Back Tillbaka

21:00 – torsdag 20 juni

Travelers Championship – Första rundan

PGAGolf

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Stortävlingarna avlöser varandra inom golfen för närvarande och så kommer det också fortsätta under hela sommaren.

Den här veckan är det signaturtävlingen Travelers Championship som gäller på PGA-touren. Signaturtävling vilket innebär större prispengar och mer poäng att spela om samt ett lite mindre startfält än i vanliga tävlingar för att vässa nivån maximalt.

Storfavorit till att vinna tävlingen är den överlägsna världsettan Scottie Scheffler. Men Scheffler har tappat formen. Han gjorde sin sämsta tävling på länge i US Open senast och lite frågetecken, för en gångs skull, kring världsettan. Kanske lite hjälp här dock då det är en mer normal bana på PGA-touren som gäller snarare än den smått galna Pinehurst No.2 där US Open spelades.

Glädjande nog är vår svenska superstjärna, den här veckan världsfyra, hans bästa position hittills, Ludvig Åberg med i tävlingen. Enligt oddsen är han inför den här tävlingen just fjärdehandsfavorit. Noterbart att svensken inte vunnit någon tävling av den här storleken ännu men efter ännu en stabil insats i US Open senast måste han nämnas i toppstriden.

Åberg är ensam svensk i startfältet och han går ut näst sist av alla spelare klockan 20:00. Tyvärr har Åberg idag ingen specialbevakning på sig utan det är andra spelare som kan följas via separata streams. Åberg kommer dock högst troligt synas flitigt i denna huvudsändning.

Travelers Championship spelas på TPC River Highlands i Cromwell, Connecticut, USA.