Så sänds sommar-OS i Rio 2016

Viasat som har rättigheterna till sommar OS i Rio har gjort en rejäl satsning och det kommer att vara möjligt att följa mer än någonsin från ett olympiskt spel på TV/stream. Många av de stora eventen kommer att gå på TV3 och TV10. Utöver dessa kanaler sänder man på ytterligare hela 13 TV-kanaler, däribland specialkanaler för fotboll, golf, handboll, ridsport och tennis.

Nytt i år är även kanalen Ultra HD där utvalda event kommer att sändas i just UltraHD-kvalitet. Dessutom släpps en speciell app som gör att några event kommer att kunna ses i Virtual reality om man har tillgång till ett sådant headset.

Alla TV-sändningar kan även ses på Viaplay som också sänder ytterligare en hel del event som inte sänds på traditionell TV utan enbart är tillgängliga via just Viaplay.

Det är med andra ord en hel del att hålla koll på och just därför har vi på TVmatchen släppt en speciell OS-sajt där ALLT finns samlat. Det är möjligt att filtrera på olika grenar och vi markerar även vilka sändningar som har svenskt deltagande. Ni hittar vår OS-sajt med fullständigt sändningschema på www.tvmatchen.nu/sommar-os/

 

rio-puff