Back Tillbaka

18:00 – söndag 23 juni

Travelers Championship – Sista rundan

PGAGolf

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Vilken runda han gjorde under den tredje dagen, vår svenska världsfyra Ludvig Åberg! Åtta slag under par, 62 slag totalt, åtta birdies, resten par. Lite lustigt på något vis. Det har ofta varit svagare tredjedagar som förstört Åbergs segerchanser tidigare under säsongen men nu när han inledde med två lite svagare dagar, då kom det istället en riktigt pangrond, den tredje. Ingenting verkar kunna stoppa svensken från att plocka placeringar i toppen.

Någon vinst blir det knappast den här veckan heller för Åberg, men ännu en fin placering är att vänta. Svensken startar den fjärde rundan på -12, sex slag från ledande Tom Kim. Sex slag kanske inte låter mycket men man ska veta att det är många spelare att passera och banan är enkel. Det lär inte hjälpa med ytterligare en 62-runda för vinst. Knappt ens en 59-runda, något som Cameron Young lyckades med under den tredje dagen på den extremt enkla banan TPC River Highlands.

Travelers Championship är en av de upphöjda tävlingarna på PGA-touren. 38 miljoner kronor väntar till segraren. Och det lär bli en av de absolut bästa som tar hem pengarna. Scottie Scheffler, Xander Schauffele, Collin Morikawa, och Tony Finau. Alla är de med i den absoluta toppen.

Favorit inför den sista rundan är om man frågar oddsen världsettan Scottie Scheffler, just nu ett slag bakom ledande Tom Kim. Scheffler spelas hos de flesta spelbolag till just under 3 gånger pengarna.

Ludvig Åberg slår ut klockan 16:31 svensk tid.

Ledarbollen med Tom Kim, Scottie Scheffler och Akshay Bhatia slår ut klockan 17:15.