Back Tillbaka

16:00 – lördag 15 juni

US Open – Tredje rundan

PGAGolf

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Det är svenskt i ledningen inför den tredje dagens spel i US Open på Pinehurst No.2. Ludvig Åberg var på tredje plats inför den andra dagens spel men klättrade via ännu en mycket stabil runda hela vägen upp till förstaplatsen. En kort stund under fredagen ledde han med två slag till och med men en bogey i slutet av rundan ställde till det och han leder inför lördagen med ett slag.

Leaderboarden efter halva tävlingen ser ut som följer:

1, Ludvig Åberg -5
2, Bryson DeChambeau -4
2, Thomas Detry -4
2, Patrick Cantlay -4
5, Rory McIlroy -3
5, Tony Finau -3
5, Matthieu Pavon -3

Ytterligare åtta spelare ligger under och spelarna på -1 är delad nia. Där vi otroligt glädjande kan hitta svenske Tim Widing som normalt spelar på den näst högsta touren i USA men som kvalade sig in i US Open och nu också har en placering i den absoluta toppen på gång.

Flera toppspelare klarade denna gång inte ens kvalgränsen. De flesta efter att ha haft problem på Pinehursts tuffa och extremt snabba greener. Viktor Hovland missade med minsta möjliga marginal, +6 precis som Max Homa och Justin Rose. Spelare som Jason Day, Dustin Johnson, Tiger Woods, Phil Mickelson, Will Zalatoris, och svenske Alex Norén, med flera, missade kvalgränsen med större marginal.

Världsettan Scottie Scheffler då? Han lyckades klämma sig in i fältet som får spela under helgen men det med minimal marginal. Scheffler som liksom många andra haft det tufft på greenerna startar lördagen på +5 och går ut som en av de absolut första. Scheffler börjar sin runda faktiskt precis när den här sändningen startar, klockan 16:01.

För åtta år sen vann Henrik Stenson som första manliga svenska spelare en major när han vann The Open (British Open). Även om det är extremt jämnt i toppen, nu har en svensk spelare åter chansen att vinna och jodå, tittar man i oddslistorna så är Åberg favorit inför helgen om än en knapp sådan.

Kan Åberg fortsätta hålla sitt fantastiska lugn under helgen och hålla konkurrenterna bakom sig? Det återstår att se. Svensken slår ut som allra sista spelare klockan 21:35. Åberg spelar under lördagen tillsammans med den vilda, långtslående Bryson DeChambeau.

Widing startar sin tredje runda klockan 20:24 och spelar under lördagen tillsammans med Corey Connors.