• 19 fre
 • 20 idag
 • 21 sön
 • 22 mån
 • 23 tis
 • 24 ons
 • 25 tor
 • 26 fre
 • 27 lör
 • 28 sön
 • 29 mån
 • 30 tis
 • 31 ons
 • 1 tor

MotoGP på TV och stream

MotoGP är motorcyklarnas motsvarighet till Formel 1. Det är den högst rankade serien inom roadracing och således bland det finaste man kan vinna inom motorsport. Loppen är fartfyllda och actionspäckade, ofta från start till mål, vilket gör det härligt att följa MotoGP på TV & Stream. Serien var tidigare benämnd som klass 500 cc, men sedan 2002 kallas serien MotoGP. Under 2000-talet så har serien dominerats av fyra förare. Millenniets första dominant var italienaren Valentino Rossi, som utmanades främst av Casey Stoner från Australien. 2010-talet har varit framgångsrikt för de spanska förarna Jorge Lorenzo och Marc Marquez. Den sistnämnde vann även MotoGP 2019, dock jagad främst av landsmannen Alex Rins. Serien är otroligt jämn precis som varje lopp. Du kan följa MotoGP på TV & Stream. TV-matchen har schemat där du kan se när loppen går av stapeln.

2 aug

fredag

11:35

Storbritannien MotoGP - Fri träning 1

MotoGP · X3000 Live odds

16:00

Storbritannien MotoGP - Träning

MotoGP · X3000 Live odds

3 aug

lördag

11:00

Storbritannien MotoGP - Fri träning 2

MotoGP · X3000 Live odds

11:45
15:35

Storbritannien MotoGP - Sprint

MotoGP · X3000 Live odds

4 aug

söndag

10:35

Storbritannien MotoGP - Uppvärmning

MotoGP · X3000 Live odds

13:15

MotoGp har körts under flera decennier, redan 1949 kördes roadracing arrangerat av FIM, Internationella Motorcykelförbundet. De första 50 åren var serien uppdelad efter viktklasser från 50 cc upp till 500 cc. Det fanns även tävlingar för sidovagnsmotorcyklar. Något som diskuterats mycket i den tyngsta viktklassen är om man ska köra fyrtaktare eller tvåtaktare. Flera märken hade svårt att få fyrtaktarna pålitliga, vilket gjorde att tvåtaktarna blev de dominerande i sporten. Sedan 2002 har dock vissa regler införts t.ex att maxvolymen nu är 1000 cc. Man kan välja att köra 800 cc eller 1000 cc. Dessa regleras av en minimumvikt där 800 cc minst måste väga 150 kg och 1000 cc ska väga minst 157 kg. Det finns en viss begränsning gällande mängden bensin i motorcykeln. Dessutom är tvåtaktsmotorer numera förbjudna och alla måste köra med fyrtaktare. I övrigt är det ganska fritt för de olika fabrikaten att utforma motorcykeln. MotoGP är en prototypklass, vilket är en av orsakerna till att man inte vill ha för många regler kring utseende och utformning.

MotoGP mästerskapet

Världens snabbaste roadracingcyklar gör upp i ett mästerskap som sträcker sig över 19 tävlingshelger. Poängräkningen baseras på placering i varje tävling, och den som har mest poäng sammanlagt vid slutet av säsongen kan titulera sig världsmästare. Precis som i Formel 1 så är "Team-VM" minst lika prestigefyllt att vinna som den indivduella VM-titeln. Olika team kan köra på samma märke på motorcykel, ändå kan cyklarna skilja sig mycket åt i utseende och prestanda. Under åren så har Sverige stått som värd för tävlingar i roadracing vid 21 tillfällen. De senaste åren har dock ingen tävling körts i Sverige, vilket kan vara en anledning till att så få svenska förare är aktiva på denna nivå. Eftersom motorerna är så pass likvärdiga så blir, som tidigare nämnt, loppen ofta väldigt jämna. Jämför man varvtider på förarna så skiljer det sällan mer än två sekunder mellan den snabbaste och långsammaste föraren i en tävling. Motorcyklarna är inte så breda vilket gör att omkörningar ofta blir spektakulära, och flera cyklar kan ligga i bredd på raksträckorna. Det är dock ovanligt med stora krascher, då förarna är väldigt duktiga att hantera dessa sporthojar.

Övrig racing under 2024

För alla motorsportentusiaster där ute, oavsett vilken typ av racing som får ditt hjärta att slå snabbare, har vi samlat de mest spännande och prestigefyllda motorsporttävlingarna just för dig på TVmatchen. Missa inte starten av Formel 1-säsongen som sätter igång den 2 mars 2024 – det blir en adrenalinfylld upplevelse! Hos oss hittar du inte bara de senaste nyheterna; vi håller dig även ständigt uppdaterad med en detaljerad TV-tablå, ger dig resultaten så fort de är inne, och erbjuder omfattande guider för att du ska få ut det mesta av din streamingupplevelse. Allt du behöver för att hålla dig i racingens centrum, hittar du här hos oss. Ta en titt på Formel 1 på TV för att inte missa någon av de spännande racen.