28

Ishockey-VM på TV och Stream

Hos TVmatchen kan du se alla TV-tider och stream för Ishockey-VM 2019. Vi ger dig alla sändningstider och information kring vilka kanaler som gäller under mästerskapet. Turneringen pågår mellan den 10 maj och 26 maj. Värdland är Slovakien och det är totalt 16 lag som deltar i Ishockey-VM 2019. Sändningsrättigheterna för turneringen ägs utav SVT och Viasat, alla matcher går att se i Viaplay!

Inga sändningar finns för aktuellt urval

Ishockey VM 2019

Det är maj, hockeysäsongen är på väg mot sitt slut med både SHL- och NHL-slutspel, men innan vi sätter punkt för denna gång ska hockey VM traditionsenligt gå av stapeln. Den 10-26 maj kommer några av världens bästa hockeyspelare att sluta samman i Slovakien, Bratislava och Košice, för att göra upp om titeln som världens bästa. Lika självklar som den svenska sommarens intåg runt maj, lika självklart är det obligatoriska intresset för hockey VM varje år. Med TVmatchen.nu kommer du inte missa en enda match på TV eller stream. Använd tjänsten helt utan kostnad för att ta reda på vart du kan se alla livesända matcher från ishockey VM 2019 på TV!

Hockey VM drar som tidigare nämnt igång den 10:e maj i Slovakien. 16 stycken nationer kommer att delta i turneringen där Kanada, Ryssland, Sverige och Finland ses som de största utmanarna om guldet. Turneringen börjar med ett gruppspel där de 16 deltagande nationerna delas upp i två olika grupper, grupp A och grupp B. Sverige befinner sig i grupp B tillsammans med bland annat Ryssland, Tjeckien och Schweiz. De båda grupperna ser ut enligt följande:

Grupp A

Danmark, Finland, USA, Frankrike, Tyskland, Slovakien, Storbritannien, Kanada

Grupp B

Sverige, Ryssland, Schweiz, Tjeckien, Lettland, Italien, Norge, Österrike

Alla lag från varje grupp möter varandra en gång i gruppspelet innan de fyra bästa från varje grupp går vidare till kvartsfinalerna. 1:an från grupp A möter 4:an från grupp B osv. Matcherna från årets hockey VM kommer att spelas på två olika spelplatser, Ondrej Nepela Arena i Bratislava och Steel Arena i Košice. För Sveriges del kommer Bratislava vara spelplats under gruppspelet.

Sveriges första match är den 10:e maj när man ställs mot Tjeckien. Tre Kronor är inte bara regerande världsmästare, utan har mäktat med att vinna de två senaste VM-turneringarna som spelats. Förra året var det Schweiz som fick ge vika mot Tre Kronor efter en utdragen final som gick hela vägen till straffar. Det är ett Sverige som alla vill slå under årets VM i Slovakien, men det kommer inte bli en enkel uppgift. Tre Kronor är favoriter till att vinna gruppen före nationer som Ryssland och Schweiz. Bortsett från Kanada så är Sverige de flestas favorit till att lyfta pokalen den 26:e maj, vilket skulle betyda ett historiskt tredje VM-guld på lika många år, något som endast Tjeckien lyckats med tidigare (1999-2001).

Hockey VM på TV och stream

För dig som har planer på att följa hockey VM på nära håll framför TV-skärmen så är det SVT som gäller. För första gången sedan 1987 har Sveriges Television lagt beslag på hockey VM och kommer således att leverera årets turnering till alla svenska fans. SVT1, SVT2, SVT24 och SVT Play är kanalerna och streamingtjänsten som du behöver knappa in för att se alla matcher från årets hockey VM. För dig som inte vill riskera att gå miste om någon match på TV eller stream är TVmatchen.nu det enda rätta hjälpmedlet. Använd tjänsten helt gratis via dator eller mobil och få alla matcher i en tablå med korrekt sändningstid, kanal och tillhörande odds.

  • Annons:
  • Annons
  • Annons
  • Annons