Alcaraz tittar upp Franska öppna. Inte mycket att fundera över för Alcaraz idag. Det är bara att raska av motståndet.

Sinner och Alcaraz troliga vinnare under dagen i Franska öppna

Nu kör vi! Försnack till dagens två första kvartar och vad tror ni, håller favoriterna ännu en gång?

14:00 Sinner-Dimitrov 1,20-4,60 Bethard

Medvedev åkte visserligen igår men de har verkligen klarat sig väldigt bra hittills under turneringen, favoriterna. Samtidigt som det förhållandevis sällan varit smärtfritt. Betyder det att det snart samlats ihop till en stor smäll eller skärper de till sig nu när de ändå har tagit sig till kvarten?

Sen ska man inte överdriva. Sinner förlorade ett set mot Moutet. Mer var det inte.

3-1 för Sinner i inöbrdes möten här och Dimitrovs vinst, deras första möte, kommer från 2020 när Sinner var 18 år gammal. Och ni kommer ihåg va? Han var absolut långt framme tidigt, men det var inte som med Alcaraz att Sinner pangade in i toppen direkt när han blivit myndig. Sinner var inte topp-50 på den tiden.

När de möttes i Miami i år var det kross Sinner. Enkelt i Miami förra året också. I Beijing förra året, när Dimitrov var mitt inne i den där sjuka formtoppen, tog han ett set, men Sinner vann enkelt i skilje.

Sinner är mycket bättre än Dimitrov men jag tycker här också man kan säga att det inte är spelstilsmässigt fördelaktigt för Dimitrov. Ska man slå Sinner lär man både klara av att bolla med honom och sätta press på honom. Det klarar Dimitrov så klart i någon mån, men att han ska hålla säkerheten i det tempo som kommer krävas här, tveksamt. Dessutom biter väl inte variation jättebra på Sinner.

Det enda man kan fundera lite på här är väl hur det är med Sinners form. Det är klart att det inte var överdrivet imponerande senast mot Moutet. Men i övrigt, mycket tufft för Dimitrov att skrälla här skulle jag säga.

Sinner närbild
Det luktar enkel Sinner-seger under dagen.

20:15 Alcaraz-Tsitsipas 1,22-4,20 Bethard

Precis som i första matchen här skulle jag säga. Inte bara att Alcaraz är en klart bättre spelare än Tsitsipas. Jag tycker det här känns bökigt på alla håll och kanter för Tsitsipas.

Det är väl noggrannheten han får hoppas på här. Där är han överlägsen Alcaraz men vinner man en match bara på nogrannhet? Man lär ju spela tennis lite också och där är nog risken att det spricker för Tsitsipas. För även om Alcaraz är ojämn under matcherna. Han missar mycket mer än han borde. Det spelar liksom ingen roll. Det spelar ingen roll hur man vrider på matchen. Han är fullständigt överlägsen Tsitsipas när bollen är i spel. Han kan spela i ett tempo som Tsitsipas inte tål. Och variation biter väl inte så överdrivet bra på Alcaraz heller.

Dessutom, man kan ha åsikter om Alcaraz fokus under matcherna, men när det hettar till, då är han dunderstark. Han kommer kunna matcha Tsitsipas där också om Tsitsipas skulle lyckas få seten till att bli jämna.

Inte samma frågetecken, små frågetecken, kring Alcaraz som kring Sinner heller tycker jag. Runt Alcaraz tycker jag inte att någonting oroat hittills och att han skulle förlora mot Tsitsipas över fem set. Det enda som möjligen talar för det är väl att Tsitsipas kommer vilja mer. Alcaraz har som en av sina svagheter att han ibland kan nöja sig med att förlora men nja, tunt. Jag tror att Alcaraz vinner också. Favoritsegrar alltså, kanske ingen revolutionerande gissning men ändå.