Back Tillbaka

12:30 – fredag 14 juni

US Open – Andra rundan

PGAGolf

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Det är svenskt hela vägen upp i toppen inför den andra rundan av US Open i golf. Nästan i alla fall. Ludvig Åberg gjorde en ovanligt stabil runda med två bogeys, sex birdies och resten par på Pinehurst No.2. -4 totalt ger honom en andraplats inför dag två och ser man till hur det såg ut igår, absolut ingenting talar för att Åberg inte ska vara med och utmana om veckans majortitel.

Leder gör inte helt obekante Rory McIlroy, en av världens största golfspelare. McIlroy spelade under det senare passet på dagen, då banan förväntades vara lite svårare men greenerna blev inte så mycket hårdare under dagen utan var fortfarande mjuka under eftermiddagen, något som gjorde det möjligt att gå lågt då också. McIlroy gick en bogeyfri runda som slutade på -5. På -5 hittas också den notoriskt långsamt spelande men ack så kapabla Patrick Cantlay. Ingen annan än Åberg har -4. Ensam trea alltså, svensken.

Världsettan och storfavoriten Scottie Scheffler då? Han hade ovanligt stora problem med att få igång sitt spel och spred bollarna som man inte är van vid att se. +1 kom han in på, Scheffler och han har nu en klar utmaning inför resten av mästerskapet där han nu inte längre är favorit till att vinna enligt oddsen. Faktum är att Åberg ett tag under gårdagen var favorit till att vinna på liveoddsen innan McIlroy tog över den platsen.

Övriga svenskar hade det tuffare. Tim Widing +1, visserligen en ganska bra insats av honom, men han får kämpa för att klara kvalgränsen. Alex Norén var en besvikelse första dagen och kom in på +3.

Under den andra speldagen vänds starttiderna och Åberg kommer därmed gå under det sena passet där det finns risk att banan spelas aningen tuffare. Återstår att se om det blir så, och hur han i så fall hanterar det. Åberg slår ut klockan 19:36 och precis som igår tillhör hans boll en av de där allt följs i en egen stream inne på Viaplay.

Viktiga starttider under fredag:

13:29 Rory McIlroy – Xander Schauffele – Scottie Scheffler
13:40 Bryson DeChambeau – Viktor Hovalnd – Max Homa
14:24 Alex Norén – Taylor Pendrith – Brendon Todd
18:52 Tim Widing – Justin Lower – Seonghyeon Kim
19:14 Tiger Woods – Matt Fitzpatrick – Will Zalatoris
19:36 Ludvig Åberg – Tony Finau – Dustin Johnson

Sändningarna i Viaplay startar klockan 12:30 och pågår i mer än 12 timmar.