• 20 tor
 • 21 idag
 • 22 lör
 • 23 sön
 • 24 mån
 • 25 tis
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lör
 • 30 sön
 • 1 mån
 • 2 tis
 • 3 ons

Frankrike på TV och stream

Frankrike kommer till EM 2024 i Tyskland som en av turneringens stora favoriter. Här kommer vi att gå igenom lagets chanser, spelschema, nyckelspelare och mycket mer.

Det finns inga kommande event för Frankrike. Handboll på TV Schema

Frankrike i handbolls-EM 2024

Danmark är de största favoriterna att vinna handbolls-EM 2024. Bakom dem är det sedan Sverige och just Frankrike som anses ha största potential att gå hela vägen. Det franska laget har nu gått två turneringar utan att ta medalj, vilket är ovanligt länge för dem. Med Ludovic Fabregas i spetsen siktar Frankrike på guld.

Efter att ha förlorat finalen i VM 2023 har vi här att göra med ett hungrigt lag som vägrar lämna Tyskland utan en trofé. Chanserna är goda att nå final, men det finns dock ett stort orosmoln i truppen.

Vincent Gerard, en av världens bästa målvakter, är nämligen skadad och finns inte med i den franska truppen. Frankrike har flera skickliga målvakter att välja bland. Det går dock inte att sticka under stol med att lagets chanser minskar utan Gerard mellan stolparna.

EM Handboll Frankrike 2024 schema

I den preliminära rundan har Frankrike lottats tillsammans med Nordmakedonien, Schweiz och Tyskland i Grupp A. De två bästa lagen går vidare till huvudrundan. På pappret är det en grupp med två tydliga skikt vad gäller nivå.

Frankrike går in som favoriter i samtliga tre matcher. Särskilt mötet med Nordmakedonien i Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf och duellen mot Schweiz i Mercedes-Benz Arena i Berlin är matcher som fransoserna bör kunna vinna utan större problem.

Det första riktigt stora testet kommer i match nummer tre mot värdnationen Tyskland. Här agerar Mercedes-Benz Arena skådeplats.

18:00, onsdag 10 januari: Frankrike – Nordmakedonien (Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf)
18:00, söndag 14 januari: Schweiz – Frankrike (Mercedes-Benz Arena, Berlin)
20:30, tisdag 16 januari: Frankrike – Tyskland (Mercedes-Benz Arena, Berlin)

Frankrike spelare EM 2024

Den 23 december 2023 utannonserade förbundskapten Guillaume Gille vilka 20 spelare som ska representera Frankrike i handbolls-EM 2024. En som inte finns med i truppen är veteranmålvakten Vincent Gerard som missar turneringen på grund av en skada.

Målvakter

Samir Bellahcene (THW Kiel)
Charles Bolzinger (Montpellier Handball)
Rémi Desbonnet (Montpellier Handball)

Kantspelare

Hugo Descat (Telekom Veszprém)
Dylan Nahi (Industria Kielce)
Yanis Lenne (Montpellier Handball)
Valentin Porte (Montpellier Handball)

Mittsexor

Ludovic Fabregas (Telekom Veszprém)
Nicolas Tournat (Industria Kielce)
Luka Karabatic (Paris Saint-Germain)
Karl Konan (Montpellier Handball)

Niometer

Aymeric Minne (HBC Nantes)
Nedim Remili (Telekom Veszprém)
Kentin Mahé (Telekom Veszprém)
Elohim Prandi (Paris Saint-Germain)
Nikola Karabatić (Paris Saint-Ger main)
Timothey N'Guessan (Barca)
Thibaud Briet (HBC Nantes)
Melvyn Richardson (Barca)
Dika Mem (Barca)

Nyckelspelare i Frankrikes EM 2024 lag

Det krävs inte mer än att slänga ett öga på Frankrikes handbolls EM-trupp för att förstå att vi här har att göra med ett av turneringens absolut bästa lag. Här finner vi idel världsstjärnor på i princip varje position.

Den självklara storstjärnan mittsexan Ludovic Fabregas, som bör ses som en av hela turneringens bästa spelare. Guillaume Gille har även med sig viktiga pjäser som Nedim Remili och Elohim Prandi. Dessutom är kantspelaren Yanis Lenne tillbaka från skada.

Frankrike är ett stort och fysiskt lag som har förmågan att gå fram som en ångvält när de får upp farten – vilket de nästan alltid gör. Lag som inte kan få Fabregas under kontroll kommer högst troligt att lämna banan som förlorare.

På tal om Ludovic Fabregas – han är utan tvekan den största nyckelspelaren i det franska laget. Här har vi inte bara att göra med en av världens bästa mittsexor utan en av världens bästa spelare över huvud taget.

Det är svårt att ens hitta en svaghet i Fabregas spelarprofil. Den reslige linjespelaren kommer att vara en nagel i ögat för samtliga försvar i EM 2024. Precis som han är för sitt Telekom Veszprém i klubblagsspelet.

Namn: Ludovic Fabregas
Ålder: 27 år
Klubb: Telekom Veszprém
Meriter: OS-guld 2020, OS-silver 2016, VM-guld 2017, VM-silver 2023, VM-brons 2019

Frankrikes senaste resultat i EM

Efter att ha åkt ut redan i den preliminära rundan i EM 2020 stod det franska herrlandslaget för en bättre insats 2022. Laget tog sig relativt enkelt vidare till huvudrundan, som man sedan gick och vann. Väl i semifinalen föll fransmännen dock med uddamålet mot Sverige och förlorade sedan matchen om tredjepris på övertid mot Danmark.

Frankrikes senaste resultat i VM

I VM 2023 i Polen och Sverige tog sig det franska handbollslaget hela vägen till final efter att bland annat ha tagit revansch på Sverige genom att slå dem i semifinalen. Väl i finalen blev det dock återigen en förlust mot Danmark och man fick nöja sig med silvermedaljen.

FAQs

I vilka arenor spelar Frankrike under EM 2024?

Under den första fasen av gruppspelet i EM 2024 kommer Frankrikes landslag att spela sina matcher i Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf och Mercedes-Benz Arena i Berlin. Huvudrundan och slutspelet spelas sedan i Lanxess Arena i Cologne och Barclays Arena i Hamburg.

Vilka är Frankrikes styrkor i handboll?

Frankrike är ett stort och fysiskt lag som kräver mycket av ett försvar för att kunna stoppa. Målet kommer att vara att försöka få bollen till Ludovic Fabregas så ofta som möjligt. Samtidigt har man mängder med andra världsstjärnor som varje motståndare behöver se upp med.

Har det skett några stora förändringar i Frankrikes lag sedan det senaste mästerskapet?

Två viktiga skillnader går att hitta i det franska laget jämfört med EM 2022. Till att börja med får man klara sig utan Vincent Gerard. En positiv faktor är dock att Nedim Remili, som missade förra mästerskapet på grund av skada, nu finns med i truppen.

Vilka är nyckelspelarna i det franska laget?

Ludovic Fabregas är den största nyckelspelaren i det franska landslaget, men håll även ögonen på bland annat Nedim Remili och Elohim Prandi. Det är två spelare av högsta världsklass.

Hur kan fans kolla på matcherna? Finns det några möjligheter till streaming?

Viaplay sänder samtliga matcher, inklusive Frankrikes. Vill man följa handbolls-VM på TV är det TV6 och TV10 som gäller.

Vilka historiska resultat har Frankrike i EM?

Det franska landslaget i handboll har vunnit flera medaljer i EM genom åren. Bland annat har man tre guld från 2006, 2010 och 2014. Den senaste medaljer kom i Kroatien 2018 när man slutade trea.

Finns det några problem med skador i Frankrikes lag?

Ja, Frankrike kommer till EM 2024 utan den rutinerade målvakten Vincent Gerard, som missar mästerskapet på grund av en skada. OS- VM- och EM-vinnaren hade varit självskriven mellan stolparna om han var hel.

Vilka är Frankrikes största utmanare?

I inledningen av turneringen är Tyskland den största utmanaren för det franska herrlandslaget, men i kampen om guldet är det först och främst Danmark som man kommer att behöva se upp med. Även Sverige och Spanien är tuffa motståndare.

Hur får jag tag på biljetter för att se Frankrike i EM 2024?

Via turneringens officiella hemsida kan du köpa biljetter till Frankrikes matcher i EM 2024.

Vad är det bästa sättet att hålla sig uppdaterad om hur det går för Frankrike i handbolls-EM 2024?

Du kan hålla dig uppdaterad om Frankrikes framfart via både lagets och turneringens sociala kanaler. Även mästerskapets officiella hemsida är en bra källa till information. Vi kommer också att bevaka det franska handbollslagets matcher på vår sajt.