Sätt ett spel på din favorit (50kr max) och luta dig tillbaka och njut av en toppenmatch