Back Tillbaka

12:30 – torsdag 13 juni

US Open – Första rundan

PGAGolf

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Sändningar från första rundan av en av världens största golftävlingar, US Open. Det finns fyra majors där tre sticker ut. The Open (British Open), The Masters, och US Open. Den fjärde majorn, PGA Championship, är möjligen den svåraste att vinna men har inte riktigt samma status. Vilken som är allra störst, mest prestigefylld av dessa tre, det handlar mest om tycke och smak. De är alla tre störst på sitt sätt.

Storfavorit till att vinna är, precis som alltid när han ställer sig på startlinjen numera, den överlägsne världsettan Scottie Scheffler. Scheffler spelas till under 5 gånger pengarna hos de flesta spelbolag medan närmaste konkurrent inte spelas till under 10 gånger pengarna.

Vår svenska världssexa Ludvig Åberg finns så klart med i startfältet och han är en av de 10 mest betrodda spelarna enligt oddsen. Senast i The Memorial Tournament var Åberg bra med och slutade delad femma men han var inte med i slutstriden om segern och han kändes en bit efter Scheffler som vann tävlingen. Men självklart, vi har en möjlighet att få en svensk majorvinnare även denna gång. I så fall den andra. Bara Henrik Stenson har vunnit tidigare. Åberg spelas denna gång till drygt 20 gånger pengarna på att vinna tävlingen.

Övriga två svenskar i startfältet, Alex Norén och Tim Widing ges mindre chanser till framskjutna placeringar men formen är god och framför allt Norén ska inte underskattas. Han har varit högt upp i flera PGA-tävlingar på sistone. Norén spelas till omkring 100 gånger pengarna och Widing anses vara en av de minst troliga segrarna och spelas till uppemot 1000 gånger pengarna.

Svenska starttider och deras spelpartners under den första dagen:

13:07: Tim Widing – Justin Lower – S.H. Kim
13:51: Ludvig Åberg – Tony Finau – Dustin Johnson
20:09: Alex Norén – Brendon Tood – Taylor Pendrith

Åbergs grupp bevakas som en ”featured group” vilket innebär att gruppen följs med en särskild stream där man kan följa allt spelarna gör.

Från Pinehurst Resort, North Carolina.