Back Tillbaka

21:00 – torsdag 27 juni

Rocket Mortgage Classic – Första rundan

PGAGolf

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

De stora golftävlingarna avlöser varandra nu under sommaren men den här veckan kanske lite av en mellanvecka när Rocket Mortgage Classic spelas på Detroit Golf Club. Alla tävlingar på PGA-touren är stora. Vinnaren här i Detroit erhåller exempelvis nästan 20 miljoner kronor. Men det här är inte en av de upphöjda tävlingarna på touren och således inte en av de största.

Detta syns också lite på startfältet. Efter att de stora spelarna spelat flitigt under inledningen av sommaren vilar nu de flesta av de bästa.

Favorit i tävlingen är istället den unga sydkoreanen Tom Kim som så sent som i förra veckan var i särspel i Travelers Championship där han föll mot Scottie Scheffler. Enklare emot den här veckan och kanske läge för Kim nu istället. Ingen Scheffler på plats den här gången i alla fall.

Heller ingen Ludvig Åberg på plats men väl en Alex Norén som den här veckan ses som en av favoriterna enligt spelbolagen. Norén har ännu inte fått den riktiga fullträffen på PGA-touren men formen är riktigt fin och med tanke på veckans startfält så finns chansen här i Detroit.

Förutom Norén finns också Vincent Norrman och Henrik Norlander i startfältet. Två spelare som varit och spelat på DP World Tour i Europa senaste veckorna utan att riktigt kunna hävda sig. De förväntas båda få det tufft även den här veckan.

Svenskarnas starttider:

13:40 Vincent Norrman
14:02 Alex Norén
18:10 Henrik Norlander