Back Tillbaka

20:00 – fredag 17 maj

PGA Championship – Dag 2

PGAGolf

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Dagens huvudsändning från PGA Championship där den första timmen i TV6 består av en lite mindre produktion som pågår hela eftermiddagen på Viaplay men från klockan 20 är det full fart med full bevakning av banan.

Amerikanen Xander Schauffele leder efter den första speldagen stort, -9 vilket var en av de bästa rundorna i majorhistorien. Banan på Valhalla Golf Club förväntades inför veckan inte vara sådär extra tuff, men att resultaten skulle bli så bra som de blev under den första dagen var ändå inte förväntat. En stor orsak till det var att greenerna under hela speldagen var rejält mjuka, något som gör det mycket enklare för spelarna. Återstår att se om greenerna torkar ut och blir lite hårdare under helgen så att utmaningen blir större för spelarna.

En spelare som ändå hade en utmanande dag under torsdagen var vår egen världsstjärna Ludvig Åberg som inte alls gick att känna igen. Egentligen ingenting i svenskens spel fungerade och han slutade dagen på +1, alltså tio slag bakom ledande Schauffele som han igår som idag också spelar tillsammans med. Vinstchansen får ses som borta för Åberg men chansen till en bra placering finns förstås fortfarande. Först av allt måste han förbättra sig så att han klarar kvalgränsen och får vara med och spela i helgen. Något eller några slag under par idag kommer krävas för det.

Bäst av svenskarna under den första speldagen gick det för formstarke Alex Norén. Norén gick -4 och är definitivt med i kampen bakom den överlägsne Schauffele. Bakom Norén kom också Jesper Svensson in på -3. Ett mycket bra resultat för Svensson som kom in i startfältet som en av de absolut sista spelarna.

Nedan starttider för några av spelarna som kommer gå att följa under kvällens och nattens sändning:

19:18 Ludvig Åberg – Xander Schauffele – Justin Thomas
19:29 Tiger Woods
19:35 Alexander Björk
19:40 Rory McIlroy
19:51 Viktor Hovland
20:02 Brooks Koepka
20:24 Bryson DeChambeau
20:57 Tim Widing

Från Valhalla Golf Course i Louisville, USA. (17/5-24).