Monfils spelar idag på Roland Garris i Franska öppna i Paris. Kan han koka ihop något tillsammans med publiken ikväll också, Monfils? Vi får se...

Inför torsdagens matcher i Franska öppna

Vi får väl börja köra väderprognoser i början av dagarna kanske. För vädret har varit smått parodiskt dåligt hittills under Franska öppna. Jag brukar vara dålig på väder. När jag säger att det ska regna och struntar i att försnacka matcherna, då hoppar spelarna genast ut på banorna och spelar hela dagarna. När jag säger att det här ser ju inte så farligt ut, nu kör vi. Ja, då kommer det ett monsunheldagsregn. Jag är dålig på väder helt enkelt. Kanske går ihop med min oförmåga att bedöma tider och avstånd också. Såna här diffusa grejer, det är svårt.

Idag då?

Regn från klockan 12 någonting. några tiondelars millimeter varje timme. Jag tycker det ser ut som att det ska gå att spela grustennis men det ser inte bättre ut än det gjort inför de senaste tvåå dagarna och då har det ju inte spelats så mycket utanför banorna med tak. Så onekligen lite risk att det blir samma sak idag. Vi får se, men vi lär lite av de senaste dagarna och jag nöjer mig därför med att försnacka matcherna på banor med tak. Dessutom, många av de andra intressanta matcherna som kommer spelas idag har vi redan pratat om.

11:00 Medvedev-Kecmanovic

Han kommer nog slinka tillbaka in på topp-4 efter den här turneringen, Medvedev. På liverankingen är han 700 poäng före Zverev så om inte Zverev tar 700 poäng mer än Medvedev så är Medvedev förbi igen. Vilket han så klart ska vara. 3-0 för Medvedev i inbördes här och han har inte tappat något set ännu. Kan väl enklast förklaras med att han alltid varit mycket bättre än Kecmanovic men jag tycker väl också att det här känns ganska bökigt för Kecmanovic som inte har de där riktigt dräpande slagen som behövs för att komma igenom Medvedev. Oddsen relativt nära här ändå, 1,30 någonting på Medvedev vilket väl kan förklaras av gruset och något sviktande form möjligen. Men jag tycker han borde kunna kämpa sig igenom den här matchen.

14:30 Zverev-Goffin

Som jag skrev om i morse. Jag tycker inte Goffin gör något vidare sympatiskt intryck faktiskt. Han ser harmlös ut men jag tror det finns lite skit därinne. Och Zverev, det är väl heller ingen favorit kanske. Han såg inte jättebra ut mot Mpetshi Perricard även om han vann, Goffin och att han skulle ha minsta chans här, det är inte direkt sannolikt. Goffin har slagit Zverev två gånger tidigare, tre vinster för Zverev, men det var på den tiden då Goffin var en spelare i toppen. Nu är nog verkligheten snarare att Zverev är bättre än honom i spelet. Och ovanpå det har Zverev kanske världens bästa serve just nu. Goffin har ingen serve alls. Snudd på omöjligt utgångsläge för Goffin det här. Zverev måste klappa ihop för att förlora.

15:30 Djokovic-Carballes Baena

Man kan se den här matchen från två olika håll skulle jag säga. Antingen så tänker man att Carballes Baena är någon slags förvuxen challengerspelare som knappast ska kunna störa världens bästa tennisspelare. Eller så tänker man att Djokovic inte alls är så stadig i spelet som han brukar vara och med det sagt, Carballes Baena kan stå och bolla väldigt länge i lagom tempo. Det ska bli intressant att se det där, om inte Carballes Baena faktiskt kan hänga med rätt bra i spelet. Bättre än han borde göra.

20:15 Musetti-Monfils

Känns väl onekligen som dagens finaste match på banorna med tak det här. Monfils gjorde det väldigt bra mot Seyboth Wild i första rundan. Sen tycker jag Seyboth Wild borde vunnit matchen kanske men bra gjort av Monfils som var delaktig i att hindra det. Även om Seyboth Wild kanske sänkte sig själv lite grann också. Musetti slog Galan i första rundan. Den såg jag inte så jag ska inte säga något men raka set i alla fall. Ett inbördes möte men så långt tillbaka som 2021 så betyder ju inget men Monfils vann matchen i alla fall. På hardcourt. Musetti var inte så bra på hardcourt på den tiden. Borde bli tufft för Monfils att riktigt stå emot i bollandet här. Dels så lär han bli trött och dels så är jag tveksam till att han har tålamodet och säkerheten. Nej, jag tror tyvärr det blir Musen ganska enkelt här men Monfils och kvällsmatch i Franska öppna. Man ska ha med sig att han och publiken kanske kan koka ihop något tillsammans.